Middenscheiding bij de man: de trends en dont’s

Een middenscheiding bij een man kan er stijlvol, klassiek of juist heel raar uitzien. Dit heeft niets met trends te maken maar met de vorm van het gezicht. Moet je voor een middenscheiding, zijscheiding of helemaal geen scheiding kiezen? Het kan lastig zijn om te bepalen wat je het meest aantrekkelijk maakt. We leggen het in dit artikel uit.

Qlima petroleumkachel

Een van de laatste petroleumkachels. Op = op.

+2800 keer bekeken vandaag

L’Oréal Paris Studio Line

Invisi Fix 24H Clear & Clean Gel

Gezichtsvormen waarbij je geen middenscheiding neemt

Net als bij vrouwen gelden ook bij mannen een aantal regels met betrekking tot de middenscheiding. Heb je een rond gezicht, dan moet je geen scheiding in het midden maken. Hierdoor lijkt je gezicht nog ronder dan het al is.

Heb je duidelijk zichtbare jukbeenderen en een scherpe kaak? Dit zijn specifieke mannelijke kenmerken, iets waar je trots op moet zijn. Ook nu neem je geen middenscheiding, maar een diepe zijscheiding.

De aantrekkingskracht van een middenscheiding bij mannen

Een middenscheiding zorgt voor symmetrie, waarbij zowel de linker- als rechterkant van het gezicht gelijk is. Onderzoekers hebben laten zien dat mensen zich meer voelen aangetrokken tot symmetrische gezichten. Hoe meer symmetrie, hoe aantrekkelijker dit wordt bevonden.

De middenscheiding bij de man creëert dus een aantrekkelijk gezicht. Het is dan ook niet zomaar dat dit de trend van 2022/2023 is. Toch moet je met deze trend uitkijken, want hij is niet voor iedereen geschikt (zie hierboven).

Overigens is de middenscheiding geen nieuwe trend. Al in de jaren ‘20 van de vorige eeuw liepen mannen hiermee rond. In de jaren ‘70 opnieuw in de jaren ‘90 kwam deze trend terug, en nu dus weer.

Kapsel voor elke dag: een middenscheiding maken

Hoe maak je als man de perfecte middenscheiding? Allereerst is het belangrijk dat het haar de juiste lengte heeft. Er komt een moment dat het haar onhandelbaar is. Je zal het dan wat langer moeten laten groeien of juist weer korter knippen.

Nagenoeg iedereen heeft een duidelijke kruin op het hoofd. Van hieruit groeit het haar in een bepaalde richting. Soms zijn er meerdere kruinen aanwezig. De kruin bepaalt of een middenscheiding goed lukt.

Stap 1: in de juiste richting kammen

Neem een kam en trek een duidelijke en rechte scheiding in het haar. Wanneer het haar weer terugspringt, is het aan te raden om het voor het kammen nat te maken. Dit maakt het haar zwaarder maar zorgt er ook voor dat het in de juiste richting opdroogt, en dus netjes blijft liggen.

Stap 2: een haarproduct kiezen

Kies een haarproduct om de middenscheiding te fixeren. Hieronder enkele goede haarproducten, die afhankelijk zijn van type haar. Na het kiezen van het juiste product ga je door met stap 3.

Haargel voor het maken van een scheiding

De meeste mannen kiezen voor haargel. Dit verzwaart het haar waardoor het goed blijft liggen. Bovendien is gel een beetje plakkerig, het houdt zelfs het meest woeste kapsel in bedwang. Wil je een extra sterke fixatie, doe haargel dan in nat haar. Zo weet je zeker dat de middenscheiding perfect blijft zitten.

Wees voorzichtig met de aanschaf van hele goedkope gel, dit is minder sterk en kan het haar uitdrogen. Onderstaande haargel is specifiek voor mannen, heeft een goede fixatie en ruikt prettig:

Haargel mannen

Een mousse voor in het haar

Heb je niet zoveel fixatie nodig maar ga je voor een mooie glans, in combinatie met volume? Dan is een mousse de juiste keuze. Kijk even welke mousse je neemt want je hebt ze voor futloos haar, krullen of slap of dun haar.

Haarmousse voor mannen

Andere producten: crème, wax, klei of hair glue

Bij onbeheersbare plukken of pluizig haar is een crème of klei een aanrader. Wax maak je voor het maken van een vetkuif, maar is minder geschikt voor de middenscheiding. Het maakt het haar vrij vet. Hair glue is een middeltje waarmee je het haar rechtop kunt laten staan. Het is ook een rommelig goedje waardoor je het haar vaker moet wassen.

Stap 3: de middenscheiding fixeren

Wanneer het haar niet meewerkt is het aan te raden om eerst een haarproduct aan te brengen, en dan een scheiding te trekken. Dit maakt het makkelijker om de juiste middenscheiding te krijgen. Bovendien fixeer je het direct. In alle andere gevallen trek je met de kam eerst een scheiding en breng je dan het haarproduct aan om de middenscheiding te fixeren.

Eventueel nafixeren met haarlak. Dankzij haarlak blijft de middenscheiding de hele dag goed zitten. Wees voorzichtig met haarlak met een hoge fixatie, dit bevat meer alcohol en zal het kwetsbare haar sneller uitdrogen.

Gebruik altijd producten van goede kwaliteit

Het is verleidelijk om voor de meest goedkope producten te gaan, maar dit is geen aanrader voor een goede haarverzorging. Kies altijd voor producten van een goede tot hoge kwaliteit, al helemaal wanneer je een middenscheiding voor een speciale gelegenheid maakt.

Dit zegt de haarscheiding over jou als persoon

Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt onderzoek naar gedaan. In 2015 is er onderzocht wat een haarscheiding over iemands persoonlijkheid zegt. Kijk maar eens naar je eigen scheiding en of het volgende past bij jou als persoon:

Een kaarsrechte middenscheiding

Mannen met een kaarsrechte middenscheiding, precies in het midden en niet afwijkend, zijn standvastig, intelligent en beleefd. Ze zijn een ster in organiseren en zijn een grote steun voor familie en vrienden. Op een man met een kaarsrechte middenscheiding kun je altijd bouwen.

De rommelige middenscheiding

Wanneer de scheiding in het midden er wat rommelig uitziet, dan duidt dit op flexibiliteit. Het zijn loyale werknemers, maar ze kunnen onder gunstige omstandigheden makkelijk naar een andere baan overstappen. Dit type man is meegaand, en binnen de relationele sfeer erg warm.

De zijscheiding

Een man met een zijscheiding maakt carrière en doet alles om het gezinsleven op de rit te houden. Vaak zijn dit ook de mannen die zowel van kinderen als dieren houden.

Geen haarscheiding

Wanneer de man geen haarscheiding heeft dan weet hij wat hij wil, maar brengt het niet zo snel naar buiten. Dit type man kan anderen verrassen, met name met betrekking tot keuzes maken.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial