Kinderstep met 3 wielen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Je kind wil graag een (elektrische) step. Veel kinderen missen nog wat balans, daarom is er de kinderstep met 3 wielen. Niet alleen ideaal voor hele jonge kinderen, ook biedt dit in het verkeer wat meer veiligheid. De kans op vallen is namelijk een stuk kleiner. Ontdek de beste kinderstep voor verschillende leeftijdsgroepen. Lees ook de regels even goed door.

Dit is een kinderstep

Een kinderstep onderscheidt zich van andere modellen door de compactheid. Zo is een step voor kinderen wat makkelijker hanteerbaar. Hij is niet alleen lichter in gewicht, ook het maximale draagvermogen ligt een stuk lager. De meeste kindersteppen hebben een draagvermogen van maximaal 50 kg, soms oplopend naar 70 kg.

Veel van deze modellen zijn voorzien van lichtjes. Niet alleen leuk maar ook wel zo veilig. Weet je niet voor welk merk of model je moet kiezen? Hieronder vind je een overzicht van de beste kinderstep met 3 wielen.

Lifegoods Happystep

Een grote aanrader is de Lifegoods Happystep. Waarom behoort dit model tot de beste kinderstep 3 wielen? Dit komt omdat deze step voorzien is van een stevig frame en drie lichtgevende wielen. Dit betekent dat het kind altijd goed zichtbaar is. Dit model is belastbaar tot 50 kg, hiermee is hij geschikt voor kinderen tot ongeveer 13 jaar oud.

Het stuur is in hoogte verstelbaar dus de Lifegoods Happystep groeit met het kind mee. Er is een voetrempedaal aanwezig waardoor het kind weer snel stilstaat. Deze step is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hij kost minder dan € 60 en is hiermee een uitstekende keuze.

Bekijk Lifegoods Happystep

SWASS Kids Scooter Step 2

Soms moet je voor de beste kinderstep met drie wielen gaan, ook wanneer hij wat goedkoper is. Voor een bedrag van minder dan € 40 scoor je de Swass step met ledverlichte wielen. Uiteraard voorzien van een degelijker voetrem en een verstelbaar stuur. Over het stuur valt ook nog wel wat te zeggen want de stuurtechniek is geheel vernieuwd. Hierdoor gaat deze step heel soepel door bochten.

Het maximum draaggewicht ligt op 50 kg. De step zelf weegt 2,5 kilo en is hierdoor voor ouders makkelijk mee te nemen. Het frame is van aluminium, de wielen van kunststof. Hierdoor van een iets mindere kwaliteit maar voor dagelijks gebruik nog steeds prima. Bovendien gaat het hier vooral om een goedkope kinderstep. Zeker de moeite waard om even naar te kijken.

Naar SWASS Kids Scooter Step 2

Iso Trade kinderstep (tot 60 kg)

Is je kind al wat ouder of misschien wat zwaarder? Dan is deze kinderstep met 3 wielen een aanrader. Hij is namelijk belastbaar tot maar liefst 60 kg. Dit betekent dat ook kleine volwassenen erop kunnen. Hoewel deze step natuurlijk gericht is op kinderen, dit is bijvoorbeeld te zien aan de ledlampjes in de wielen.

De vernieuwde stuurtechniek is even wennen maar veel kinderen hebben het snel onder de knie. De stevigheid en de verlichting in de wielen maken deze kinderstep ook nog eens veilig in gebruik.

Dit model is voorzien van een balanssysteem waardoor het kind meer comfort ervaart. Bovendien is de stuurstang in drie stappen in hoogte verstelbaar. Ook is deze afneembaar, ideaal tijdens het transport of de opslag. Verkrijgbaar in het zwart of roze met bijzonder design, vooral die laatste is erg populair. De prijs is een beetje afhankelijk van de kleur.

Bekijk Iso Trade kinderstep

Mag een step op de openbare weg?

In Nederland mogen elektrische steppen niet zomaar uit de openbare weg. Er geldt dan een RDW goedkeuring en kentekenregistratie. Een normale step of kinderstep is geen voertuig. Wie zich met een step op straat begeeft wordt als voetganger gezien. Dit betekent dat een kinderstep met 3 wielen, 2 wielen op misschien wel 4 wielen altijd op de stoep mag en moet.

Een helm dragen

Bij gebruik van de kinderstep is het niet verplicht om een helm te dragen. Wel is dit aan te raden. Het kind kan tenslotte vallen, hoewel die kans met een kinderstep met drie wielen wel kleiner is. Let goed op de balans en vaardigheden van het kind. Wanneer je hier twijfels over hebt dan is het toch beter om een kinderhelm aan te schaffen.

Welke helm moet je nemen? Kies bij voorkeur voor een degelijke fietshelm of een skatehelm. De helm moet goed passen en zeker niet te ruim zitten. Aan de andere kant mag hij ook niet knellen. Een helm is aan te raden voor jonge kinderen in de leeftijd van 2-6 jaar oud.

Kinderstep: vanaf welke leeftijd?

Het gebruik van een kinderstep vraagt om balans, een goede oog-handcoördinatie en uithoudingsvermogen. Een kinderstep met 3 wielen is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar oud. Een kinderstep met 2 wielen is bedoeld voor kinderen vanaf drie jaar oud.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kinderstep met 3 wielen
Schuiven naar boven