Beste zwangerschapskussen – de ideale ontspanning

Bijgewerkt: 25 januari 2022

Tijdens je zwangerschap heb je moeite met het vinden van een juiste en comfortabele houding. Niet alleen in bed maar ook op de bank. Dankzij het beste zwangerschapskussen lig of zit je comfortabel. Dit kussen is niet alleen ideaal tijdens de zwangerschap maar ook wanneer je borstvoeding of flesvoeding geeft.

Waarom een zwangerschapskussen gebruiken

Veel zwangere vrouwen schaffen een speciaal kussen aan. Waarom is een zwangerschapskussen een goed idee? Dit komt omdat je hiermee de perfecte ondersteuning krijgt. Bijvoorbeeld in zijligging waarbij je het kussen tussen de knieën schuift. Tegelijkertijd geeft het kussen je ondersteuning in de rug en de heupen, ook erg belangrijk.

Het kussen is ook geschikt tijdens het geven van borstvoeding of flesvoeding. Je neemt hierdoor een natuurlijke houding aan en krijgt dus geen last van pijn of kramp. Als laatste geeft het kussen je een geborgen gevoel, het is net alsof je geknuffeld wordt.

Het beste zwangerschapskussen

Kun je niet kiezen uit het grote aanbod aan kussens? Ga dan voor het beste zwangerschapskussen. Hieronder zie je de best verkochte modellen voorbijkomen, inclusief prijs. Lees ook waar je bij aanschaf op moet letten.

Bekijk zwangerschapskussens

De prijs van een goed zwangerschapskussen ligt tussen de € 45 en € 60. Let wel even goed op het model, want dit bepaalt waar je het kussen voor kunt gebruiken.

Het L-vormige kussen

Het beste zwangerschapskussen is L-vormig. Dit type kussen biedt je een volledige lichaamsondersteuning. Het is speciaal ontworpen om tijdens je slaap een goede houding aan te nemen. Het resultaat: een betere nachtrust, zodat je uitgerust wakker wordt.

Hoe gebruik je dit kussen? Dat hangt er vanaf waar je de ondersteuning wil hebben. Is dit aan de buikzijde, dan ga je op je rug liggen en knuffelt het kussen als het ware. De onderkant van het zwangerschapskussen loopt tussen je knieën door. Je kunt het ook aan de rugzijde leggen waarbij je het langs je nek en achterhoofd laat lopen. Trek je knieën wat op en plaats de onderzijde van het kussen tussen je knieën.

Het lichaamskussen

Dan heb je ook nog het platte zwangerschapskussen. Deze wordt ook wel als lichaamskussen of zijslaapkussen verkocht. Je kunt dit kussen niet naar je lichaam buigen maar het biedt wel een goede ondersteuning voor je buik en tussen je knieën. Voordeel van dit kussen is dat het een goede positie stimuleert. Hierdoor verminderen pijnklachten en ongemakken.

Daarnaast is dit kussen vochtregulerend en antiallergisch. Ideaal wanneer je sneller last hebt van een verstopte neus, nachtelijk zweten of misschien wel allergisch bent voor huisstofmijt.

Naar lichaamskussens

Inclusief beste zwangerschapskussen

Je ziet dat er verschillende soorten zwangerschapskussens verkrijgbaar zijn. Waar je voor kiest is van verschillende factoren afhankelijk. Heb je alleen last van je knieën of je buik tijdens het slapen? Dan is een kussen voor zijslapers aan te raden. Maar wanneer je overal of telkens ergens anders ondersteuning zoekt, dan ga je voor het echte zwangerschapskussen.

Het zwangerschapskussen voor de baby

Wist je dat een zwangerschapskussen ook ideaal is tijdens het voeden van de baby? Het geeft je ondersteuning onder de armen, in de rug of de heupen. Net waar je deze ondersteuning nodig hebt.

Daarnaast is het kussen perfect om je baby tegenaan te laten liggen. Bijvoorbeeld op bed, zodat baby niet wegrolt. Waarschuwing: laat een baby nooit onbeheerd bij het zwangerschapskussen achter. Het kan met het gezicht tegen het kussen aan komen te liggen, dit verhoogt het risico op verstikking.

Waarom kussen tussen de benen tijdens de zwangerschap?

Wanneer je zwanger bent dan kom je moeilijker in slaap. Je hebt vaak last van je bekken, heupen of rug. Op de buik slapen is niet aan te raden en op je rug slapen kan benauwdheid veroorzaken. De meeste zwangere vrouwen slapen daarom op de zij. Helaas heeft op de zij slapen ook een nadeel: het bekken kantelt. Dit verergert de klachten.

Door een kussen tussen de benen te leggen komt het bekken weer recht te staan. Je ervaart dat je minder pijn aan de rug of je heupen hebt. Dit betekent dus een betere slaap. Het is daarom altijd aan te raden om tijdens de zwangerschap een kussen tussen je benen te leggen (wanneer je in bed ligt).

Het kan dat je na de bevalling niet direct van je klachten af bent. Ook dan helpt het zwangerschapskussen om pijnklachten of ongemakken te verminderen. Gooi je zwangerschapskussen na de bevalling dus zeker niet weg, waarschijnlijk heb je hem nog enkele maanden tot jaren nodig.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste zwangerschapskussen – de ideale ontspanning
Schuiven naar boven