Beste maatlepels – echte bestsellers

Bijgewerkt: 16 november 2022

Wanneer je een maatlepel in je handen hebt is het eigenlijk een heel simpel stuk keukengereedschap. Toch is het onmisbaar bij het afmeten van suiker, koffie, bloem of andere zaken. Met de juiste maatlepel weet je exact welke hoeveelheden je nodig hebt. Zo hoef je niet rond te speuren om te kijken hoeveel gram iets is. We bekeken meer dan 20 verschillende maatlepels en kwamen zo op de beste exemplaren uit.

Joseph Nest Maatcupjes – 8 stuks

Je kunt je verbazen over de populaire tijd van maatlepels, maar ze zijn echt nodig bij het afmeten van kleine hoeveelheden ingrediënten. Tijdens het bakken of koken grijp je al snel naar een van de beste measuring spoon. Een setje bestaat uit acht kunststof maatlepeltjes in verschillende groottes. Van klein naar groot passen ze perfect in elkaar, waardoor je ze ook nog eens compact opbergt.

Het kleinste lepeltje heeft een inhoud van 1,25 ml wat overeenkomt met een kwart theelepeltje. Het grootste model heeft 250 ml als inhoud, dit komt overeen met 1 cup. Hiertussen zitten nog andere praktische en veelgebruikte inhoudsmaten.

De Joseph Nest Maatcupjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren die op elkaar zijn afgestemd. Het kunststof materiaal is erg stevig en makkelijk schoon te maken. De cupjes zijn ideaal voor Amerikaanse recepten, maar natuurlijk ook voor Nederlandse recepten.

Joseph Nest Maatcupjes – bestellen

Himi – 10-Delige Maatbeker & Maatlepel Set

Dit setje vinden we een geweldige uitvinding. Het bestaat uit vijf maatcupjes voor Amerikaanse inhoudsmaten, en vijf maatlepels voor de Nederlandse recepten. Natuurlijk kun je die twee gewoon door elkaar gebruiken, net wat je prettig vindt of gewend bent.

Het materiaal is van een verbazend hoge kwaliteit. De RVS maatlepels van gepolijst edelstaal hebben een lange levensduur. De zachte siliconen handvaten zorgen voor een goede grip. Voortaan meet je alles met het grootste gemak af.

Voor extra gebruiksgemak zijn de maten ingegraveerd. Dit betekent dat de gravering niet vervaagt of verdwijnt, zelfs niet na vele malen afwassen. Daarnaast heeft elke inhoudsmaat zijn eigen gekleurd handvat. Na enkele keren gebruik weetje exact welke kleur je moet hebben. De cups en lepeltjes zijn hittebestendig en kunnen probleemloos in de vaatwasser. Indien gewenst haal je het siliconen handvat los, goed voor een extra grondige reiniging.

De complete set kost ongeveer € 25, voor dit bedrag ontvang je iets van een zeer hoge kwaliteit. Volgens ons de beste maatlepels en gezien de reviews van gebruikers zijn ze het met ons eens.

Himi Maatbeker & Maatlepel Set – bekijk voorraad

Budget maatlepel set

Wanneer je op zoek bent naar goede maatlepels tegen een lage prijs, dan kunnen we deze budget set aanbevelen. Het kost ongeveer € 3,50 waarvoor je vijf maatlepeltjes ontvangt. De lepeltjes in zwarte kleur hebben de volgende maten:

  • 1,25 ml
  • 2,5 ml
  • 5 ml
  • 7,5 ml (= ½ eetlepel)
  • 15 ml (=1 eetlepel)

Het kunststof materiaal is stevig en de greep voelt comfortabel aan. Elke lepel is voorzien van een duidelijke markering met betrekking tot de inhoud. Deze maatlepels kunnen helaas niet in de vaatwasser.

Budget maatlepels – bestellen

Hoe we tot een beoordeling kwamen

De schrijvers van bestetop5.nl staan regelmatig in de keuken en er zitten echte keukenprinsen- en prinsessen tussen. Om je te helpen bij het vinden van de beste maatcups hebben we verschillende merken en modellen naast elkaar beoordeeld. We hebben goed gelet op het ontwerp, het materiaal en de kwaliteit. Ook keken we of de lepels of cups in de vaatwasser kunnen en hoe het met reinigingsgemak zit. Als laatste keken we ook naar de duurzaamheid.

Je kunt ons vertrouwen

We schrijven dagelijks tientallen reviews en beoordelen verschillende producten die binnen het huishouden nodig zijn. We doen gedegen onderzoek naar de merken en modellen en kijken hierbij niet alleen naar de kwaliteit en functionaliteit, maar ook naar de prijs. Met een jarenlange ervaring op het gebied van beoordelingen en het schrijven van artikelen kun je ons vertrouwen. Uiteraard zijn de artikelen op deze website nooit een vervanging voor persoonlijk advies maar dienen ze als richtlijn.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste maatlepels – echte bestsellers
Schuiven naar boven