Kleinste buggy: zeer compact en ideaal voor op reis

Bijgewerkt: 9 februari 2022

Een opvouwbare buggy is een stuk compacter dan de standaard modellen. Zoek je de kleinste buggy? Ideaal om mee op reis te nemen, want je maakt er een handzaam pakketje van. Ook fijn voor op de fiets, achter in de auto of gewoon thuis in de kast opbergen. Ontdek de kleinste buggy en wat hij moet kosten.

Goodbaby Pocket Buggy

De lichtste en kleinste buggy ter wereld is de Goodbaby Pocket Buggy. Even een waarschuwing vooraf want dit Amerikaanse model is in Europa niet tot nauwelijks verkrijgbaar. Hier en daar wordt hij wel tweedehands op marktplaats aangeboden (prijs ongeveer € 120). Opgevouwen vormt deze buggy een pakketje van 30 × 18 cm met een hoogte van 35 cm. Hij weegt 4,3 kg dus dat is ook nog te doen.

Dit model is zeer geschikt om mee te nemen in het vliegtuig, en hij past ook makkelijk tussen je bagage in de kofferbak. Omdat dit model hier niet verkrijgbaar is zijn er wel een aantal goede alternatieven. En ook nog eens zeer betaalbaar.

VidaXL Pocket Buggy

Een zeer goede keuze is de vidaXL Pocket Buggy. Ook deze behoort tot de kleinste buggy, want opgevouwen heeft hij een afmeting van 50 x 22 cm. De hoogte bedraagt in opgevouwen toestand 65 cm. Dat is wel een stuk hoger dan voorgaand model maar nog steeds compact. En hartstikke licht want hij weegt ongeveer 2 kg, maar is toch geschikt voor kindjes tot ongeveer 15 kg lichaamsgewicht.

Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kost zeker niet meer dan € 100. Voor dit bedrag heb je een gloednieuwe zeer compacte buggy. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer zes maanden oud.

Bekijk vidaXL Pocket Buggy

Deryan Luxe XP Buggy

Zoek je de kleinste buggy in een moderne uitvoering, dan is dit model zeker iets voor jou. Hij is niet alleen verkrijgbaar in verschillende kleuren maar beschikt ook over een zonnekap. Bovendien biedt hij ontzettend veel comfort, en dat is natuurlijk ook belangrijk.

Met slechts één hand klap je deze buggy op. Vanwege zijn lage gewicht van 6 kg is hij ook nog eens met een enkele hand te besturen. Het veringsysteem in de wielen zorgt ervoor dat deze buggy hartstikke stabiel rijdt. Aan veiligheid is ook gedacht want er is een 5-punts gordel met magnetische gesp aanwezig.

Opgevouwen heeft hij een afmeting van 30 x 55 cm en een compacte hoogte van slechts 50 cm. Er kunnen kindjes met een lichaamsgewicht tot 25 kg in. Hierdoor gaat deze kleine buggy ook nog eens lang mee. Hij kost iets meer dan 125 euro maar hij is zijn geld zeker waard.

Naar Deryan Luxe XP Buggy

Cabino Buggy Compact

Alweer een zeer compact model, dit keer van het merk Cabino. Hij is hartstikke luxe want de zitting is zacht en comfortabel en er is een zonnekap aanwezig. Maar ook een boodschappenmand, regenhoes, voetensteun en afneembare bumper. De rugleuning is in drie standen verstelbaar waardoor het kind altijd comfortabel zit of ligt.

Geheel opgevouwen vormt hij een pakketje van 56 x 26 cm met een hoogte van slechts 43 cm. Hierdoor behoort hij zeker tot de kleinste buggy die in Nederland en België verkrijgbaar is. Voor een prijs van rond de € 100 haal je dit ding in huis. Ook deze buggy is geschikt voor kindjes vanaf ongeveer zes maanden oud.

Bekijk Cabino Buggy Compact

Let goed op het comfort

Even opgelet want de kleinste buggy moet vooral comfortabel zijn, want je hebt namelijk ook modellen die recht toe recht aan zitten. Prima om een uurtje te gebruiken, maar echt niet voor een lange wandeling of dagtripjes. Ga dus niet voor de goedkoopste buggy omdat hij zo compact is, maar kijk ook naar wat hij te bieden heeft.

Een model met boodschappenmandje, zonnekap en verstelbare rugleuning is wel aan te raden. De modellen die je hierboven ziet bieden dit allemaal.

Welke buggy is handig voor op reis?

Neem je de buggy mee op reis dan moet hij niet alleen compact maar ook licht van gewicht zijn. Neem dus geen zwaar model mee, want je zult hem vaker in of uit de auto of het openbaar vervoer moeten tillen.

Dat een buggy voor op reis over een zonnekap moet beschikken, dat is inmiddels wel duidelijk. Vergeet zeker geen zonnebrandcrème en een zonnehoedje mee op vakantie te nemen. Denk ook aan een regenhoes, want je kan zomaar overvallen worden door een fikse regenbui.

Welke buggy mag in het vliegtuig?

Wil je de buggy mee in het vliegtuig nemen? Dat mag alleen als het om een opvouwbare buggy gaat. Opgevouwen mag hij maximaal 100 cm hoog zijn. Verder mag hij niet breder en langer zijn dan 15 x 30 cm. Voorwaarde is dat er plaats is in de bagagebak of onder de stoel. Is dit niet het geval of is de buggy groter, dan moet je hem bij de gate inchecken. Dit is uiteraard kosteloos. De buggy gaat dan in het bagageruim mee.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kleinste buggy: zeer compact en ideaal voor op reis
Schuiven naar boven