Beste Rimowa koffers – beoordeeld door gebruikers

Bijgewerkt: 9 mei 2022

Het Duitse koffermerk Rimowa staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit. Het concurreert sterk met Samsonite, waardoor het lastig is om een keuze te maken. De beste Rimowa koffers hebben een grote draagkracht, stevige wielen en een mooie capaciteit. Perfect voor reizen met het gezin, met z’n tweetjes of alleen.

Tip: SUITSUIT – Caretta Kofferset
Bekijk de voordelige prijs

De keuze voor Rimowa

Waarom Rimowa en niet een ander merk kiezen? De koffers van dit merk zijn altijd van een goede kwaliteit. Het populaire koffermerk kenmerkt zich door de aluminium buitenkant met een ribbelstructuur. Het ontwerp is gericht op onbreekbaarheid. Zoek je een onbreekbare koffer, dan kom je al snel bij dit Duitse merk uit.

Waarom is Rimowa zo duur?

Opvallend is dat de koffers van dit merk vrij prijzig zijn. Waarom is Rimowa zo duur? Dit heeft met het gebruik van de hoogwaardige materialen te maken. Een onbreekbare koffer kost nu eenmaal meer dat een model dat kwetsbaarder is.

Hele goedkope koffers zijn van een lage kwaliteit. Meestal gaan ze enkele seizoenen mee voordat ze het begeven. Dit is iets wat met een Rimowa niet voor zou komen: hij is nagenoeg onverwoestbaar.

Wat is de sterkste koffer?

Voordat je de beste Rimowa koffer bekijkt, moet je eerst weten wat de sterkste koffer is. De aluminium Rimowa koffer behoort hier zeker toe, maar er zijn ook goedkopere alternatieven. Zo is een koffer van polypropyleen van stevig materiaal en heel betaalbaar. Dit materiaal is namelijk erg sterk en kan prima tegen een stootje.

De polypropyleen koffer is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 69 en in verschillende afmetingen, designs en kleuren verkrijgbaar.

Bekijk polypropyleen koffers

Beste Rimowa koffers

Hieronder een overzicht van de beste Rimowa koffers, geselecteerd naar kwaliteit en ervaringen van gebruikers.

De Rimowa Classic Check is een veel verkocht model van een eersteklas kwaliteit. Hij is voorzien van vier stevige zwenkwielen en een TSA cijferslot. Het kost meer dan € 1000 maar dan heb je ook wat. Een ander populair model is de Salsa Air Multiwheel die met € 369 een stuk voordeliger is. Het gaat hier wel om een kleiner model, namelijk de handbagage koffer. Erg populair onder (zakelijke) reizigers.

Ook de Essential Cabin behoort tot de beste Rimowa koffer, bedoeld voor handbagage. Deze is licht van gewicht, erg stevig en uitermate goed bestand tegen extreem hoge en lage temperaturen. Vervaardigd van polycarbonaat, waarvan ook veel goedkopere alternatieven verkrijgbaar zijn.

Naar polycarbonaat koffers

Rimowa koffer onderdelen

Het voordeel van een Rimowa koffers is dat de onderdelen vervangbaar zijn. Bijvoorbeeld het plaatmateriaal van de buitenkant. Dit is nagenoeg onverwoestbaar maar bij schade wel vervangbaar. Ook andere Rimowa koffer onderdelen zijn los verkrijgbaar, zoals de wielen, het handvat of zaken uit de binnenkant van de koffer.

Het merk heeft ook een eigen reparatieservice. Hiervoor ga je naar de dichtstbijzijnde winkel. Houd er wel rekening mee dat er niet zoveel Rimowa winkels in Nederland en België zijn. Er ligt er een in de Bijenkorf in Amsterdam en in de PC Hooftstraat (Amsterdam). In België vind je een Rimowa winkel in Antwerpen en nog een in Brussel.

Bij deze winkels kun je terecht voor losse onderdelen, reparatie of een Rimowa slot vervangen. Maak vooraf een afspraak of wandel binnen en vraag naar de mogelijkheden.

Een koffer tweedehands kopen

Vanwege de hoge aanschafprijs is een gloednieuwe koffer niet voor iedereen weggelegd. Een Rimowa koffer tweedehands kopen is soms een goeie keuze. Je vindt tweedehands koffers op marktplaats, social media en andere verkoopsites. Soms zijn er ook winkels die tweedehands Rimowa koffers te koop aanbieden.

Een tweedehands koffer van dit merk is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 100. Er zullen ook goedkopere modellen te koop zijn, maar let dan goed op de staat van onderhoud. Wanneer er veel onderdelen kapot zijn dan gaat het ook meer geld kosten om dit te (laten) repareren. De lage aankoopprijs heft de hoge reparatiekosten helaas niet op.

Ga altijd zelf naar de tweedehands koffer kijken, laat hem zeker niet opsturen. Wanneer je iets bij een particulier koopt ben je namelijk niet beschermd volgens het consumentenrecht. Defecte producten kopen zijn dan ook voor eigen rekening.

Samenvatting beste Rimowa koffer

Uiteindelijk zijn alle koffers van het merk van een uitstekende kwaliteit, maar wel prijzig in aanschaf. Zoek je de beste Rimowa koffer tegen een betaalbare prijs, ga dan voor een kleiner of tweedehands model. Kijk ook eens bij de alternatieven, die zijn misschien net iets minder sterk maar nog steeds van een zeer goede kwaliteit. Op de eindstreep bespaar je hier een hoop geld mee.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Rimowa koffers – beoordeeld door gebruikers
Schuiven naar boven