Verschil Samsung S7 en S8

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Zowel qua uiterlijk als prestaties wijken deze twee smartphones sterk van elkaar af. Het verschil Samsung S7 en S8 is dan ook groot. Heb je nog een S7 en wil je overstappen naar S8? Twijfel je tussen één van deze twee toestellen? In dit artikel krijg je antwoord op je vraag. Met een duidelijke vergelijking en de belangrijkste verschillen en overeenkomsten.

Over de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S8

Smartphones uit de S- serie zijn altijd van een uitstekende kwaliteit. Samsung houdt rekening met de wensen van de consument en natuurlijk de nieuwste technische ontwikkelingen. De Galaxy S7 is in maart 2016 uitgebracht. De S8 is vanaf april 2017 verkrijgbaar. Er zit dus ruim een jaar tussen deze twee Samsung smartphones.

Het uiterlijk (design) van deze modellen

Wanneer je deze twee smartphones naast elkaar legt, zie je al direct verschil in het design. De Samsung Galaxy S7 heeft een 5,1 inch super amoled display. De beeldresolutie van het scherm bedraagt 1440 x 2560 pixels. Wat opvalt zijn de brede schermranden aan de boven- en onderzijde. Dit toestel heeft dan ook een scherm-tot-lichaamsverhouding van 72%.

De S8 is een stuk moderner. Deze heeft een 5,8 inch super amoled display met een schermresolutie van 1440 x 2960 pixels. De schermranden zijn een stuk smaller (83%).

Hoe stevig zijn deze toestellen? Samsung heeft gekozen voor een aluminium frame en een voor- en achterkant van Gorilla Glass. Bij de S7 is Gorilla Glass 4 aanwezig, bij de S8 Gorilla Glass 5. Dit laatste is een stuk beter en biedt uitstekende bescherming tegen vallen van grotere hoogten. Zowel de S7 als de S8 zijn volledig stof- en waterdicht. De toestellen kunnen tot 1,5 meter voor maximaal 30 minuten onder water.

Besturingssysteem en processor

Nog een verschil Samsung S7 en S8. Oorspronkelijk draait de Samsung Galaxy S7 op het besturingssysteem Android 6.0. De Galaxy S8 wordt geleverd met Android 7.0. Het is verstandig om dit direct te upgraden naar het nieuwste besturingssysteem. Samsung belooft minimaal 2 jaar na introductie software-updates, maar dit kan ook langer zijn.

De processor is erg belangrijk. Onder de motorkap van de S7 een Exynos 8890 octa-core processor met 4 GB RAM geheugen. De Galaxy S8 is voorzien van een Exynos 8895 processor met 4 GB RAM geheugen. Overigens heeft het model voor USA en China een Snapdragon 835 processor. Het maakt dus wel verschil waar je dit toestel aanschaft. Dit wordt bij veel vergelijkingen helaas niet erbij gezegd. Het verschil tussen een Exynos en Snapdragon processor is wisselend. De ene keer is Exynos sneller en de andere keer Snapdragon. Deze verschillen zijn echter zeer klein.

Opslagruimte en uitbreiden van het interne geheugen

Voor het opslaan van foto’s, video’s en andere media heb je voldoende opslagruimte nodig. Hier zit al een verschil Samsung S7 en S8. De S7 is namelijk voorzien van een intern geheugen van 32 of 64 GB. De S8 is alleen verkrijgbaar met 64 GB. In beide gevallen kun je dit geheugen uitbreiden met een micro SD kaart. Hier zit het verschil in: de S7 ondersteunt 256 GB en de S8 tot 512 GB.

Bekijk de micro SD kaart

Verschil Samsung S7 en S8 – de camera’s

De camera’s van smartphones worden steeds beter. Toch hebben de S7 en S8 exact dezelfde hoofdcamera’s. Aan de achterzijde een 12mp camera met dual pixel PDAF en led flitser. Aan de voorzijde vind je bij Galaxy S7 een 5mp selfiecamera en bij Galaxy S8 een 8mp selfiecamera. Kleine verschillen tussen Samsung S7 en S8.

Ondanks de leeftijd van deze smartphones ondersteunen ze wel video opnamen in full HD of 4k Ultra HD kwaliteit. Verder kun je gebruik maken van dual videobellen.

Deze smartphones zijn voorzien van een enkele luidspreker en 3,5 mm jack audio aansluiting.

Over de accu en het opladen

Samsung heeft de Galaxy S7 voorzien van een 3000 mAh batterij. Deze gaat in spreektijd ruim 22 uur mee. Ook de S8 heeft een 3000 mAh batterij. De spreektijd is wel korter en bedraagt ongeveer 20 uur.

Met betrekking tot opladen gaat het hier om twee moderne toestellen. Ze kunnen namelijk snelladen of draadloos opladen.

Vingerafdruksensor en connectiviteit

Met betrekking tot ontgrendelen maak je bij de Galaxy S7 gebruik van een vingerafdruk (fingerprint). De S8 is iets uitgebreider en heeft niet alleen een vingerafdruksensor maar ook een irisscanner

Verder maak je bij de S7 gebruik van Bluetooth 4.2 en micro usb 2.0. Bij de S8 is dit bluetooth 5.0 en usb 3.1.

Wat kosten deze smartphones?

De Galaxy S7 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, goud, zilver en paarsgoud. De Samsung S7 prijs ligt tweedehands op ongeveer € 100 tot € 175. Hiervoor krijg je een toestel met 32 GB opslagruimte.

Naar nieuwste Samsung smartphones

Ga je voor de S8, dan kun je kiezen uit de kleuren zwart, grijs, zilver en goud. Ze zijn ook nog leverbaar in het blauw, rood en roze. Voor de Samsung S8 tweedehands prijs moet je rekenen op ongeveer € 150 tot € 185. Nieuw zijn deze twee toestellen niet meer verkrijgbaar.

Welk van deze twee smartphones is beter?

Je bent natuurlijk benieuwd welke van deze twee smartphones beter is: Samsung S7 vs S8? Voor ongeveer €50 meer heb je niet alleen een nieuwer toestel, maar ook eentje die sneller is en een betere selfiecamera heeft. Daarnaast zijn de bluetooth versie en usb-aansluiting een stuk veiliger en sneller. Ook kun je het geheugen meer uitbreiden. De Galaxy S8 heeft dan ook zeker de voorkeur.

Toch blijven beide toestellen verouderd, kies daarom voor een nieuwer model.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Verschil Samsung S7 en S8
Schuiven naar boven