Beste mobiele pinautomaat/ pinapparaat

Een mobiele pinautomaat is onmisbaar voor ondernemers. Dit apparaat wordt veel gebruikt in de horeca, winkels maar ook bij diensten aan huis. Met een mobiele pinautomaat laat je klanten betalen waar zij willen. Een perfecte uitkomst voor veel ondernemers. Omdat een pinapparaat een investering is vind je hieronder de beste mobiele pinautomaten.

Pin- en creditcardbetalingen accepteren

Het voordeel van een mobiele pinautomaat is dat de ondernemer altijd en overal pin- en creditcardbetalingen accepteert. Contactloos betalen gebeurt namelijk steeds meer.

Vroeger waren mobiele pinapparaten vrij prijzig. Tegenwoordig zijn deze verkrijgbaar voor een prijs vanaf € 15 oplopend tot € 99. Voor kleine ondernemers voldoen de goedkopere modellen prima.

Extra kosten mobiel pinapparaat

Let op want met alleen een mobiel pinapparaat ben je er nog niet. Je krijgt altijd nog met extra kosten te maken. Hoeveel deze kosten zijn hangt een beetje van het merk en de ondersteunende dienst af. Gemiddeld betaal je 1,5% tot 2% per transactie, maar dit geldt voor alle pinpassen en creditcards.

In andere gevallen betaal je een maandelijks vast bedrag (servicekosten).

Beste mobiele pinautomaat

Met onderstaande mobiele pinautomaten betaal je geen maandelijks tarief maar een vaste taks per transactie. Het gaat om een zelfstandige pinautomaat met 3D-capaciteit, dit werkt overal. Ideaal voor de kleine ondernemer of ondernemers die rondreizen. Afhankelijk van het model is deze te verbinden met de smartphone of tablet.

De meest populaire mobiele apparaten zijn van het merk Twelve, SumUp of myPOS maar het is natuurlijk nog veel meer verkrijgbaar. Bekijk maar eens het overzicht beste mobiele pinautomaat.

1. SumUp Air contactloos pinapparaat

Van het merk SumUp Air dit mobiel pinapparaat dat minder dan € 20 kost. Hiermee is het een goede investering voor kleine ondernemers. Het mobiele pinapparaat ziet er misschien niet zo groots uit, dankzij zijn compacte afmeting neem je hem overal mee naartoe. Verbind dit mobiele pinautomaat via Bluetooth met de smartphone of tablet. Het model biedt ook ondersteuning voor Apple Pay en Android Pay.

Met dit contactloos pinapparaat kunnen klanten zowel volledig contactloos betalen als de kaart in de lezer schuiven. De kosten bedragen 1,9% per transactie. Dit betekent dat wanneer een klant € 25 moet betalen, de transactiekosten € 0,475 bedragen. Accepteert Visa, MasterCard, Maestro, American Express en VPAY. De batterij gaat ruim 500 transacties mee. Opladen gebeurt via een PSP-kabel.

Bekijk SumUp Air contactloos pinapparaat

2. SumUp 3G contactloos pinapparaat

Van hetzelfde merk maar duurder geprijsd, waar ligt dat aan? Omdat dit zeker de beste mobiele pinautomaat is. Hij accepteert namelijk alle bekende pinpassen en creditcards wereldwijd. Je maakt verbinding via de ingebouwde simkaart, uiteraard met onbeperkt gratis 3G data. Ook verbinding via wifi is mogelijk.

De transactiekosten bedragen 1,9% van het te betalen bedrag. Het geld staat binnen 2-3 dagen op je rekening. Je zit niet aan een contract vast, dat is wel zo prettig. Een uitstekende keus voor kleine ondernemers maar ook voor het MKB.

Naar SumUp 3G contactloos pinapparaat

3. Twelve P400 pinautomaat – met contract

Dit is een pinapparaat zoals je ze ook in veel winkels (bij de kassa) tegenkomt. Voordeel hiervan is dat de klant zeer vertrouwd is met dit type mobiele pinautomaat. Het is ook nog eens de snelste pinautomaten van dit moment. De Twelve P400 legt verbinding met de kassa en verkleint hiermee fouten.

Ondersteunt verschillende betaalmethoden waaronder mobiel, QR-code en natuurlijk het contactloos betalen. Uiteraard kunnen klanten ook gewoon de pinpas in het apparaat stoppen en hun pincode invoeren.

Voor deze pinautomaat is wel een transactieovereenkomst met Twelve vereist. De maandelijkse servicekosten bedragen € 15. Houd er rekening mee dat het hier om een duur model gaat, hij kost meer dan € 500.

Bekijk Twelve P400 pinautomaat

Er is ook een volledig mobiele variant van dit merk verkrijgbaar, deze werkt op GPRS of wifi. Dit model heeft 13,5 inch touchscreen en is licht en mobiel. De maandelijkse servicekosten bedragen € 17 per maand.

Naar Twelve P400 mobiele pinautomaat

Beste mobiele pinautomaat, wat nog meer?

Hierboven heb je een kort overzicht van beste mobiele pinautomaat kunnen zien. Natuurlijk is er nog meer verkrijgbaar waaronder MyPos of andere merken. Nadeel van veel andere merken is dat ze ontzettend duur zijn of dat er hoge transactiekosten aan vastzitten. Ook maandelijkse servicekosten zoals bij Twelve zijn niet altijd prettig, vooral niet voor kleine ondernemers.

Een kassa aanschaffen

De beste mobiele pinautomaat is ideaal wanneer je op locatie moet afrekenen. Soms is een kassa toch wel praktisch, vooral wanneer het de horeca of detailhandel betreft. Veel kassasystemen zijn ontzettend duur. Gelukkig zijn er goedkopere alternatieven, vaak voor minder dan € 200.

Een goed voorbeeld hiervan is de Casio SE-S100 met kleine lade. Deze kassa heeft twee LCD-schermen met achtergrondverlichting. Het klantenscherm aan de achterkant geeft klanten meer vertrouwen. Verkoopgegevens sla je op via de SD-kaart. Hij werkt geruisloos, heeft een papierbesparingsstand en een gebruiksvriendelijk ergonomisch toetsenbord. En dat allemaal voor minder dan € 200.

Bekijk Casio SE-S100

Op zoek naar een andere kassa? Nou vooruit dan, hieronder het overzicht van alle kassa’s maar ook losse kassalades.

Bekijk overzicht kassa’s

Volgens mij is nu alles wel compleet: van de beste mobiele pinautomaat tot een betaalbare kassa. Het ondernemen kan nu echt goed van start gaan.

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.