Een goede soundbar zonder subwoofer

Bijgewerkt: 19 juli 2022

De duurdere soundbars zijn voorzien van een ingebouwde subwoofer. Deze geeft veel beter lage tonen weer dan je televisie. Toch is dit niet altijd nodig. Je hebt namelijk de beste soundbar zonder subwoofer waarbij je toch van een mooi geluid geniet. Kijk maar eens welke merken en modellen als beste naar voren komen.

Wat doet een subwoofer?

Een subwoofer is geschikt voor het versterken en het helder klinken van lage tonen. Het is in feite een lage tonen luidspreker. Bij een muziekinstallatie staat de subwoofer op de vloer, hierdoor komen de diepe bastonen veel beter binnen. Heb je een soundbar, dan kan deze voorzien zijn van een ingebouwde subwoofer. Soms wordt deze er los bijgeleverd of koop je hem apart.

Heb je een subwoofer nodig?

Een subwoofer is niet direct noodzakelijk, tenzij je voor het beste geluid gaat. Bij kleine speakers is een extra subwoofer wel aan te raden. Heb je vloerluidsprekers, dan heb je die niet nodig.

Goede soundbar zonder subwoofer

Er zijn voldoende soundbars zonder subwoofer verkrijgbaar. Hartstikke praktisch wanneer je een losse subwoofer hebt of deze functionaliteit helemaal niet nodig vindt. Bekijk de beste merken en modellen op het gebied van een goede soundbar zonder subwoofer.

De Samsung soundbar

Van het merk Samsung vind je altijd een goede soundbar zonder subwoofer. Bijvoorbeeld de HW-T420, een model met een breedte van 86 cm en 2,1 kanalen. Deze subwoofer beschikt over Bluetooth en heeft een vermogen van 150 W. Hij wordt door gebruikers zeer goed beoordeeld. Ook de HW-S61T is populair, deze beschikt over vier kanalen, wifi en Bluetooth. Koppel deze soundbar met je bestaande subwoofer (of laat het achterwege).

Voor een Samsung soundbar betaal je tussen de € 129 en € 199. Hele reële prijzen, al helemaal wanneer je naar de uitstekende kwaliteit kijkt.

Bekijk Samsung soundbars (zonder subwoofer)

Philips modellen

Van het merk Philips kom je ook zeker de beste soundbar zonder subwoofer tegen. Voordeel van het merk Philips is dat je over het algemeen wat goedkoper uit bent. Aan de andere kant kunnen de specificaties ook wat minder zijn. Populaire modellen zijn die met 2,1 kanalen en een breedte van 96 cm. Of de soundbar zonder subwoofer die voorzien is van spraakbesturing en Bluetooth, maar daar betaal je wat meer voor. Dit komt omdat dit model geleverd wordt met een losse subwoofer.

De Philips soundbars beginnen vanaf ongeveer € 88. De grotere en betere modellen inclusief losse subwoofer kosten iets meer dan € 200.

Naar Philips soundbars

JBL soundbar zonder subwoofer

Een andere aanrader is de JBL soundbar zonder subwoofer. Sommige modellen worden geleverd met een aparte draadloze subwoofer en afneembare speakers. Deze 5,1 kanaal soundbars zijn wel aan de prijzige kant: boven de € 400. Zoek je gewoon een goede soundbar met een losse draadloze subwoofer, dan betaal je vanaf € 250.

Waarom voor JBL kiezen? Omdat dit merk op het gebied van geluid een zeer goede kwaliteit biedt. Wil je helemaal worden meegetrokken in films of series, kies dan voor een soundbar met vijf kanalen of meer. Dit betekent dat er minimaal vijf ingebouwde speakers aanwezig zijn.

Bekijk JBL soundbars

Welke soundbar past bij mij?

Voordat je een soundbar koopt is het eerst belangrijk om te kijken of deze compatibel is met je televisie. De tv moet beschikken over een HDMI ARC aansluiting. Soms kun je de soundbar middels Bluetooth of wifi koppelen, maar dan moet dit ook op je televisie aanwezig zijn. Dit betekent dat hele oude tv’s niet geschikt zijn voor een soundbar.

Welke soundbar past bij mij? Een vraag waar je al een tijd mee rondloopt. De geluidskwaliteit is waar aan belangrijke. Kies daarom altijd voor een soundbar die over surround geluid beschikt. De betekent dat het geluid ook naast, achter en bovenlichaam dan lijkt te komen. De betere modellen van bovenstaande merken beschikken hierover.

Verder speelt het aantal kanalen een belangrijke rol. Hoe meer kanalen oftewel ingebouwde speakers, betere geluidskwaliteit.

Als laatste kijk je naar de totale breedte van de soundbar. Zorg dat hij niet verder dan de breedte van je televisie uitsteekt. Kleiner mag maar ziet er niet altijd er mooi uit, zeker niet wanneer het verschil tussen televisie en soundbar te groot is.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een soundbar?

Eigenlijk is het kopen van een goede soundbar zonder subwoofer helemaal niet moeilijk. Hierboven heb je de belangrijkste aandachtspunten gezien. Nog een belangrijke tip: let goed op je budget. Geef nooit meer geld uit dan je kunt missen zie je een te gekke soundbar en kost hij meer dan verwacht? Misschien is het verstandig om nog enkele weken door te sparen. Het is altijd beter dan een goedkope soundbar waar je achteraf spijt van hebt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Een goede soundbar zonder subwoofer
Schuiven naar boven