Revolution makeup review

Bijgewerkt: 11 juli 2022

Ken je de Makeup Revolution? Ze hebben een breed kleurenpalet oogschaduw, maar ook wenkbrauwpoeder, lip make-up en foundation. Ik ben normaal niet zo veeleisend en gebruik dagelijks van die goedkope make-up. Toch besloot ik om eens een keer de Revolution make-up uit te proberen. Ik kocht een aantal producten en heb deze natuurlijk ook getest.

Tot mijn verbazing is Revolution helemaal geen duur merk. Dat is alvast een pluspunt dat ze hebben. Het is namelijk helemaal niet leuk om veel geld aan make-up uit te geven, vooral omdat je regelmatig moet wisselen. Maar goed, ik heb dus een aantal oude akten van dit merk uitgeprobeerd. Lees mijn Revolution Makeup review.

Dit is Revolution Makeup

Ja ik weet het: je schrijft het eigenlijk als make-up. Behalve bij dit merk: daar heet het Makeup Revolution (officiële benaming). Of andersom, net wat jij wil. Eerst maar eens kijken waar dit merk voor staat.

Het is een geregistreerd merk en onderdeel van Revolution Beauty Limited (Verenigde Staten). Ze hebben een eigen website: www.revolutionbeauty.com. Hier vind je in ieder geval de complete productenlijn. Ze hebben alles op het gebied van make-up, huidverzorging en haarverzorging. Ik ben erg onder de indruk van de verschillende kleuren oogmake-up en lipmake-up.

The Makeup Revolution adventskalender is compleet nieuw voor mij. Deze kalender bevat 25 producten van het merk. Vanaf 1 december maak je elke dag een vakje open: tot aan kerst. Dit is in ieder geval een ontzettend leuk cadeau voor de decembermaanden.

Revolution Makeup kopen

Goed, eerst maar eens Revolution Makeup kopen. Dan pas kan ik testen of dit product ook goed is. Ik heb gekozen voor de Makeup Revolution 32 oogschaduw palet. Omdat ik zeer lichte wenkbrauwen heb, ben ik ook maar gelijk voor wenkbrauwpoeder gegaan. Nog wat lipgloss met een mooie glans erbij en ik kan beginnen.

Bekijk Makeup Revolution

De Revolution Makeup review

Ben je benieuwd naar mijn Makeup Revolution review? Leuk dat je deze wilt lezen. Ik heb er geen filmpje van gemaakt, maar dat lijkt mij ook niet nodig.

Ik ben zeer eenvoudige oogschaduw gewenst. Dit heeft niks met mijn budget maar meer met mijn gevoelige huid te maken. Vreemd genoeg krijg ik wat sneller uitslag van de duurdere merken. Ik was dus wel ontzettend benieuwd hoe mijn huid op de Revolution oogschaduw ging reageren.

De verpakking ziet er goed uit. Er zit een beschermplastic over het palet met daarop de kleurnamen. Heel handig wanneer iemand vraagt welke kleur oogschaduw je gebruikt. De textuur van de oogschaduw is goed. Fijn los en zeker niet klonterig. Je hoeft er niet veel van te gebruiken om een mooie diepe tint te krijgen. Je kunt de kleuren ook zeer goed mixen.

Het aanbrengen werkt zeer fijn. Bij hele goedkope oogschaduw valt deze snel los en belandt op je wangen. Dat is bij de Revolution Makeup oogschaduw absoluut niet het geval. Na een paar uur heb ik nog steeds geen last van jeuk of huiduitslag. Ook blijft de oogschaduw goed zitten. Deze oogschaduw krijgt van mij een dikke voldoende. Volgende keer bestel ik wat meer felle kleurtjes.

Wenkbrauwpoeder van Makeup Revolution

Aan de slag met mijn blonde en nauwelijks zichtbare wenkbrauwen. Ik heb gekozen voor een middenbruine kleur die goed met mijn (geverfd) haar matcht. Ik heb al verschillende merken wenkbrauwpoeder gebruikt maar allemaal zonder succes. Vooral onder mijn rechter wenkbrauw verschijnt er bij gebruik van poeder al snel een rode uitslag.

Bij de Makeup Revolution wenkbrauwpoeder ontvang je ook nog een wenkbrauw kwastje en pincet. Het pincet zal ik niet gebruiken: ik wil juist meer dan minder wenkbrauwhaartjes. Overigens ziet het pincet er niet heel praktisch uit.

Het doosje bestaat uit drie tinten wenkbrauwpoeder en een waxcrème. Dat laatste heb ik niet nodig, maar het lijkt mij ook beter om zoiets los te kopen. Het aanbrengen van het wenkbrauwpoeder verschilt niet veel van die van andere merken. Het bijgeleverde kwastje vind ik wat klein dus gebruik ik mijn eigen kwast. Het poeder kleurt de wenkbrauwen mooi natuurlijk.

Het valt anderen niet op dat ik wenkbrauwpoeder heb aangebracht. Mijn huid? Onder de rechter wenkbrauw verschijnt toch weer een rode uitslag. Blijkbaar ben ik gewoon ontzettend gevoelig voor dit soort producten. Op het gebied van een wenkbrauwpoeder krijgt deze review een ruim voldoende.

Lees ook: beste make-up spiegel

Makeup Revolution lipgloss review

Niet dat ik vaak lippenstift of lipgloss gebruik, maar ik vond het gewoon leuk om te proberen. Ik bestelde de Makeup Revolution Amazing Lipgloss. Het belooft je lippen voller te doen lijken. Het geeft in ieder geval een mooie glans. Ik kan niet echt zeggen dat mijn lippen ook voller lijken. Misschien omdat ik toch al smalle lippen heb?

Helaas blijft de lipgloss niet langer zitten dan andere merken. Ook over de prijs ben ik niet helemaal tevreden: voor de lipgloss van L’Oréal betaal je €1 tot €3 meer maar is wél beter.  De Revolution Makeup review op het gebied van lipgloss scoort dus gemiddeld. Enig pluspunt vind ik dat de lipgloss wel prettig aanvoelt. Het lijkt de droge lippen toch wat te verzorgen.

Revolution Makeup online bestellen

Na het lezen van mijn Revolution Makeup review ben je vast nieuwsgierig geworden naar deze producten. Ik heb voor jou een handig overzicht van Makeup Revolution producten gemaakt. Klik op de categorie om alle bijbehorende make-up dingetjes te zien.

Poeder en Foundation

Oogmake-up

Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer van dit merk verkrijgbaar. Gewoon even een van bovenstaande linkjes volgen, dan kom je vanzelf bij de webshop uit. Hieruit ben je selecteren wat je exact zoekt.

Heb jij Revolution Makeup al uitgeprobeerd? Echt een aanrader, vooral wanneer je voor een goede kwaliteit gaat. Daarnaast blijven deze make-up lang zitten, dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Revolution makeup review
Schuiven naar boven