Posterborden huren of kopen

Bijgewerkt: 20 augustus 2023

Informatie tonen aan het publiek of bezoekers? Posterborden zijn ideaal voor het presenteren van posters en foto’s, belangrijke informatie en andere zaken. Afhankelijk van de afmeting en de hoeveelheid zijn posterborden ook zeer geschikt voor het indelen van een open ruimte.

Hierbij is het belangrijk om onderscheid te maken tussen een stoepbord en een presentatiepaneel. We leggen uit welk product de meest geschikte keuze is. Daarnaast lees je meer over de prijs met betrekking tot posterborden huren of kopen.

Een posterbord als stoepbord

Eigenlijk is een posterbord bedoeld voor de presentatie van grote posters, meerdere foto’s of veel informatie. Het bord is bedoeld voor plaatsing binnen (of onder een overkapping). Soms wordt met een posterbord een stoepbord bedoeld.

Het stoepbord trekt de aandacht van voorbijgangers en winkelend publiek. Het wordt voornamelijk ingezet door winkels en horecazaken. Een stoepbord is zeer geschikt voor buiten: de poster of informatie op het stoepbord is goed beschermd tegen verschillende weersinvloeden.

Bekijk stoepbord voor posters tot 60 x 84 cm (100% waterdicht)

Een stoepbord huren is niet nodig, want de prijs van stoepborden ligt zeer laag. Verkrijgbaar vanaf € 105. Wees er zeker van dat het stoepbord volledig waterdicht is. Toch een stoepbord huren? Dit kan vanaf € 10 per dag. Omdat de huurprijs na 10 dagen huur al is terugverdiend, is het beter om stoepborden te kopen.

Posterborden: een presentatiepaneel

Kijk je naar posterborden dan gaat het om presentatiepanelen. Dit is zeer geschikt voor gebruik tijdens een expositie of presentatie, maar ook wanneer het om promotie gaat. Het posterborden biedt de mogelijkheid om veel informatie te presenteren. Denk hierbij aan posters en foto’s, schilderijen of tekeningen.

Laat op want posterborden zijn niet geschikt voor buiten. Ze moeten altijd binnen staan, of onder een overkapping. Er mag geen vocht bij het materiaal komen. Hierdoor is een posterborden niet geschikt als stoepbord. Bovendien is een posterborden ook een stuk groter. Wie buiten een presentatie wil houden kan beter voor een expositie per voor buiten kiezen.

De prijs voor posterborden huren

Wat is goedkoper, posterborden huren of kopen? Huren is goedkoper wanneer je het bord of paneel slechts enkele dagen nodig hebt. Is dit korter dan vijf dagen, dan is huren zeker voordeliger. De huurprijs ligt op ongeveer € 8 tot € 15 per posterbord. Bij de huur van meerdere posterborden zal de gemiddelde huurprijs vaak lager uitvallen.

Een posterbord huren kan bij verschillende aanbieders. Door de prijsverschillen is het altijd aan te raden om meerdere offertes aan te vragen.

Posterborden kopen

Heb je de posterborden vaker nodig? Wanneer het om meer dan vijf dagen per jaar gaat, is kopen veel voordeliger. Houd er wel rekening mee dat er opslagruimte beschikbaar moet zijn. Het bord is demontabel en hierdoor compact op te bergen. Toch zal het paneel zelf de meeste ruimte in beslag nemen (ongeveer 150 cm breed).

Posterborden kopen vraagt om een niet al te grote investering. De prijs hiervoor ligt tussen de € 259 en € 379. De prijs is afhankelijk van het merk, materiaal waaruit het bestaat, kwaliteit en de afmeting.

Expositiepanelen voor buiten

Is een stoepbord te klein en is er toch behoefte aan een groter posterbord? Wanneer dit buiten moet staan is het altijd aan te raden om voor een specifiek expositiepaneel voor buiten te kiezen. Dit is van waterafstotend materiaal. Bovendien worden posters, foto’s of het ander papieren materiaal goed tegen regen of sneeuw beschermd.

Let op want posterborden voor buiten houden uv-zonlicht niet tegen. Wanneer het informatiemateriaal met zonlicht in aanraking komt, kan het op den duur verbleken of kleuren.

Dit soort borden voor buiten is over het algemeen duurder dan de standaard posterborden voor binnen. Houd hier bij huren of kopen rekening mee.

Hoekstanden creëren met posterborden

Er zijn verschillende soorten posterborden verkrijgbaar. Sommige staan op pootjes, anderen reiken tot de grond. Juist die laatste zijn geschikt voor het creëren van hoekstanden. Dit wordt veel op beurzen en exposities toegepast. Op die manier kunnen meerdere bedrijven of organisaties zich op vier hoeken presenteren. Of kan er in een kleine ruimte gebruik worden gemaakt van acht panelen.

Voor deze opstelling zijn posterborden nodig die in een kruis worden geplaatst. Bij voorkeur hebben deze borden een hoogte van 200 cm, zodat ze een totale presentatie bieden.

De trends: digitale posterborden

In plaats van de standaard posterborden kopen (of huren) wordt steeds vaker voor het digitale posterbord gekozen hebben. Hierbij is het ouderwetse hardboard bord niet meer aanwezig. Er staat een touchscreenscherm waarop posters of andere informatie wordt getoond. Bezoekers kunnen eventueel via een menu andere informatie of posters bekijken.

Wanneer er geen interactie is, dan worden de posters als fotopresentatie getoond, waarbij om de paar seconden een andere poster op het scherm verschijnt. Een digitaal posterbord kopen is vrij prijzig, daarom worden deze dingen vaak verhuurd. Zeer geschikt voor een congres of presentatie.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Posterborden huren of kopen
Schuiven naar boven