Make up spiegel met verlichting: de beste spiegels

Bijgewerkt: 11 juli 2022

Sommige items zijn voor een vrouw onmisbaar. Zoals de make up spiegel met verlichting. Niet alleen handig wanneer je badkamer slecht verlicht is, maar ook voor het perfect aanbrengen van jouw make-up. De vraag is echter: welke verlichte spiegel is de beste? Ik ben op zoek gegaan!

Wat heb je aan een make up spiegel met verlichting?

Heb je al eens geprobeerd make-up aan te brengen voor een gewone spiegel? Dit is best wel lastig. Vooral het aanbrengen van oogpotlood en eyeliner verloopt niet soepel. Achteraf blijkt het lijntje niet zo perfect te zijn als gedacht. Nu zullen er weinig mannen zijn die dit direct opvalt. Maar ja, zelf zie je dit wel (en andere vrouwen).

Een speciale make-up spiegel heeft een vergrotende spiegel. Zo kun je de huid van dichtbij bekijken. Ideaal voor het aanbrengen van eyeliner, mascara, lippotlood of het epileren van je wenkbrauwen.

Een spiegel met verlichting is nóg beter. Deze heeft niet alleen een vergrotende werking maar ook nog eens verlichting. Zo zie je alle details.

Waar plaats je de make up spiegel?

Weet jij al waar je de verlichte spiegel plaatst? Het gemakkelijkste is de badkamer of je slaapkamer. Misschien heb je wel een luxe make-up tafel. Het is belangrijk dat de spiegel staat of hangt waar jij je ook opmaak of verzorgt. De badkamer lijkt dan de meest logische plek. Zelf ben ik ook altijd in de badkamer bezig. Soms tot grote ergernis van het gezin, omdat ik de badkamer best wel lang bezet hou. Hey kom op, ik ben een vrouw!

Je hebt de keuze uit staande make-up spiegels of wandspiegels. Deze laatste bevestig je (of je laat het aan je partner over) met wat schroeven aan de wand. Afhankelijk van het model kun je de spiegel draaien of naar je toe bewegen. Bij een staande spiegel heb je dit niet. Deze zet je voor je neer, bijvoorbeeld op het plateau of op tafel.

Make up spiegel met verlichting kopen: tips

Wil je een make-up spiegel inclusief verlichting kopen? Koop niet zomaar het eerste het beste model. Het is beter om in een keer de juiste aan te schaffen dan 3 met goedkope rommel te zetten hieronder lees je de 4 beste tips met betrekking tot de aanschaf van een verlichte make-up spiegel.

1. Spiegel vergroot

Vrijwel elke make-up spiegel bestaat uit twee kanten: een normale spiegel en een vergrotende kant. In dit laatste is er veel verschil. De vergrotende factor bepaalt namelijk hoe goed je je jouw huid kunt zien. Een sterke vergroting betekent echter niet dat deze ook gelijk beter is. Nadeel van een sterke vergroting is dat je ook dichter op de spiegel moet staan aan. Welke vergrotende werking is het beste? Hieronder wat voorbeelden.

1x tot 5x vergrotend

 • Voordeel: goedkoop in aanschaf
 • Nadeel: werkt niet super fijn. Wel handig als reisspiegel.

Spiegel vergroot 7x of 8x

 • Voordeel: goede sterkte voor het opmaken of verzorgen van het gezicht
 • Nadeel: bij slecht zicht kan dit nog te weinig zijn
 • Bekijk spiegel 7x

Een spiegel 10x tot 15x vergrotend

Spiegel 20x vergroot

 • Voordeel: precies kunnen werken
 • Nadeel: je moet dichter op de spiegel gaan staan

Vergrootspiegel 30x

 • Voordeel: geschikt voor mensen met slecht zicht
 • Nadeel: moeilijk verkrijgbaar model

2. Met of zonder verlichting

Een verlichtende make-up spiegel is altijd een goede keuze. Dankzij de verlichting zie je in iedere situatie wat je doet. Geschikt voor de dagelijkse gezichtsverzorging of voor professioneel gebruik. Kies voor energiezuinige witte LED’s. Hierbij weet je zeker dat de verlichting lang meegaat. Een verlichte spiegel werkt in veel gevallen op batterijen. Hierdoor kun je de staande spiegel overal plaatsen waar jij wilt.

3. Staande spiegel of wandbevestiging

Er zijn in principe drie verschillende soorten make up spiegels met elk hun voor- en nadelen:

Op standaard

Wandbevestiging

 • Voordeel: spiegel is altijd aanwezig en draaibaar of kantelbaar
 • Nadeel: minder flexibel

Handspiegel

 • Voordeel: overal mee naartoe te nemen
 • Nadeel: niet altijd twee handen vrij

Spiegels met wandbevestiging maak je met behulp van schroeven of een zuignap vast. Met schroefbevestiging weet je zeker dat de spiegel zeer stevig vastzit. Je kiest hierbij voor een permanente bevestiging. Een spiegel met zuignap blijft goed op zijn plek zitten door een aantal zuignappen. Bevestig deze spiegel aan je badkamermeubel of de muur. Zorg dat er geen zuurstof onder de zuignappen kan komen.

4. Rond of vierkant

Met betrekking tot de make up spiegel met verlichting heb je keuze uit verschillende vormen. De ronde spiegel is het meest verkochte model. Het voordeel is dat deze een beetje de vorm van jouw gezicht heeft. Bovendien ziet dit model er ook nog eens tijdloos uit. De vierkante spiegel heeft een luxueuze uitstraling. Nadeel is dat je last kunt hebben van de hoeken. Verder is er het ovale of rechthoekige model. Welke het beste bij jou past is een persoonlijke keus. Ook moet je goed kijken naar de inrichting van de badkamer of ruimte waar de spiegel komt te staan/ hangen.

Wat kost een make up spiegel met verlichting?

Je kunt het zo duur maken als je zelf wil. Zoek je een spiegel met vergrotende werking en verlichting? Deze zijn verkrijgbaar voor een prijs variërend van €10 tot meer dan €250. In dit laatste geval gaat het wel om een echte visagie spiegel voor schoonheidsspecialiste of kapster. Een beetje cosmeticaspiegel voor thuis kost maximaal €100.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Make up spiegel met verlichting: de beste spiegels
Schuiven naar boven