Kleinste camera om mee te filmen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Camera’s worden steeds compacter. Denk maar eens aan de smartphonecamera, die past in elke broekzak. Maar je hebt ook spy camera’s, niet groter dan een knoop. Toch zijn er nog veel kleinere camera’s met de grootte van een speldenknop. Zoek je de kleinste camera om mee te filmen? Hieronder enkele goede ideeën.

Een camcorder (videocamera)

Zeker niet de kleinste camera maar wel zeer praktisch: de camcorder. Geschikt om mee te vloggen, voor het maken van bedrijfsfilms maar ook voor privégebruik. Voordeel van een camcorder is de hogere beeldkwaliteit. De betere modellen beschikken over een 4K resolutie, hiermee zien beelden er zeer helder en realistisch uit.

Een ander voordeel is de aanwezigheid van optische zoom. Dit betekent inzoomen (of uitzoomen) zonder dat de beeldkwaliteit verloren gaat. Een aantal modellen beschikt over wifi en soms zelfs gps. Dit maakt het mogelijk om live te streamen, maar ook om video’s direct op social media te delen. De camcorder is helaas niet piepklein maar hij past makkelijk in je hand. Dus ook weer niet zo groot als die oude modellen van vroeger. Verkrijgbaar vanaf € 55 maar de topmodellen beginnen vanaf € 600.

Bekijk camcorders

Spy camera

Zoek je de kleinste camera, dan kom je al snel bij de spycam uit. Dit wordt ook wel de verborgen camera genoemd. Hij is namelijk zo klein dat je hem makkelijk achter voorwerpen, in een muur of tussen de gordijnen verstopt. Dankzij de spy camera maak je onopgemerkt videobeelden.

Dit soort kleine cameraatjes wordt gebruikt voor het vastleggen van werknemers, je partner, de oppas of andere mensen die je niet vertrouwt. Soms wordt hij ook ter beveiliging ingezet maar dan zou je beter voor een echte beveiligingscamera kunnen kiezen. Dit heeft namelijk met de beeldkwaliteit te maken.

De beeldkwaliteit van een spycamera is beduidend minder dan bij een camcorder of beveiligingscamera. Vaak betreft het full HD beelden maar zeker geen 4K of 8K. Let ook even op de aanwezigheid van een microfoon. Wil je namelijk naast beelden ook geluiden opnemen, dan is een microfoon echt wel nodig.

Voor een spy camera moet je rekenen op een aanschafprijs van € 40 tot € 70. Kijk even goed naar de functies zoals bewegingsdetector, nachtzicht of inzoomen. Dit kan in sommige gevallen wel prettig zijn. Meer functies betekent wel dat je duurder uit.

Naar spy camera’s

Smartphonecamera

De moderne smartphones beschikken over zeer goede camera’s met toplenzen. Vooral de merken Apple, Samsung en Huawei staan hier bekend om. Omdat een smartphone compact is heb je gelijk de kleinste camera te pakken. Veel smartphones hebben een afmeting van 5 tot 6,5 inch. Er zijn ook een aantal grotere modellen maar die zijn gelijk duurder.

Zoek je een goede camera om mee te filmen, neem dan zeker een iPhone of een Samsung uit de S-serie. Hiermee heb je altijd de beste en kleinste camera in handen.

Minicamera voor buiten

Je wil het erf of de woning bewaken middels een videocamera of een wildcamera aanschaffen. Dit laatste is leuk voor het in de gaten houden van wild waaronder reeën, wolven, vossen, dassen en vogels. Een minicamera voor buiten is praktisch, want deze is nauwelijks zichtbaar. Wanneer je een buitencamera aanschaft is één ding belangrijk: hij moet waterdicht zijn. Let daarom goed op de IP certificering.

IP67 of IP68 betekent dat de minicamera voor buiten volledig waterdicht is. Stromende regen is dan niet van invloed. Maar IP44 is spatwaterdicht. Opspattend water is geen probleem maar de camera moet niet kletsnat worden. IP30 of lager is alleen geschikt voor binnen.

Kleinste camera ter wereld

Niet voor particulieren beschikbaar want hij wordt voornamelijk medisch ingezet: de kleinste camera ter wereld. Deze heeft een afmeting van 0,65 x 0,65 mm en een hoogte van 1,15 mm af. Oftewel een kleine speldenknop, en dat is een hele prestatie. De kleinste camera maakt het mogelijk om chirurgische ingrepen perfect te verrichten. Hij past door de kleinste menselijke aderen, kun je voorstellen hoe klein hij is.

De kleinste camera ontwikkelen vraagt veel specifieke kennis. Bovendien kun je niet heel veel techniek in zo’n klein ding kwijt. Daarom beschikt dit minicameraatje niet over de beste resolutie. Toch is het altijd beter dan niets, want chirurgen kunnen nu live kijken waar ze mee bezig zijn.

Conclusie kleinste camera kopen

Het lijkt leuk om de kleinste camera te kopen, maar bedenk vooral of hij geschikt is voor je doelstelling. Hele kleine camera’s hebben een lagere resolutie, dit geeft geen mooie beelden. Aan de andere kant is een mini camera wel geschikt voor spionage. De conclusie is duidelijk: bepaal van tevoren waar je de camera voor gaat gebruiken maar ook wat je budget is.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kleinste camera om mee te filmen
Schuiven naar boven