Beste reparatieset zwembad

Bijgewerkt: 19 juli 2022

Een opzetbad kan vroeg of laat kapot gaan. Geen probleem, dit repareer je zelf zonder dat je met hoge kosten te maken krijgt. De beste reparatieset voor het zwembad is helemaal compleet. Sommige merken zijn ook geschikt voor gebruik onder water, zodat je het zwembad niet leeg hoeft te laten. Daarnaast zijn er nog goede en voordelige alternatieven.

Tear-Aid reparatieset type B

De beste reparatieset voor het zwembad is van Tear aid, type B. Het materiaal is extreem sterk, elastisch, luchtdicht en volledig waterdicht. Hierdoor is het zeer veelzijdig en toe te passen op zwembaden (onder water of aan de droge kant), opblaasbaar speelgoed, het springkussen en nog veel meer.

Het gaat hier om een permanente reparatie die niet uitdroogt. Ook verkleurt het materiaal niet. Het is toepasbaar bij een temperatuur van -28 °C tot +60 °C. Dit product ontvangt lovende beoordelingen van gebruikers en heeft een score van 5 sterren (maximaal). Het mag dan wel wat duurder geprijsd zijn dan andere reparatie setjes, maar wel van een uitstekende kwaliteit. Een setje kost ongeveer € 18, inclusief verzenden.

Bekijk Tear aid

FIX-A-LEAK Anti-lek middel

Bij lekkage van het zwembad is het belangrijk om dit zo snel mogelijk op te lossen. Wanneer je hier te lang mee wacht kan een gaatje verder uitscheuren. Dit gebeurt zeker wanneer er druk op het gaatje staat, bijvoorbeeld wanneer het zwembad gevuld is.

FIX-A-LEAK Anti-lek is het ideale middel om gaatjes en lekkages bij het zwembad, hottub of spa snel op te lossen. Het bestaat uit een geconcentreerd vloeibaar materiaal dat als geen ander lekkages weet te repareren. Op de fles staat de gebruiksaanwijzing, lees deze goed door. Voor een fles van 1 liter betaal je ongeveer € 50 inclusief verzenden.

Naar FIX-A-LEAK Anti-lek middel

Intex reparatie pleisters

Voor een snelle reparatie van het zwembad bevelen we de Intex reparatie pleisters aan. Deze zijn niet alleen geschikt voor opblaas zwembaden maar voor alle opblaasartikelen. Dus ook de strandbal, het opblaasbaar bed en speelgoed. Oftewel: eenvoudig en effectief gaatjes en kleine scheuren repareren. Het is aan te raden om de ondergrond te ontvetten, dan hecht de pleister beter.

Vanwege de ervaringen van gebruikers is het aan te raden om deze pleisters alleen aan de buitenkant van het zwembad toe te passen. Wanneer er water bijkomt kan het materiaal loslaten.

Bekijk Intex pleisters

Oorzaak van een kapot zwembad

De grootste oorzaak van een kapot zwembad of lekkage is veroudering. De meeste opzettenbaden bevatten kunststoffen en rubbers. Dit gaat met de tijd slijten, waardoor er scheurtjes en gaatjes kunnen ontstaan.

Een andere oorzaak is onzorgvuldig gebruik. Bijvoorbeeld de hond of kat die met de scherpe nagels langs de wand strijkt, of kinderen die met scherpe voorwerpen tegen het zwembad aanstoten. Ook plaatsing op een onvlakke of ruwe ondergrond kan voor beschadiging zorgen.

Wanneer het zwembad gevuld is met water en er wordt vervolgens aan getrokken of tegenaan geduwd, dan kan het verschuiven en hierdoor scheuren. Als laatste moet worden opgemerkt dat met lucht gevulde zwembaden erg kwetsbaar zijn. Door op de rand te gaan zitten of hier bovenop te springen ontstaat er teveel druk op de wanden. Wanneer de lucht nergens heen kan zal de wand scheuren.

Zo scoor je een lek op in het zwembad

Het is niet altijd makkelijk om lekkage in het zwembad op te sporen. Het hangt er ook vanaf of het om een opblaasbaar zwembad, een frame model, houten of een betonnen inbouw zwembad gaat. Bij een frame zwembad is het aan te raden om het zwembad gevuld te laten en te kijken aan welke kant het water eruit komt. Het helpt wanneer er geen water rondom het zwembad ligt, zodat je ziet waar het nat wordt.

Een opblaasbaar bad bestaat vaak uit verschillende opblaasbare randen of wanden. Kijk welk gedeelte na het oppompen leegloopt. Door een sopje met afwasmiddel te maken en dit over de randen te strijken, is vaak duidelijk waar het gaatje zich bevindt. De lucht die ontsnapt zal namelijk een bel van het zeepsopje creëren. Een andere methode is om het zwembad leeg te laten en de randen stapsgewijs door het sopje te halen. Zorg er dan wel voor dat er lucht in zit zodat dit kan ontsnappen.

Bij een houten of betonnen zwembad gaat het erom om het waterniveau te meten, wanden en bodem te controleren en naar de zwembadinstallatie te kijken. Let hierbij ook op de leidingen. Maak eventueel gebruik van een gekleurde testoplossing om lekkage sneller op te sporen. Wanneer dit allemaal niet werkt dan is de enige optie het inschakelen van een zwembadexpert. Deze kan gelijk een reparatie uitvoeren. Vraag vooraf naar de kosten, dan weet je waar je aan toe bent en kun je eventueel nog voor een andere optie kiezen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste reparatieset zwembad
Schuiven naar boven