TV-beugel – best geteste modellen

Bijgewerkt: 23 maart 2022

Elke televisie die geschikt is voor ophangingen beschikt over een VESA-maat. Dit wijkt dus per toestel af. Het is dus belangrijk om voor de beste tv beugel te gaan. Niet alleen met betrekking tot de maat en het model, ook de kwaliteit moet goed zijn. Daarom vind je hieronder de best geteste modellen met richtprijs.

Universele tv-beugel

Het beste kun je voor een universele tv beugel gaan. Deze is geschikt voor televisies van verschillende afmetingen. Kijk naar de achterkant van de televisie. In veel gevallen zie je een 4-gatenpatroon. Sommige modellen beschikken over een 6-gatenpatroon. Dat is de VESA-maat.

Hama Fullmotion

  • Geschikt voor: 19 t/m 65 inch
  • Draaibaar en kantelbaar
  • VESA 4
  • Richtprijs: € 19 tot € 35

De Hama Fullmotion is dankzij zijn goede prijs-kwaliteitverhouding de beste tv-beugel. Hij bespaart je een hoop ruimte en creëert extra gebruiksgemak. Dit model is namelijk 180° draaibaar, en ook nog eens kantelbaar tot 12°. De kabels werk je eenvoudig weg met behulp van de bijgeleverde kabelmanager.

Keuze uit twee verschillende modellen. De eerste is geschikt voor televisies tot 48 inch, de tweede voor toestellen van 32-35 inch. Let hierbij op de juiste maatvoering.

Bekijk Hama Fullmotion 19 t/m 48 inch

Hama Fullmotion 32 t/m 65 inch

Vogel’s WALL 3305

  • Geschikt voor: 40 t/m 100 inch
  • Vaste tv beugel
  • Verschillende VESA- standaarden
  • Richtprijs: € 42 tot € 50

Een van de best geteste modellen is de Vogel’s WALL 3305. Deze tv beugel is getest op driemaal het maximale gewicht dat staat aangegeven. Hierdoor bouw je altijd extra zekerheid in. De Vogel’s tv-beugel is getest volgens de TÜV-richtlijnen. Hierdoor draagt hij ook het TÜV certificaat.

Dit model is bedoeld voor televisies met een afmeting van 40 tot maximaal 100 inch. Het maximale toegestane gewicht bedraagt 80 kg, maar dit kan in de praktijk nog meer zijn. Het gaat hier om een vaste tv-beugel waarmee je ontzettend veel ruimte bespaart. Hij is niet draaibaar of kantelbaar, maar dit zorgt er wel voor dat je de televisie op slechts 2,3 cm afstand van de wand plaatst. Daarom is deze beugel vooral geschikt voor kleine of smalle ruimtes.

Misschien wel het grootste voordeel is dat er geen uitstekende of bewegende onderdelen zijn. Wanneer mensen vlak langs de tv lopen dan ontstaat er ook weinig risico op beschadiging.

Bekijk Vogel’s WALL 3305

Overzicht beste tv beugels

Bovenstaande modellen zijn aanraders, maar er is uiteraard nog veel meer verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de vaste tv-beugel van Hama tegen een prijs van ongeveer € 17. Deze kenmerkt zich door een makkelijke installatie en vooral de voordelige prijs. Of het model van Allteq dat nog geen € 14 kost.

Naar compleet overzicht tv-beugels

Kun je alle tv’s ophangen?

De meest moderne (smart) tv’s kun je ophangen. Vaak herken je dit aan het platte ontwerp. Maar zelfs de wat oudere modellen met een dikkere kast zijn geschikt om aan de muur op te hangen. Wel heb je dan een andere tv-beugel nodig.

Let op bij tv’s die groter zijn dan 80 inch. De beste tv-beugel die je hiervoor kunt vinden moet vooral het zware gewicht aan kunnen. Bij die hele grote en zware modellen is een vaste beugel dan ook een betere keuze.

Zo hoog moet een tv hangen

Wanneer de televisie te laag hangt dan kijk je continu bovenop het beeld. Dit is erg hinderlijk, maar het beeld kan er ook vervormd uitzien. Het beste is om de televisie op ooghoogte te hangen. In de praktijk komt het erop neer dat een hoogte van 95 cm, gemeten vanaf de grond, prima is.

Op de slaapkamer is het vaak beter om de televisie hoger te hangen. Heb je een kantelbare tv-beugel, dan mag de tv best op een hoogte van ongeveer 1,50 m hangen. Maar gaat het om een vaste beugel, dan is het even opletten met de juiste hoogte. Dit hangt er namelijk ook vanaf of het bed over een verstelbaar hoofdgedeelte beschikt, zodat je halfzittend televisie kijkt.

Hoe hoog moet een 75 inch tv hangen? Voor televisies vanaf 75 inch geldt hetzelfde advies. Houd wel rekening met het bovenste derde deel van de televisie, die moet op ooghoogte hangen. Dus niet de onder- of bovenkant. Deel het scherm daarom in gedachten in drie delen in en zorg dat de bovenste lijn op ooghoogte hangt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

TV-beugel – best geteste modellen
Schuiven naar boven