What Do You Meme kaartspel (Nederlands) – review en spelregels

Het kaartspel What Do You Meme is erg populair. Dit klinkt Engelstalig en dat is het ook, maar er is ook een Nederlandse versie verkrijgbaar. Benieuwd naar dit spel? Bekijk de What do you meme review en waar je het kunt kopen. Maar ook wat de spelregels zijn.

Maak de grappigste memes

Op het internet draait het allemaal om memes. Bij een meme breng je een boodschap of een grap over. Vaak worden hier bestaande foto’s of video’s voor gebruikt, waarna iemand ze bewerkt. Memes zijn zo leuk of grappig dat er nu een kaartspel omheen is gebouwd: What do you meme.

Bij het kaartspel draait het dus om het zelf maken van grappige of bijzondere memes.

What Do You Meme review

In de what do you meme review zie je de volgende zaken voorbijkomen:

 • Inhoud van het spel
 • De spelregels
 • Gebruikersbeoordelingen
 • Prijs
 • Waar te koop
 • Speelgoed van het jaar

Lees deze What do you meme review dan ook goed door. Laten we beginnen!

Inhoud van het spel

Wanneer je het kaartspel What do you meme koopt dan vind je het volgende in de verpakking:

 • 363 tekstkaarten
 • 72 fotokaarten
 • Een kaartenhouder
 • Spelregels

Koop altijd het originele spel, geen namaak.

De spelregels

Hoe speel je dit spel? Hoewel je de regels in de verpakking vindt, zie je hieronder nog eens de What Do You Meme spelregels. Zo weet je waar je aan toe bent.

Spelers wisselen elkaar af in de rol tussen jury of speler. Het jurylid kiest een fotokaart, de spelers krijgen elk 7 tekstkaarten. Bekijk de foto die de jury heeft gekozen. Lees je tekstkaarten door en pak er er een uit waarvan je denkt dat het jurylid deze het beste bij de foto vindt passen. Leg deze tekstkaart ondersteboven op de tafel.

De gekozen tekstkaarten van de spelers worden bij elkaar genomen en geschud, zodat de jury niet weet welke kaart bij welke speler hoort. Vervolgens kiest de jury de beste tekstkaart uit. Is deze toevallig van jou, dan verdien je een punt.

Het gaat er uiteindelijk om dat je de meeste punten bij elkaar sprokkelt. Dan ben je de absolute winnaar van dit spel.

Gebruikersbeoordelingen

De What Do You Meme review ziet er goed uit, want veel gebruikers vinden dit spel helemaal te gek. Let wel op met jonge kinderen want sommige tekst kaarten bevatten foute teksten. Die hebben een 18+ tintje, dat wil je jonge kinderen niet aandoen.

Overigens zijn er verschillende versies verkrijgbaar. Je hebt de volwassenen versie, die voor meisjes en voor kinderen. Let van tevoren even goed op wat je koopt.

De Engelstalige versie wordt veel verkocht, maar is niet voor iedereen geschikt. Dit komt omdat je de Engelse taal goed moet beheersen. Gelukkig is What Do You Meme ook in het Nederlands verkrijgbaar. Houd er dan wel rekening mee dat het aanbod veel beperkter is.

Over de prijs

Wat betaal je voor het What Do You Meme kaartspel? Dit hangt er vanaf of je voor het spel of de uitbreiding gaat. Het spel zelf is verkrijgbaar voor ongeveer € 27 (standaard editie). De uitbreiding kost tussen de € 13 en € 20.

Er zijn verschillende uitbreidingen mogelijk. Waaronder een drankspel, Games of Thrones versie of iets anders, hier is meer dan voldoende keuze in. De duurste standaard editie kost rond de € 35, dus heel duur is dit spel niet.

What Do You Meme kopen: hier schaf je hem aan

Koop What Do You Meme gewoon online. Via de link hieronder bestel je bij de grootste webwinkel van Nederland en België.

Bekijk What Do You Meme

Speelgoed van het Jaar

What Do You Meme is in 2019 verkozen tot Speelgoed van het Jaar. Jaarlijks gaan er een aantal spellen of speelgoed op de nominatielijst. What Do You Meme heeft in 2019 dus hoge ogen weten te scoren. Terecht, want dit spel is gewoon hartstikke leuk en staat garant voor veel humor en plezier. Speel dit spel met vrienden of familie.

Alternatief voor What Do You Meme

Is What Do You Meme Nederlands niet meer verkrijgbaar en zie je niks in de Engelstalige versie zitten? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een goed en leuk alternatief. De volgende spellen zijn leuke alternatieven:

 • Shit Happens 18+ – Kaartspel
 • Codenames – Gezelschapsspel
 • Exploding Kittens Originele Editie

Bekijk Exploding Kittens Originele Editie

Het draait bij deze spellen niet om het maken van memes maar ze zijn qua niveau en plezier wel gelijkwaardig. Een spelletjesavond of gewoon omdat het kan: met bovenstaande spellen kun je echt wel thuiskomen.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com