Welke laptop voor daytraden het meest geschikt is

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Je houdt je bezig met daytraden oftewel de dagelijkse handel in cryptocurrency of aandelen. Welke laptop is voor daytraden het meest geschikt? Hierbij moet je voor een processor met minimaal 6 kernen gaan. Dit betekent dat de processor de taken beter kan verdelen. Verder heb je voldoende werkgeheugen nodig. Hieronder vind je een overzicht van de beste laptops die hierop aansluiten.

De voordelen van een laptop

Daytraden betekent continu de koersen in de gaten houden. Dat is ook gelijk het grootste voordeel van een laptop, want je bepaalt zelf waar je de koersen bekijkt en handelt. In de woonkamer of op kantoor, de slaapkamer of op vakantie: een laptop is makkelijk verplaatsbaar. Beleggers die daytraden kiezen daarom vaker voor een laptop, soms naast een desktop PC.

Beste laptop voor daytraden

Met daytraden is het belangrijk dat je op het juiste moment handelt. Je moet weten waar de koersen op staan, wat het laatste nieuws is en orders plaatsen. Je maakt gebruik van realtime streaming koersen: alle data is actueel en wordt direct bijgewerkt. Je kunt je voorstellen dat dit veel van je processor vraagt.

Naast daytraden ben je waarschijnlijk nog met andere zaken op de laptop bezig. Je hebt dus een processor nodig die meerdere taken aankan. Maar ook voldoende werkgeheugen, want dit ondersteunt de processor. De grafische kaart speelt een minder grote rol, tenzij je ook gamet of aan fotobewerking doet.

Benieuwd naar de beste laptop voor daytraden? Hieronder vind je een lijst met de meest geschikte laptops. Bekijk ze, vergelijk de modellen met elkaar en ontdek meer over de prijs.

Bekijk lijst geschikte laptops

Waarom een gaming laptop beter is

Het zal je opvallen dat in het overzicht beste laptop voor daytraden allerlei gaminglaptops voorbijkomen. Dat is natuurlijk niet zomaar. Een gamelaptop beschikt over alle specificaties die je nodig hebt. De processor is krachtig en heeft minimaal zes kernen. Hierdoor kan hij verschillende taken aan, ideaal wanneer je naast daytraden nog iets anders op de laptop doet. Ook het werkgeheugen is groot genoeg, iets dat onmisbaar is.

Een gamelaptop heeft nog een voordeel: de grafische kaart is perfect. Je hebt eerder kunnen lezen dat dit bij daytraden niet een belangrijke rol speelt. Maar een goede grafische kaart brengt grafieken en realtime koersen wel beter in beeld. Oftewel: geen haperende beelden, en dat is natuurlijk ideaal. Bovendien lees je alles zeer nauwkeurig af.

Bedenk ook dat een game laptop vaak wat groter is dan de normale modellen. Een groter beeldscherm werkt natuurlijk veel praktischer.

Daytraden: aanmelden op een handelsplatform

Je hebt gezien welke laptop voor daytraden perfect is. Voordat je start heb je een account op een handelsplatform nodig. Veel mensen gaan voor de grote buitenlandse cryptocurrency exchanges maar wist je dat er ook een Nederlandse handelsbeurs is? Voordeel hiervan is dat je tegen de euro handelt, dus niet tegen andere cryptocurrency. Hierdoor heb je ook geen last van onderlinge verschillen.

Open een nieuwe account en ontvang de eerste € 1000 aan handelskosten gratis. Dit word je in samenwerking met Bitvavo aangeboden, alleen geldig via onderstaande link.

Open een account op Bitvavo

Hoeveel tijd kost daytraden?

Een andere naam voor daytraden is daghandelen. Je koopt en verkoopt cryptocurrency of aandelen op één dag aan. Je sluit de positie wanneer de dag ten einde komt. Omdat cryptocurrency 24 uur per dag verhandelbaar is, moet je voor jezelf uitmaken wanneer je handelsdag eindigt. Overigens is het geen zonde wanneer je de posities niet dezelfde dag sluit, maar in dezelfde week.

Hoeveel tijd kost daytraden? Dat hangt er vanaf hoeveel posities je inneemt. Maar ook hoe lang het duurt voordat de gewenste koers is bereikt. Kopen en verkopen kan binnen enkele seconden gebeuren, maar kan ook veel langer duren. Daytraden betekent eigenlijk de hele dag met handelen bezig zijn. Daarom heb je dus een goede laptop voor daytraden nodig.

Levensduur van de laptop

Houd bij aanschaf van een laptop voor daytraden rekening met de levensduur. Een laptop heeft een economische levensduur van drie jaar. De meeste gebruikers doen er toch langer mee. Hoe beter en krachtiger de processor, hoe langer hij in de praktijk mee gaat. Zo kun je makkelijk vijf jaar lang daytraden met een en dezelfde laptop, mits hij van een goede kwaliteit is.

Vormt daytraden een groot deel van je inkomen? Dan kun je dit als dusdanig bij de belastingdienst opgeven. Dit betekent dat de aanschaf van de laptop ook aftrekbaar is, waardoor je uiteindelijk minder inkomstenbelasting betaalt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Welke laptop voor daytraden het meest geschikt is
Schuiven naar boven