Koffer 20 kg – deze modellen zijn de beste

Bijgewerkt: 9 mei 2022

Voor een vakantie van 2 tot 3 weken is een koffer van 20 kg de meest praktische keuze. Dit komt overeen met een inhoud van ongeveer 95 liter, al kan dit per model verschillen. Ontdek de beste koffers voor 20 kg bagage. Zowel bekende als minder bekende merken komen in dit overzicht voorbij.

Decent koffer – 75 tot 80 cm hoog

  • Verschillende kleuren, modellen en afmetingen
  • Prijsindicatie: € 99

Een zeer goede keuze is de 20 kg koffer van het merk Decent. Deze heeft een hoogte die tussen de 75 en 80 cm ligt. Van hetzelfde merk zijn ook andere modellen verkrijgbaar zoals de compacte trolley van 53 cm (voor ongeveer 10 kg bagage).

Het voordeel van Decent is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De hardschalen ABS koffer biedt een goede bescherming, stabiele zwenkwielen en een uitschuifbare trekstang. Binnen in de koffer zijn meerdere insteek- en ritsvakken aanwezig.

Dankzij deze koffers ga je ontspannen op reis. Beveilig de inhoud middels het TSA-cijferslot die voldoet aan de veiligheidseisen die op zijn gesteld door de Amerikaanse overheid.

Bekijk Decent koffers (76 cm hoog)

CarryOn Steward

  • Hoogte: 76 cm (20 kg aan bagage)
  • Prijsindicatie: € 109

De beste koffer 20 kg is ongetwijfeld van het merk CarryOn Steward. Dit is een echt krachtpatser, voorzien van vier stevige zwenkwielen en een uitschuifbaar handvat. Deze koffer is slagvast en voorzien van het internationaal erkend TSA- cijferslot. Je bagage zit dus altijd goed opgeborgen.

De 360° wielen zijn uiterst stil, waarbij er rekening is gehouden met verschillende ondergronden. De achterwielen zijn groter, waardoor je deze koffer ook op slechts twee wielen eenvoudig verplaatst. Iedereen is uniek, daarom is de trolleystang in maar liefst vier standen verstelbaar. De twee stevige handvatten maken het mogelijk om de koffer eenvoudig op te tillen.

Uiteraard is ook aan waterbestendigheid gedacht: de buitenkant is goed bestand tegen vocht. Binnen is er voldoende ruimte voor al je bagage, zowel aan de linker- als rechterkant. Ook zijn er nog extra ritsvakken aanwezig.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren waarbij het model van 76 cm hoog in inhoud heeft van 100 liter (ongeveer 20 kg aan bagage). Je ontvangt maar liefst vijf jaar garantie op de koffer zelf. Een goed beoordeeld merk waarbij gebruikers vooral tevreden zijn over de hoge kwaliteit.

Naar CarryOn Steward 20 kilo koffers

Samsonite reiskoffers

  • Hoogte 75 cm (20 kg)
  • Prijsindicatie: € 189

Het is niet de goedkoopste maar wel de beste koffer voor 20 kg bagage: Samsonite. De reiskoffer van dit merk heeft een hoogte van 75 cm en een inhoud van 102-108 liter. Dit komt overeen met 20-25 kg aan bagage.

Samsonite staat bekend om zijn ongekend hoge kwaliteit. Ook gebruikers geven dit merk een zeer hoge beoordeling (review). Hierbij ontvangt Samsonite een score van 4,7 van de 5 sterren.

De vormgeving van de Samsonite reiskoffer is vrij klassiek, maar het gaat wel om ontzettend degelijke modellen. Hierbij is veel aandacht besteed aan zowel de kwaliteit, de veiligheid als de lichtheid. Kies uit een model met geharde schaal of eentje met een zachte buitenkant.

Sommige modellen zijn vervaardigd van polypropyleen dat afkomstig is van gerecycled huishoudelijk afval. Hiermee koop je ook nog eens een milieuvriendelijke en toekomstbestendige koffer. Laat je verrassen door de verschillende modellen en kleuren, er is meer dan voldoende keuze.

Bekijk Samsonite reiskoffers 20 kg

Welke koffer voor 23 kg bagage?

Weet je zeker dat je 23 kg bagage meeneemt, dan voldoen bovenstaande koffers zeker. Ga in ieder geval voor een model van minimaal 75 cm hoogte. Neem geen koffer die kleiner is dan 75 cm, want hierin past geen 23 kg aan bagage.

Zoveel kilo ruimbagage is normaal

Er bestaat geen internationale regelgeving met betrekking tot het gewicht dat je aan ruimbagage of koffers mee mag nemen. Toch is er een beperking met betrekking tot het maximale gewicht van een enkele koffer. Zo mag een reiskoffer inclusief inhoud maximaal 32 kg wegen. Dit is om het grondpersoneel lichamelijk te ontlasten.

Het heeft dan ook geen zin om een grote koffer voor 35 kg bagage te kopen, tenzij je hem zelf vervoert (bijvoorbeeld in je eigen auto).

Lees ook: Beste Rimowa koffers – beoordeeld door gebruikers

Regels met betrekking tot handbagage

Reis je met het vliegtuig, houd dan ook rekening met de toegestane bagage die je mee naar je zitplaats mag nemen. Het gaat dan om een stuk handbagage met veelal een maximale afmeting van 55 of 56 cm x 25-45 cm. De dikte mag niet meer dan 15-25 cm bedragen. De maximale afmeting is weer afhankelijk van de vliegmaatschappij.

Over het algemeen kun je stellen dat handbagage met een afmeting van 55 x 30 x 20 cm en een maximaal gewicht van 7 kg op de meeste vluchten is toegestaan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Koffer 20 kg – deze modellen zijn de beste
Schuiven naar boven