Kleine crypto met potentie

Bitcoin is de grootste cryptomunt, maar je hebt nog keuze uit ruim 12.000 altcoins.  Kleine crypto met potentie vinden blijkt niet altijd makkelijk te zijn. Welke crypto gaat stijgen of is voor de lange of korte termijn een goede investering? Bekijk welke kleine crypto interessant is.

Grote en kleine cryptocurrency

Wanneer noem je iets een kleine cryptomunt? Het gaat dan om cryptomunten waar weinig handel in zit, of met een zeer lage koers. Meestal ligt de koers onder de cent. Dit betekent dat hij in theorie nog heel veel kan stijgen.

Grote cryptocurrency kenmerkt zich door hoge handelsvolumes maar vaak ook een hoge prijs. Bijvoorbeeld bitcoin en ethereum, dit zijn zeker twee grote cryptomunten.

Kleine crypto met potentie 2022 en 2023

Het is echt een hele kunst om kleine crypto met potentie te vinden en aan te kopen. Ten eerste zijn kleine en onbekende cryptomunten niet overal verhandelbaar. Grote cryptobeurzen hebben ze nog niet in hun aanbod opgenomen. Daarom moet je voor de aankoop van kleine of onbekende crypto vaak naar een DeFi uitwijken, een decentrale beurs.

Allereerst een waarschuwing met betrekking tot de aankoop van nieuwe of onbekende cryptocurrency. Koop je ze via een DeFi aan dan betekent dit dat hier geen toezicht op is. Iedere oplichter kan cryptomunten aanmaken en deze via een DeFi aanbieden. Het zou niet de eerste keer zijn dat beleggers juist op een DeFi flink wat geld kwijtraken.

Liever wat meer zekerheid? Hieronder vind je wat voorbeelden van kleine crypto met potentie die verhandelbaar zijn op Bitvavo (Nederlands) of andere betrouwbare platformen.

Tip: goedkoop handelen en geen kosten betalen. Via onderstaande link ontvang je die bonus bij Bitvavo.

Meld je aan en ontvang die bonus

Status (SNT)

Een van die kleine cryptocurrency met potentie is Status, herkenbaar aan het symbool SNT. In januari 2021 heeft deze munt een 24-uurs handelsvolume van 13 miljoen dollar. Dit lijkt veel maar is voor een crypto heel weinig. Er wordt weinig over deze munt gesproken, hij is dus niet zo populair. Juist van dit soort munten moet je het hebben want die kunnen zomaar uit het niets flink stijgen (dit is uiteraard geen garantie).

Deze munt is in juni 2017 uitgebracht. In het begin bereikte de koers een hoogtepunt van € 0,47. Dit daalde al snel naar een koers van rond de € 0,01, hier is hij vrij lang op blijven hangen. Van deze munt circuleren er meer dan 3,4 miljard met een totaal van 6,8 miljard. Dit wil zeggen dat een hoop munten niet verhandelbaar zijn. Er is geen maximum uitgifte.

Waarom heeft deze munt potentie? Omdat goedkope cryptomunten vaak ter speculatie worden gebruikt. Al helemaal wanneer de koers een tijdje op een zeer laag niveau heeft gestaan.

Lisk (LSK)

Ook een kleine crypto met potentie want hij heeft een 24-uurs handelsvolume van 4,6 miljoen dollar. Deze munt bestaat sinds 2016 en stond ooit op een hoogtepunt van € 24. Begin 2022 staat de koers rond de € 1,40. Dit geeft natuurlijk te denken, want kan deze munt weer stijgen tot boven de € 20? In praktijk wel, hoewel er sinds 2016 veel meer concurrentie is bijgekomen. Er geldt geen maximum uitgifte maar in het eerste kwartaal van 2022 zijn er ongeveer 144 miljoen van deze munten verhandelbaar. Het prettige aan Lisk is dat hij niet bij iedereen bekend is. Mocht deze munt onder de radar komen dan kun je wel wat vuurwerk verwachten.

Rally (RLY)

De derde kleine crypto met potentie is Rally, en hopelijk gaat deze zijn naam eer aan doen. Heeft een 24-uurs handelsvolume van 5,8 miljoen dollar dus ook dat is laag. Rally zag in december 2020 het daglicht dus is jonger dan de voorgaande twee. Dit geeft ook meer kans op nieuwe ontwikkelingen.

Heeft ooit een hoogtepunt van € 1,04 gekend en staat in januari 2022 rond de € 0,20. Van deze munt komen er maximaal 15 miljard in omloop. In het eerste kwartaal van 2022 zijn er 2,3 miljard van verhandelbaar. Er komen er dus nog een hoop bij, maar dit zegt uiteindelijk niks over het koersverloop.

Shiba Inu Coin (SHIB)

Ooit was dit een kleine cryptocurrency maar tegenwoordig is hij flink gegroeid. Niet alleen in koers maar ook wanneer het op populariteit aankomt. Shiba Inu was in 2021 de meest besproken cryptomunt.

Je koopt hem begin 2022 voor een bedrag van € 0,000019 aan. Voor een euro krijg je er dus 52.000 van in bezit. Voor een investering van slechts € 20 ben je Shiba Inu miljonair. Alleen dat is al een lekker gevoel. Waarom is dit een kleine crypto met potentie? Ondanks de eerdere stijging van enkele miljoenen procenten, zit er volgens velen nog meer in het vat. Dit is ook terug te zien aan het groeiend aantal Shiba wallets. Maar ook whales die steeds meer bijkopen.

Shiba Inu heeft nog wat wilde ideeën op de planning staan. Of het dé crypto van 2022 of 2023 gaat worden is niet te zeggen, maar het blijft een feit dat nog steeds veel beleggers hun geld gedeeltelijk op Shiba Inu coin inzetten.

Wat je nog moet weten

Het is natuurlijk leuk om kleine cryptocurrency met potentie aan te kopen, maar blijf altijd op je hoede. Niemand kan je zeggen of een cryptocurrency ook daadwerkelijk gaat stijgen en in hoeverre. Doe daarom zelf onderzoek. Investeer alleen met geld dat je kunt missen.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com