Manieren om geld te verdienen

Bijgewerkt: 27 januari 2022

Vijf manieren om geld te verdienen. Natuurlijk zijn er nog veel meer methoden maar ik laat je de beste 5 zien. Hierbij richt ik me op een passief of online inkomen. Dat zijn namelijk de meest makkelijke én leuke manieren om je inkomsten te zien groeien. Maand na maand, jaar na jaar. En weet je, in veel gevallen werken onderstaande methoden echt.

Passief inkomen of online geld verdienen

Wat is het verschil tussen een passief inkomen of online geld verdienen? Tegenwoordig is het verschil heel erg klein. De meeste vormen van passieve inkomsten worden namelijk via het internet binnengehaald. Denk maar eens aan die beroemde vloggers die bakken met geld verdienen. Of influencers, die kunnen er ook aardig wat van. Daarnaast heb je webshops, ook een mooie manier om online je geld te verdienen. Bovendien zijn het allemaal vormen van passieve inkomsten.

Nu heb ik natuurlijk al een tipje van de sluier opgelicht. Toch laat ik je de 5 beste manieren om geld te verdienen hieronder zien. Hup, gauw aan de slag.

1. Vloggen (video’s uploaden)

Zoek je manieren om geld te verdienen als kind of als volwassene? Vloggen is razend populair. Vooral onder kinderen van 12 jaar, 13 jaar en 14 jaar. Daarnaast is het een goede manier om geld te verdienen als 16-jarige of wanneer je ouder bent. Je ziet dat vloggen vooral jongeren aanspreekt maar dit komt omdat deze ook tot de doelgroep behoren.

Vlogen is in Nederland vooral populair geworden dankzij Enzo Knol en Monica Geuze. Natuurlijk zijn er in Nederland nog veel meer vloggers actief, maar eentje moest de eerste zijn. De meest bekende en populaire vloggers verdienen jaarlijks tussen de € 250.000 en wel 1 miljoen eurootjes. Dat is natuurlijk ontzettend veel.

Helaas is dit grote geld niet voor iedereen weggelegd. De gemiddelde vlogger verdient hier maandelijks tussen de € 25 en € 1000 mee. Het duurt namelijk heel lang voordat je hier echt geld mee kan verdienen.

Bekijk vlogcamera’s

2. Affiliate bloggen

Een van de beste manieren om geld te verdienen is affiliate bloggen. Duizenden Nederlanders doen het al, maar jij past er nog heel goed tussen. Dit komt omdat slechts weinigen voldoende bezoekers weten te trekken. Wil je affiliate bloggen, dan heb je allereerst een website nodig. Die website gaat over een niche of onderwerp waarin je interesse ligt.

Blog erop los. Plaats minimaal eenmaal per week een nieuwe tekst of artikel. Meld je aan bij een affiliate netwerk. Vervolgens plaats je advertentiemateriaal op je blogs. Wanneer bezoekers op een linkje klikken of via je link iets bestellen, dan ontvang je hier commissie over.

Wat verdien je met affiliate bloggen? Ook dat hangt er weer vanaf hoe goed je bent. Een website met 30.000 organische bezoekers per maand verdient hier tussen de € 50 en € 800 mee (per maand). Heb je 250.000 bezoekers per maand, dan lopen de inkomsten op tot wel € 8000.

3. Handelen in cryptocurrency

Zoek je manieren om geld te verdienen naast je baan of als student? Handel dan in cryptocurrency. In het Nederlands noem je dit ook wel cryptomunten. De meest bekende cryptomunt is bitcoin. Traders, dat zijn mensen die dagelijks in crypto’s handelen, verdienen hier tussen de € 100 en € 5000 per maand mee. Hoeveel je verdient hangt natuurlijk van de inzet maar ook het moment van aan- en verkopen af.

Een cryptomunt die een hype is zie je op korte termijn snel in waarde stijgen. Maar de koers kan hierna net zo hard dalen. Daarnaast heb je keuze uit duizenden andere crypto munten, maar de meeste hiervan kun je beter links laten liggen. Dagelijks komen er nieuwe bij maar die zijn niks waard en zullen ook nooit wat waard worden.

Betaal geen handelskosten, open een account op hét Nederlandse handelsplatform.

Pak die bonus

4. Een webshop starten

Steeds meer fysieke winkels stappen over op een webshop (webwinkel). Daarnaast zie je ook dat kleine ondernemers een webshop starten. Dit komt omdat het runnen van een webshop erg lucratief is. Ook nu weer geldt: de webshop met de meeste bezoekers haalt ook de hoogste omzet binnen.

Verkoop alleen producten waar je ook volledig achter staat. Ben je bijvoorbeeld milieuactivist dan moet je natuurlijk geen verontreinigende producten verkopen. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende bezoekers weet te trekken. Via social media vestig je de aandacht op je webshop. Ook is het belangrijk dat je vrij hoog in Google staat.

Wat verdien je met een webshop? Bedenk dat meer dan de helft van de webshops minder dan € 500 per maand aan omzet binnenhaalt. Slechts 5-10% van de webshops verdient meer dan € 3000 per maand.

5. Online foto’s verkopen

Ben je goed in fotografie? Je zou als fotograaf aan de slag kunnen, maar je kunt eigenlijk op een veel betere manier geld verdienen. Dit doe je door online foto’s te verkopen. Nu er steeds meer websites en webshops bijkomen is er ook vraag naar goed fotomateriaal. Maak verschillende soorten foto’s en meld je aan bij een stockwebsite. Iedereen kan je foto’s kopen. Dit levert je tussen de € 1 en € 10 per foto op.

Dit is een van de makkelijkste manieren om geld te verdienen. Je kunt je foto namelijk oneindig vaak verkopen. Zo kan het best voorkomen dat een en dezelfde foto wel 500 keer wordt ‘gekocht’. Is dit voor € 5 per stuk, dan levert die enkele foto 500 X € 5 = € 2500 op. Upload daarom zoveel mogelijk foto’s, hier kun je echt goed mee verdienen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Manieren om geld te verdienen
Schuiven naar boven