Vuurwerkbril kind: dit zijn de beste brillen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Afsteken van vuurwerk is leuk en spannend, maar het moet wel veilig gebeuren. Als voor jeugdigen is een vuurwerk kind aan te raden. Dit beschermt de kwetsbare kinderogen tijdens het afsteken van vuurwerk, ook wanneer het kind alleen toekijkt. Ontdek de beste vuurwerkbrillen voor kinderen.

Veilig het nieuwe jaar in

Een vuurwerkbril kind is belangrijk. Jaarlijks komen er ruim 800 mensen als gevolg van vuurwerk op de spoedeisende eerste hulp terecht. Tijdens de jaarwisseling van 2020-2021 vonden ongeveer 400 mensen weg naar de SEH- afdeling, ondanks een vuurwerkverbod.

Voor de jaarwisseling 2021-2022 geldt ook weer een verbod op het afsteken van vuurwerk. Dit is gedaan omdat de belasting op de zorg te groot is. Andere jaren zal het wel weer zijn toegestaan. Met een vuurwerkbril voor het kind verklein je de kans op oogletsel.

Bekijk vuurwerkbrillen voor kinderen

Het totale aanbod

Een goede vuurwerkbril voor kinderen is verkrijgbaar vanaf € 2. Koop je er meerdere tegelijkertijd dan ben je vaak goedkoper uit. Terwijl een enkele bril inclusief verzenden tussen de € 7 en € 9 kost. Investeer in een goede vuurwerkbril voor het kind. Beter een paar euro meer uitgeven dan straks blijvend oogletsel.

Koop voor elk kind zijn of haar eigen bril. Het is niet de bedoeling dat kinderen onderling moeten wisselen waardoor er altijd eentje zonder bril staat te kijken. Dit is veel te gevaarlijk. Koop voor kinderen ook altijd de kinder vuurwerkbril, geef geen bril die bedoeld is voor volwassenen.

Denk ook aan gehoorbescherming

Naast een vuurwerkbril voor het kind denk je ook aan gehoorbescherming. Ideaal tijdens het afsteken van vuurwerk, want het beschermt de gevoelige oren. Bovendien schrikken jonge kinderen dan ook niet zo snel van de harde knallen. Gebruik nooit een koptelefoon als gehoorbescherming, dit voldoet niet. Ga voor speciale oorkappen voor baby’s, kleuters en tieners.

Naar gehoorbescherming voor kinderen

Vuurwerkbrillen Action, Praxis of een andere winkel

Je vindt ook vuurwerkbrillen bij de Action, Lidl, Aldi, Praxis en veel andere winkels. Op zich zijn deze brillen prima van kwaliteit. Let wel goed op het materiaal. Voel aan de bril, buig hem een beetje door en tik er hard tegenaan. Heb je het idee dat de bril breekbaar is? Koop hem niet. Vuurwerk kan hard aankomen, de bril moet wel bescherming bieden.

Maak het jezelf makkelijk en bestel de vuurwerkbril voor je kind online. Zie de linkjes hierboven. Je hoeft de deur niet uit en zeker geen tientallen winkels door te struinen. Je weet zeker dat de bril niet is uitverkocht want je krijgt hem binnen enkele werkdagen thuisgestuurd.

Is vuurwerk verboden of illegaal?

Door de hoge druk op de zorg is er in de periode 2020-2022 sprake van een vuurwerverbod. Dit betekent dat het afsteken van vuurwerk verboden is.

Het is niet illegaal om vuurwerk in huis te hebben. Je mag het dus gewoon kopen en in bezit hebben, maar dat een maximale hoeveelheid. Daarnaast mag je vuurwerk alleen kopen op de officiële verkoopdagen. Aan de andere kant is het niet aan te raden om vuurwerk op te slaan, dit is veel te gevaarlijk.

Is vuurwerk verboden in Duitsland? Wanneer het in Nederland verboden is dan kun je het hier ook niet kopen. Veel Nederlanders reizen naar Duitsland om daar vuurwerk te kopen. In Duitsland mag vuurwerk alleen worden verkocht op de laatste drie werkdagen van het jaar. Of vuurwerk verboden is in Duitsland dat hangt weer van de maatregelen af.

Welk vuurwerk is nog legaal?

Wanneer er een vuurwerk verbod geldt mag je geen enkel type vuurwerk afsteken. Toch is bepaald materiaal dat we vuurwerk noemen legaal. Bijvoorbeeld het sterretjes vuurwerk (sternflikkers), dit valt onder schertsvuurwerk.

Is het bedoeld voor kinderen, koop dan de lange stokjes van 70 cm (of groter). Bij voorkeur niet vasthouden maar het stokje in de grond steken en dan pas het sterretje aansteken. Houd het kind het stokje toch vast laat het dan zeker een vuurwerkbril dragen. De vonken kunnen in de ogen terechtkomen.

Deze verwondingen hebben vuurwerkslachtoffers

Twijfel je nog over de aanschaf van een vuurwerkbril voor je kind? Bekijk hieronder de meest voorkomende verwondingen bij vuurwerkslachtoffer.

39% van de slachtoffers moet behandeld worden aan brandwonden. Door brandwonden worden functies ernstig aangetast. Bovendien is er een groot gevaar op tetanus en infecties. Wanneer de brandwond meer dan 20% van het lichaamsoppervlak beslaat dan is er een grote kans op een shock.

27% komt met oogletsel op de spoedeisende eerste hulp terecht. Hiervan houdt een derde er blijvend letsel aan over. Dit betekent een (sterk) verminderd zicht of blindheid.

3% van de vuurwerkslachtoffers mist een of meerdere vingers. Soms moet een hand, arm, voet of been geamputeerd worden.

Belangrijk om te weten: de helft van alle slachtoffers betreft omstanders, dit zijn mensen die alleen naar het vuurwerk kijken. Houd daarom voldoende afstand en neem beschermende maatregelen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Vuurwerkbril kind: dit zijn de beste brillen
Schuiven naar boven