Beste elektrische nagelvijl – nagelfrees

Bijgewerkt: 19 juli 2022

Prachtige en gezonde nagels, dat regel je met de beste elektrische nagelvijl. Het is wel even opletten wat je koopt, want er zijn verschillende merken en modellen verkrijgbaar. Hoeveel watt moet een nagelvijl hebben, wat is de beste nagelvijl en hoe gebruik je hem? Alle antwoorden vind je in dit artikel.

Verkozen tot beste elektrische nagelvijl: de winnaar

Je gaat voor een kwalitatief manicure- en pedicureapparaat. In deze vergelijking is niet direct een wedstrijd, maar gekeken is naar de meest kwalitatieve elektrische nagelvijlen en wat gebruikers hiervan vinden. Er is een winnaar uit de bus gekomen: de nagelvijl van Beautyzchoice wordt het meest verkocht en ontvangt de meeste positieve reviews.

Voor minder dan € 35 ontvang je de beste elektrische nagelvijl, 11 opzetstukken en 56 schuurrolletjes. Uiteraard zit hier ook de adapter met aansluitkabel bij. Een complete set waarmee je direct aan de slag gaat.

Wat zeggen gebruikers hierover? Met een score van 4,8 sterren (maximaal 5 vijf sterren) mag dit apparaat er wezen. Hij is krachtig, is van een goede kwaliteit en hij werkt perfect op natuurlijke nagels of kunstnagels.

Bekijk nagelvijl van Beautyzchoice

Andere nagelvijlen

Er zijn natuurlijk nog veel meer elektrische nagelvijlen verkrijgbaar. Een goedlopend model is de Ervie nagelvijl is. Deze is voordelig geprijsd (rond de € 15). Aan de andere kant gaat het hier ook om een eenvoudig apparaatje. Je bent dus vooral goedkoop uit, maar verwacht hier niet de allerbeste kwaliteit van.

Gemiddeld kost een elektrische nagelvijl tussen € 15 en € 35. Meer hoef je er echt niet voor te betalen.

Naar elektrische nagelvijlen

Welke nagelfrees is goed?

Het is vooral belangrijk dat de nagelfrees oftewel elektrische nagelvijl over voldoende kracht beschikt. Dit maakt het namelijk mogelijk om deukjes in kunstnagels te herstellen, maar ook om bijvoorbeeld steentjes te bevestigen. Met de speciale bitjes behandel je het gebied rond je nagelriemen. Bovendien polijst je het nageloppervlak.

Kijk bij aanschaf van een nagelfrees dan ook of deze over verschillende opzetstukken beschikt. De prijs zegt natuurlijk ook niet alles maar de kwalitatief slechtere apparaten zijn naar verhouding veel goedkoper.

Zoveel watt moet een nagelfrees hebben

Bij een nagelfrees (elektrische nagelvijl) zie je altijd het vermogen staan, uitgedrukt in wattage. Hoeveel watt moet een nagelfrees hebben? Een vermogen van 12 watt is meer dan voldoende. De beste elektrische vijl in dit overzicht (zie hierboven) beschikt over dit vermogen. Laat je niet verleiden tot de aankoop van een nagelvijl met een lager vermogen. Mogelijk voldoet deze niet aan je wensen en eisen.

Welke bitjes gebruiken?

Bij aankoop van de beste elektrische nagelvijl zitten er verschillende opzetstukken oftewel nagelfreesbitjes bij. De vraag is welke bitjes je in welke situatie gebruikt.

Voor het verwijderen van gellak gebruik je het zogenaamde mandrel band bitje. Deze heeft een ronde kop en lijkt qua uiterlijk nog het meest op een tampon.

De cilinder bit is wat kleiner dan de voorgaande en bedoeld voor het verwijderen van acrylnagels, gellak, nagellak of acrylgel.

Het umbrella bitje heeft een afgeronde punt. Deze is zeer geschikt om dicht bij de nagelriemen te werken. Ook van dit freesbitje zijn er verschillende modellen.

Diamonds bitjes hebben een korrelige structuur. Hiermee verwijder je heel eenvoudig dode huidcellen en loszittende velletjes.

Vaak is het ook even uitproberen welk freesbitje het beste bij je past. Sommige mensen werken altijd met de wat grotere bitjes terwijl anderen voor de puntige bitjes gaan. Je kunt dus niet zeggen dat een bepaald bitje de beste keuze is.

Zo gebruik je een elektrische nagelvijl

Je hebt de beste elektrische nagelvijl in huis gehaald. Een prima keuze, maar hoe gebruik je een elektrische vijl? Op zich is dat niet zo moeilijk. Maak als eerste met een freesbitje onder de nagels schoon. Doe dit op een lage snelheid en met voorzichtigheid. Het schoonmaken moet geen pijn doen.

Neem nu een geschikt freesbitje, bijvoorbeeld het tonbitje, en vijl de nagel in de lengte. Begin altijd aan een zijde en werk in de lengte naar de andere zijde toe. Moet je gellak verwijderen, doe dit dan op dezelfde manier maar met een ander freesbitje.

Schoonmaken van de vijl

Bij een elektrische nagelvijl is het belangrijk dat je hem goed schoonhoudt. Na gebruik maak je het bitje schoon met een borstel en lauw zeepwater. Hierdoor komen stof en nageldeeltjes los. Daarnaast desinfecteer je de onderdelen regelmatig. Gebruik hiervoor een desinfectieoplossing dat specifiek bedoeld is voor metalen instrumenten.

Dat desinfecteren is alleen belangrijk wanneer je de elektrische nagelvijl professioneel inzet, dus bij verschillende personen toepast. Is de nagelvijl alleen voor eigen gebruik, dan mag je dat desinfecteren desgewenst overslaan.

Laat schoongemaakte onderdelen altijd goed drogen voordat je ze opbergt. Bewaar alles bij elkaar, zo kunnen er geen onderdelen kwijtraken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste elektrische nagelvijl – nagelfrees
Schuiven naar boven