Beste laptop standaard – voor alle laptops

Bijgewerkt: 20 augustus 2023

Een laptopstandaard is heel praktisch. Je zet je laptop neer waar je wil, waarbij je op de juiste hoogte werkt. Hartstikke handig voor thuisgebruik, in de slaapkamer, op kantoor of waar dan ook. De beste laptop standaard is volledig verstelbaar en kan zelfs de zwaardere laptops moeiteloos dragen.

Het gebruik van een laptopstandaard

Eigenlijk biedt een laptop standaard niks anders dan voordelen. Het maakt het werken met de laptop of Chromebook er een stuk makkelijker op. Het toetsenbord staat in de juiste positie waardoor je geen last krijgt van je schouders of polsen. Bovendien werk je op de juiste hoogte.

Hoe gebruik je een laptop standaard? Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Je hebt de tafelstandaard, die plaats je op een tafel of bureau. Maar ook de standaard op statief, deze is in hoogte verstelbaar. Dit laatste is vooral praktisch om op verschillende plekken te werken. Bijvoorbeeld vanaf de bank, het bed of je luie stoel.

Beste laptop standaard

Weet je al welke standaard je nodig hebt? Allereerst de laptop standaard voor de tafel of het bureau. Sommige modellen zijn verstelbaar, waardoor je de laptop naar voren of naar achteren kantelt. Bij een aantal van deze standaards kun je ook de hoogte instellen, maar slechts beperkt.

Al deze laptopstandaards zijn voorzien van een goede warmteafvoer. Dit betekent dat de laptop zijn warmte kwijt kan, en dat is natuurlijk belangrijk. Wil je de laptop of Chromebook ook in bed gebruiken? Kies dan voor een aangepast model met instelbare pootjes. Zo blijft de standaard ook op een oneffen ondergrond goed staan.

De beste laptop standaard voor bureau, tafel of bed kost tussen de € 20 en € 30. Je hebt ook een aantal goedkopere modellen maar let dan even goed op de kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld naar reviews van gebruikers, dan zie je of deze standaard kwalitatief goed is.

Bekijk laptopstandaards bureau/ tafel

Laptop standaard op statief

Voor professioneel of intensief gebruik is er de laptopstandaard statief. Je kunt staand werken, maar ook bijvoorbeeld vanaf de bank of luie stoel. Daarnaast schuif je hem heel eenvoudig over het bed heen. Kortom, dit soort modellen zijn multifunctioneel gebruik.

Voordeel van een model op statief is dat je hem op elke hoogte in kunnen stellen. De beste standaard heeft een werkhoogte tot wel 160 cm.

Het is bij deze modellen wel heel belangrijk om naar de kwaliteit te kijken. De beste laptopstandaard op statief kan de zwaardere modellen draaien. Bovendien is deze in verschillende richtingen te kantelen en te draaien. Voor een professionele standaard ben je meer dan € 150 kwijt.

Natuurlijk zijn ook goedkopere modellen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld die met tripod standaard (driepoot). Geschikt voor de lichtere laptops, MacBook’s en Chromebook ‘s. Voor dit model betaal je rond de € 60.

Bekijk standaards op statief

Laptoptafel op wielen

Als laatste heb je nog de laptoptafel op wielen. Is dit de beste standaard? Jazeker, ook dit model is erg praktisch. In hoogte verstelbaar (tot ongeveer 95 cm). De laptoptafel is uitgerust met twee plateaus. Elk plateau kun je draaien en je stelt de hellingshoek in. Eventueel maak je gebruik van antislip rubbertjes zodat de laptop niet wegschuift.

Het prettige aan de laptoptafel is dat er aan de onderkant wieltjes zetten. Je verplaatst deze laptoptafel in een handomdraai. Bijvoorbeeld weg van het bed of juist naar de bank toe. Ook wanneer de tafel in de weg staat doe je hem heel eenvoudig opzij. Prijs: tussen de € 50 en € 70.

Naar laptoptafels op wielen

Waarom een laptop standaard zo handig je eens

Veel mensen werken urenlang achter een laptop, waarbij ze een verkeerde houding aannemen. Een laptop standaard zorgt ervoor dat het scherm op ooghoogte komt te staan. Bovendien staat het toetsenbord in een schuine stand, dit is beter voor je schouders en polsen.

Werk je dagelijks minimaal 3 uur met de laptop, dan is een laptop standaard zeker aan te raden. Kies een (eenvoudig) tafelmodel voor het werken aan een tafel of bureau. Wil je juist vanaf bed werken (of een stoel/ bank zonder tafel), dan kies je voor laptopstandaard op statief of wielen.

Maak je gebruik van een extern beeldscherm? Dan is het handig om naast het beeldscherm een tafel laptop standaard neer te zetten. Zo staan de twee schermen op gelijke hoogte.

Hoe ergonomisch werken met laptop?

Toegeven, langdurig achter elkaar werken kan slecht zijn voor je rug, nek, je gewrichten en je ogen. Het is belangrijk om je rug aan gelijk zo goed mogelijk recht te houden. Houd de schouders en armen ontspannen. De benen plaats je in een hoek van 90°, waarbij de voeten vlak op de grond staan.

Kijk maximaal 20 minuten achter elkaar naar het scherm. Neem hierna een pauze van minimaal 30 seconden waarbij je de ogen even door de kamer laten dwalen. Of kijk even naar buiten, goed voor de ogen en ook nog eens ter ontspanning. Elk uur kom je even los, waarbij je wat beweegt. Bijvoorbeeld een wandeling door de kamer of buiten, of je doet een (huishoudelijk) klusje. Zo werk je ergonomische met de laptop.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste laptop standaard – voor alle laptops
Schuiven naar boven