Hoe maak je een screenshot met Huawei?

Een screenshot (schermafbeelding) is heel handig. Hiermee kun je datgene wat op je scherm staat bewaren of met anderen delen. Hoe maak je een screenshot met Huawei? Dit is een beetje afhankelijk van het model smartphone. In dit artikel duidelijke uitleg over het maken van een schermafbeelding.

Een screenshot maken

Waarom zou je een screenshot maken en wat kun je er mee? Stel je voor dat je vriend via WhatsApp een grappige reactie geeft. Dit bericht wil je graag met anderen delen. Maak een screenshot en verstuur dit via WhatsApp, Facebook of wat dan ook naar iemand anders. Een schermafbeelding is ook handig wanneer zich problemen op de telefoon voordoen. Je kunt dit probleem, bijvoorbeeld een foutmelding, direct vastleggen. Zo heb je altijd bewijs of kun je het probleem verduidelijken. Er zijn genoeg redenen voor het maken van een screenshot. De vraag is echter: hoe doe je dit?

Screenshot Huawei smartphone

Hoe maak je een screenshot met Huawei? Hieronder een algemene beschrijving voor het maken van een printscreen van je scherm:

  • Open het scherm waarvan je een screenshot wilt maken
  • Druk op de aan/ uit knop
  • Druk gelijktijdig op de volume-omlaag knop

Het scherm flitst kort. Mogelijk hoor je ook het geluid van een sluiter. De schermafbeelding is gemaakt. Je Huawei smartphone slaat deze automatisch in de galerij van de telefoon op.

Kun je de aan/ uit knop (powerbutton) of de volumeknop niet vinden? Deze bevinden zich aan de rechterkant van het toestel. De bovenste knop is de powerbutton. Hieronder zit de volumeknop. Het is belangrijk dat je de volume-omlaag knop tegelijkertijd met de powerbutton indrukt.

Schermafbeelding Huawei lukt niet

Soms mislukt het maken van een schermafbeelding. Het scherm dat je open had staan verdwijnt, waardoor je weer opnieuw moet beginnen. Dit wordt veroorzaakt door het niet gelijktijdig indrukken van de aan/ uit knop en de volume-omlaag knop. Hierdoor sluit de smartphone het openstaande scherm af. Probeer het opnieuw, net zolang totdat het wel lukt.

Wanneer het maken van een schermafbeelding niet lukt kan dit ook een aantal andere oorzaken hebben:

  • Lage batterijstatus
  • Softwareprobleem
  • Defecte aan/ uit knop of volumeknop

Heeft de batterij bijna geen capaciteit meer, dan gaat deze in de bespaarmodus. Hierdoor is het niet mogelijk om een screenshot te maken. Sluit de Huawei smartphone op de oplader aan, en probeer het later opnieuw.

Hoe maak je een screenshot met Huawei bij softwareproblemen?

Sommige applicaties veroorzaken een conflict met elkaar. In andere gevallen is er iets mis met het besturingssysteem. Het kan hier om een bug gaan, of een niet goed uitgevoerde update. Ondervind je problemen met het maken van een screenshot en ligt het aan software of een applicatie, zoek dan naar een passende oplossing. Verwijder de applicatie en maak opnieuw een screenshot. Lukt het nog steeds niet? Bekijk dan of er een beveiligingsupdate klaarstaat.

Bij aanhoudende problemen is er nog een oplossing: terugzetten naar fabrieksinstellingen (hard reset). Dit lost in veel gevallen het probleem op. Maak voordat je de Huawei smartphone terugzet naar fabrieksinstellingen, altijd eerst een back-up. Zo blijven belangrijke gegevens en instellingen bewaard.

Bekijk de best verkochte Huawei smartphones

Defecte knoppen Huawei smartphone

Het kan voorkomen dat een of meerdere knoppen op de Huawei smartphone niet meer werken. Hierdoor is het niet mogelijk om een screenshot te maken. Werkt de nieuwste Huawei smartphone met gebaren, dan kun je via deze methode een schermafbeelding maken. In alle andere gevallen neem je contact op met een reparateur of de Huawei Reparatie Service.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com