De allerbeste soundbar

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een soundbar is een luidsprekerbalk. Ideaal om onder een platte televisie te plaatsen. Bovendien is de allerbeste soundbar compatibel met je smartphone en andere geluidsapparatuur. Welk merk en model moet je kiezen en waar moet je allemaal op letten? Bekijk de meest populaire modellen met goede reviews. Ook ontdek je meer over de prijs.

Dit is de beste soundbar

Wat is de allerbeste soundbar van dit moment? Hieronder vind je de best verkochte modellen. Via de link check je direct de prijzen.

Bekijk soundbars

Populaire modellen zijn van het merk Samsung, Philips en JBL. Ook Sony doet het goed. Hieronder vind je de voor- en nadelen van elk merk.

De Samsung soundbar

Kijk je naar de allerbeste soundbar dan komt het merk Samsung redelijk vaak voorbij. Bijvoorbeeld de HW-t400 of de HW-Q60T. Tussen deze twee zit wel een prijsverschil van ruim € 150. Dit komt omdat de Q60T kwalitatief veel beter is. Hij beschikt namelijk over een draadloze subwoofer en is 5,1 kanaals. Terwijl het andere model 2-kanaals is.

Het aantal kanalen zegt iets over het aantal speakers waaruit geluid komt. Een 2.0 soundbar staat gelijk aan normale stereo. De 5.1 soundbar levert een optimaal geluid, er is een subwoofer of laagfrequentiekanaal aanwezig. 9.1 is helemaal top, maar hier betaal je ook voor.

Heb je budget, is dan voor de allerbeste soundbaar van Samsung met 5,1 kanalen. Het geluid klinkt perfect, daar kun je niet omheen. Je betaalt dan iets meer dan € 200. Sommige modellen liggen rond de € 300.

Naar Samsung soundbars

Philips geluidsbalk

Met het merk Philips ben je redelijk voordelig uit. Tenminste, wanneer je voor een 2,1 kanaals sound bar kiest. Dit model kost rond de € 150 dus dat valt echt wel mee. De wat luxere modellen kosten iets meer dan € 200. Van hetzelfde merk heb je ook de soundbar met 11,1 kanalen, een echt toppertje. Deze kost helaas meer dan € 800, voor velen net iets te duur.

Het model met de hoogste beoordelingen is de Philips TAB8405, deze is 2,1 kanaals en voorzien van wifi en Bluetooth. Voor ongeveer € 250 is hij van jou.

Bekijk Philips soundbars

Het merk JBL

Voor velen behoort JBL tot de allerbeste soundbar. Het geluid dat uit deze soundbars komt klinkt hartstikke helder en luid. De JBL Bar 5.0 wordt als beste verkocht. Met vijf kanalen, wifi, Bluetooth en spraakbesturing creëer je een bioscoopervaring bij je thuis. Geniet van de stevige bas zonder aparte subwoofer. Stream muziek via Bluetooth. Er is zelfs een ingebouwde Chromecast Airplay aanwezig. Met dit model is veel mogelijk.

Een ander goedlopend model is de JBL Bar 2.1. Deze is voordeliger en voorzien van Bluetooth en 2,1 kanaal. Alle soundbars van het merk JBL ontvangen uitstekende reviews. De prijs ligt wel wat hoger dan bij andere merken. Gemiddeld ben je tussen de € 250 en € 800 voor een JBL soundbar kwijt. Maar dan haal je wel de allerbeste soundbar in huis.

Bekijk JBL soundbars

Een goedkope soundbar kopen

Misschien vind je bovenstaande prijzen net wat te hoog. Dan kun je natuurlijk ook voor een goedkope soundbar gaan. Het goedkoopste model kost rond de € 23. Je ontvangt dan een stereo soundbar die specifiek voor bepaalde monitors werkt. Dan heb je ook nog de goedkope soundbar van Soundlogic, hier betaal je ongeveer € 25 voor. Geen modern design en het geluid klinkt niet top, maar dankzij Bluetooth kun je wel muziek vanaf je smartphone, laptop, televisie of computer weergeven.

Houd er rekening mee dat een goedkope soundbar niet altijd een goede keuze is. De geluidskwaliteit is matig tot slecht. Maar wanneer je niet anders kan dan is een goedkope soundbar nog altijd beter dan helemaal niets.

Wat is beter soundbar of receiver?

Een receiver is een audio/video ontvanger. Feitelijk is het een versterker die je op een speakerset aansluit. Wat is beter, een soundbar of receiver?  Wil je net als in de bioscoop het geluid overal om je heen horen, dan heb je een speakerset met receiver nodig. Bij een soundbar komt het geluid alleen van voren.

Toch ervaar je met de allerbeste soundbar een prachtig bioscoopgeluid. De speakers in de soundbar zijn goed verdeeld waardoor het lijkt alsof het geluid overal vandaan komt. Met een moderne soundbar mis je helemaal niets. In dat opzicht is de beste soundbar een net zo goede keuze, en ook nog eens veel moderer. Hij beschikt namelijk over wifi en Bluetooth, iets dat een speakerset of receiver niet heeft.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De allerbeste soundbar
Schuiven naar boven