Lightpad Action review

Bijgewerkt: 16 december 2022

Het lightpad van de Action is een populair hulpmiddel bij het maken van tekeningen en schetsen. Het wordt als lightpad, maar ook wel als led-brightpad verkocht. Vaak wordt gedacht dat dit product bij de Action goedkoper is, maar dit klopt niet altijd. Elders zijn er veel goedkopere modellen gevonden.

In deze lightpad Action review lees je alles over de werking, de kwaliteit en de prijs. Dit vergelijk ik met andere merken, waardoor je de verschillen ontdekt.

Uitleg over de lichtbak

Een lightpad, ook wel lichtbak genoemd, is geschikt voor verschillende hobby’s. Ook wordt hij zakelijk gebruikt. Een lichtbak is voorzien van meerdere lampen met hierover een plaat van melkglas. Op die manier wordt het licht van de lampen goed verdeeld. Dit maakt het mogelijk om iets op de lichtbak te leggen waardoor dit beter naar voren komt.

Denk aan het overtrekken van tekeningen. Wanneer je een tekening op een lichtbak legt dan is het makkelijk om met verschillende lagen te werken, of de tekening over te trekken. De fotograaf gebruikt hem om negatieven en dia’s te bekijken. Het is ook een ideaal hulpmiddel voor diamond painting, borduren en handlettering.

De werking van de Action lightpad

Kijk je naar de lightpad van de Action, dan heeft deze een smal ontwerp. Hierdoor is hij niet echt te vergelijken met de professionele lichtbakken. De lightpad is voorzien van een poort waar een stekkertje ingaat. Het is dus de bedoeling dat je hem in het stopcontact plugt.

De lightpad is voorzien van drie verschillende standen. Hoe hoger hij staat, hoe feller de lampen schijnen.

Lightpad Action review: over de kwaliteit

De Action heeft al een tijd een lightpad van het merk Crafts & Co in het assortiment. Dit is een goed merk dat veel verkocht wordt. Het heeft een groot werkgebied en een aan-uitknop met touchbediening. Dit maakt het gebruik er een stuk makkelijker op.

Wil je hem onderweg gebruiken, bijvoorbeeld in de trein, op het werk of waar je ook bent? Geen probleem, dan sluit je hem op een USB-powerbank aan. Ook dan werkt hij perfect.

De helderheid van de lampen bedraagt 5000K – 6000K, waardoor hij meer dan voldoende (werk)verlichting geeft. Zo op het eerste oog is de kwaliteit van deze lightpad zeer goed.

Ervaringen van gebruikers

Wat vinden anderen van de lightpad van de Action? Opvallend is dat het werkoppervlak niet warm wordt. Daar waar grote lichtbakken wel ontzettend warm kunnen worden. Nog een voordeel is dat het licht heel regelmatig verspreid wordt. Vergis je niet want bij een aantal lichtbakken is het licht onregelmatig, en dat is niet prettig werken.

Dit model is zeer licht van gewicht, veel gebruikers vinden dit prettig. Hij is makkelijk verplaatsbaar en je neemt hem overal mee naartoe. Het laatste pluspunt is de prijs, want dit model kost bij de Action ongeveer € 20. Soms is hij in de aanbieding en kost dan ongeveer € 14,99. Tot zover de positieve reviews van gebruikers.

Nadelen van deze lichtbak

Het is sommige gebruikers opgevallen dat de Crafts & Co led-brightpad die de Action verkoopt duurder is geworden. In 2020 kostte hij ongeveer € 12,99. In 2022/2023 betaal je hier € 19,99 voor.

Volgens een aantal consumenten is het licht vrij zwak. Dit zou een productiefout kunnen zijn, maar het kan ook om een persoonlijke ervaring gaan. Wat voor de een als fel licht overkomt, zal voor de ander juist zwakjes zijn.

Er kan ook verwarring ontstaan over de afmeting. De lightpad bij de Action heeft een A3-formaat. Ze zijn ook in A4-formaat verkrijgbaar. Hieronder zie je wat A3 of A4 betekent.

  • A3 formaat: 29,7 × 42 cm
  • A4 formaat: 21 × 29,7 cm

Een lichtbak van A3-formaat is dus groter dan A4. Het is goed om dit te weten, want de lightpad van de Action kan misschien te groot zijn, waardoor je hem niet goed op kunt bergen. Werk je met grote tekeningen, kunstwerken of diamond painting dan is een grote lichtbak juist wel weer prettig.

Alternatieven voor lightpad Action

Vanwege de populariteit kan het dat de lightpad bij de Action niet meer verkrijgbaar is. Helaas is het bij de Action niet mogelijk om online te bestellen. Ze hebben wel een website, maar deze functioneert niet als webshop. Dat is jammer want hierdoor moet je misschien verschillende winkels bezoeken.

Liever een lightpad online bestellen? In dat geval heb je keuze uit verschillende merken. Een zeer goed alternatief is het merkloos model in A4 formaat, dat slechts € 9,99 kost. Hiermee is hij twee keer goedkoper! Deze lichtbak is van eenzelfde kwaliteit als die van de Action, alleen iets kleiner. Hij ontvangt zeer goede beoordelingen van gebruikers, zelfs hogere beoordelingen dan het Actionmodel.

Bekijk de lichtbak

Dan heb je nog de s.old lightpad, ook weer een A4 formaat. Wordt net als de vorige ontzettend goed beoordeeld. Hij kost € 16,99, maar hier wordt nog wel een standaard en een sorteerdoos bijgeleverd.

Naar s.old licht lightpad

Let op: bovenstaande prijzen zijn inclusief verzenden. Er zijn dus veel goede alternatieven van een vergelijkbare kwaliteit verkrijgbaar. Sommige merken zijn goedkoper, voor anderen betaal je juist wat meer.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Lightpad Action review
Schuiven naar boven