Beste mini drone

Bijgewerkt: 12 december 2022

Een professionele drone kost minstens € 500, velen willen deze grote investering niet doen. Een mini drone is wellicht kleiner maar ook een stuk goedkoper. We bekeken kleine drones die minder dan € 100 kosten. Ze zijn geschikt voor kinderen en volwassenen, hebben een mooie accuduur en zijn voorzien van camera.

Onze keuze: Killerbee X1 Drone

Na verschillende modellen te hebben bekeken vonden we dit de beste mini drone. De Killerbee X1 is compact maar toch een echte krachtpatser. De batterijduur bedraagt 18 minuten maar omdat je er extra accu’s bij krijgt, vlieg je gedurende een uur. Het bereik bedraagt 120 m en dit model is voorzien van een terugkeerfunctie. De Killerbee X1 is uitgerust met een goede camera. Vanaf de smartphone bedien je de camera en geef je opdracht om foto’s te maken of te filmen. Maak ook gebruik van de Follow Me Modus, waarbij de drone je herkent en automatisch volgt. Met de bijgeleverde vouchercode log je in bij de online cursus, ideaal voor beginners.

Killerbee X1 Drone – bekijk de prijs

Quad Drone met camera en opbergtas

De tweede keuze is de merkloze quad drone met full HD camera. Deze mini drone wordt geleverd inclusief drie accu’s en een opbergtas. Dankzij de drie accu’s vlieg je in totaal 40 minuten met de drone rond. Het opladen van de accu duurt 60-70 minuten. Je bestuurt dit model met de afstandsbediening of via de smartphone. Dit laatste is erg praktisch want je kijkt direct via de camera mee. Ook bedien je op deze manier de camera en maakt foto’s of filmpjes.

Dit model weegt 220 g. Hiermee blijft hij onder de 250 g waarvoor een strengere wetgeving geldt. Je bent met deze quad drone dus niet zo beperkt als met de zwaardere modellen.

Deze mini drone vinden we vooral leuk vanwege de verschillende functies. Hij beschikt over automatisch opstijgen en landen, een zweefmodus en een terugkeermodus. Dankzij de ingebouwde ledverlichting zie je hem ook in het donker vliegen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om hem verschillende trucjes uit te laten voeren, zoals een 360 graden rol.

Er worden veel accessoires bijgeleverd zoals extra batterijen en een opbergtas, de zender, een USB-lader, schroevendraaier, propellerbeschermers en een Nederlandse handleiding. Gezien de prijs (ongeveer € 60) waren we blij verrast over dit model.

Quad drone – bestellen

F89 Drone, onze verrassing met 4K camera

Als laatste hebben we nog een verrassing voor je, namelijk deze voordelige mini drone met 4K camera. Het is de ideale drone voor beginners, kinderen of iedereen met een beperkt budget. Hij kost namelijk slechts € 45 en wanneer je er twee koopt bespaar je ook nog eens geld (korting).

De 4K camera maakt perfecte beelden, zo kunnen we uit eigen ervaring zeggen. Via de smartphone kijk je live mee en maak je opnames. De verschillende vliegfuncties vinden we ook geweldig. Vooral de zweefmodus is onze favoriet, want zo maak je stabiele en extra scherpe beelden. Laat de mini drone een koprol van 360° maken of extra hard vliegen.

Bij dit model wordt een extra accu bijgeleverd, goed voor in totaal 45 minuten vliegen. Wanneer de accu bijna leeg is keert de drone automatisch terug. De terugkeerfunctie is ook te activeren middels een druk op de knop. Het bereik van dit model bedraagt ongeveer 150 meter.

Wat we extra goed vonden: de haarscherpe 4K beelden en de lange accuduur, maar ook de verschillende basisfuncties en uitgebreide mogelijkheden.

F89 Drone – controleer de voorraad

Waarom een mini drone geweldig is

Wanneer je twijfelt over de aanschaf van een drone of een niet al te groot budget hebt, dan wil je met een duur model geen risico lopen. Een mini drone is verkrijgbaar vanaf € 40, en we hebben ze gezien tot ongeveer € 500. Alles wat onder de € 100 ligt is nog steeds interessant, al helemaal voor starters.

De mini drone’s zijn zeer compact en makkelijk te hanteren. Het enige nadeel van we konden bedenken is dat ze ook wat lichter van gewicht zijn. Hierdoor vliegen ze bij een stevige wind minder goed, loopt de accu sneller leeg en is er een kans dat het apparaat stuurloos raakt. We raden dan ook aan om eerst de weersomstandigheden te controleren.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste mini drone
Schuiven naar boven