Beste maaltijdvervangers om af te vallen

Bijgewerkt: 19 juli 2022

De gemiddelde Nederlander weegt 72 kg (vrouw) tot 85 kg (man). Er zijn flink wat uitschieters naar boven toe. Dit betekent dat Nederlanders steeds zwaarder worden. Tijd om op dieet te gaan of in ieder geval een paar kilo af te vallen. Dit kan een lastige klus zijn, maar met de beste maaltijdvervangers maak je een goede start.

Weight Care Maaltijdshake

Een maaltijdvervanger is een dieetproduct. Het vervangt een gehele maaltijd, bijvoorbeeld het ontbijt of het avondeten. Hierbij krijg je minder kilocalorieën binnen waardoor het lichaam lichaamsvet afbreekt. De Weight Care Maaltijdshakes zijn erg populair. Een portie bevat 200 kcal, dit is een stuk minder dan de gemiddelde lunch of het diner.

Om voldoende vitamine en mineralen binnen te krijgen bevat de maaltijdshake 1/3 van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Daarnaast bevat het vezels, goed voor een gezonde darmwerking. Ook zijn er antioxidanten aanwezig die het lichaam beschermen tegen vrije radicalen.

De Weight Care Maaltijdshake is verkrijgbaar in verschillende lekkere smaken waaronder aardbei, vanille of banaan. Voor een verpakking van 436 g betaal je ongeveer € 13. Een verpakking is goed voor 16 maaltijden dus je kan hiermee vooruit. Dit product is door consumenten beoordeeld met 4,4 van 5 sterren.

Bekijk Weight Care Maaltijdshakes

Modifast Drink

Dit product is een kant-en-klare maaltijdvervanger en de tegenhanger van Weight Care. Het voordeel van dit merk is dat je de drank niet hoeft klaar te maken maar gelijk uit het flesje drinkt. Handig voor op het werk of wanneer je onderweg bent.

Modifast Drink bevat eiwitten, dit zijn de bouwstenen voor het lichaam. Het is vetarm, bevat melk, granen en tarwe. Uiteraard bevat het ook belangrijke vitaminen en mineralen waaronder zink, ijzer, magnesium, vitamine C en vitamine D. Het is aan te raden om minimaal één maaltijd te vervangen voor een maaltijdvervanger.

Per flesje levert het slechts 93 kilocalorieën. Hiermee past het binnen verschillende dieetstijlen. Je hebt keuze uit de smaken chocolade, banaan, koffie of vanille. Koop een grootverpakking of een setje van acht kleine flesjes.

Naar Modifast Drink

Nutricia Nutridrink

Een van de beste maaltijdvervangers is Nutricia Nutridrink. Het is minder bekend als voorgaande twee merken en dat is zonde want het heeft precies te bieden wat je nodig hebt. Een flesje van 200 ml levert 300 kcal. Het is een prima vervanger voor het ontbijt of de lunch, zodat je goed de dag doorkomt. Het is namelijk belangrijk dat je lichaam niet te weinig energie krijgt, anders werkt het afvallen niet.

Het bevat ook voldoende voedingsstoffen en is hiermee tevens geschikt als medische dieetvoeding. Doordat het glutenvrij is, past het binnen verschillende diëten. Doe je lichaam een plezier en geef het waar het behoefte aan heeft. Nutricia Nutridrink bevat vrijwel alle belangrijke vitaminen, mineralen en sporenelementen.

Verkrijgbaar in verschillende smaken waaronder aardbei, chocolade en sinaasappel. Maar ook bosvruchten, waardoor er een aantal verrassende smaken bijzitten die je nergens anders tegenkomt.

Bekijk Nutricia Nutridrink

Is een maaltijdvervanger wel zo gezond?

De enige goede manier om af te vallen is door minder energie binnen te krijgen dan dat er verbruikt wordt. Hierbij is het belangrijk om voor goede bronnen te kiezen waaronder groenten en fruit, granen en zuivel. Zaken als suikers en verkeerde vetten laat je liever achterwege.

Het is vaak lastig om een energiebeperkt dieet vol te houden. Daarom zijn er maaltijdvervangers bedacht. Uit een onderzoek blijkt dat mensen die gebruik maken van maaltijdvervangers, sneller afvallen en beter op gewicht blijven.

Het enige nadeel van maaltijdvervangers is dat ze vrij prijzig zijn. Maar het is wel een goede stok achter de deur en helpt om minder energie in te nemen. Maaltijdvervangers moeten altijd zijn voorzien van minimaal 30% van de aanbevolen hoeveelheid mineralen en vitamines. Hierdoor zijn maaltijdvervangers een gezonde en goede keuze.

Afwisselen met groente en fruit

Ondanks dat maaltijdvervangers gezond zijn en helpen met afvallen, bevatten ze geen stoffen die in groenten en fruit zitten. Daarom is het belangrijk om een tot twee maaltijden te vervangen voor maaltijdvervangers en hiernaast nog een gewone maaltijd te nemen. Kies hierbij voor de warme maaltijd met veel groenten. Eet tussendoor ook een stuk fruit zodat je voldoende binnenkrijgt.

Vergeet niet om minimaal 1,5 l water per dag te drinken. Vaak wordt aangeraden om dit op 2 l water te houden, maar via de voeding of de maaltijdvervanger krijg je ook al vocht binnen. Minder dan 1,5 l water drinken is niet zo verstandig, omdat je lichaam water nodig heeft voor het afvoeren van gifstoffen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste maaltijdvervangers om af te vallen
Schuiven naar boven