Mini projector – beste merken en modellen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een mini projector is zo compact, die neem je makkelijk in je tas mee. Zo kun je altijd en overal foto’s, films of documenten in het groot afspelen. Op het gebied van de beste miniprojector is het wel even goed zoeken. Deze kleine modellen moeten soms in kwaliteit inleveren. Daarom is het goed om voor de beste prijs-kwaliteitverhouding te gaan. Kijk maar eens wat de beste keuze is.

Groot beeld projecteren

De werking van een miniprojector is hetzelfde als elke andere projector. Je projecteert een groot beeld op een doek, muur of een andere achtergrond af. Hartstikke handig tijdens een presentatie, maar ook omdat je samen met familie of vrienden een film of foto’s bekijkt.

Veel mini projectors zijn compatibel met je smartphone. Hartstikke praktisch want je hoeft zo geen zware apparatuur mee te nemen. Echt alles past in je tas of jaszak.

De beste mini projector

Twijfel je over verschillende mini beamers? Hieronder vind je driemaal de beste mini projector op een rij. Hierbij is aandacht besteed aan de beeldkwaliteit, beeldverhouding, bluetooth mogelijkheden, prijs en nog veel meer.

1. LifeGoods Mini Beamer

  • Lichtopbrengst: 4500 lumen
  • Contrastratio: 2000:1

Geweldig, dit model is absoluut de beste mini projector (samen met de andere twee). Van het bekende merk LifeGoods dus met de kwaliteit zit het wel goed. De lichtopbrengst van 4500 lumen is goed, maar niet zo hoog als bij grotere beamers. Daarom moet je ervoor zorgen dat de ruimte waarin je de mini projector gebruikt gedeeltelijk verduisterd is.

Een contrastratio van 2000:1 wil zeggen dat er tussen zwart en wit nog 2000 tinten zitten. Je creëert dus een mooi kleurrijk en helder scherm, zelfs achteraan in de zaal kunnen ze het nog goed zien. Zorg dat de diagonaal van het scherm nooit groter dan 5 meter is.

De ledlampen hebben een levensduur van ruim 50.000 branduren. Bij normaal gebruik gaat deze projector dan ook een dikke 10 jaar mee. Nog een pluspunt want dit model heeft ingebouwde speakers.

Beschikt over een HDMI en RCA aansluiting, een USB 2.0 poort en desgewenst wifi (selecteer dan het juiste model). Voor het model zonder wifi betaal je rond de € 75. Het model met wifi is met € 100 iets duurder geprijsd.

Bekijk LifeGoods Mini Beamer

2. Sanbo® SMART WI-FI Mini Beamer

  • Lichtopbrengst: 4400 lumen
  • Contrastratio: 5000:1

De Sanbo® SMART kenmerkt zich door een hoge contrastratio. Beelden zien er ontzettend kleurrijk en scherp uit. Dit is mede te danken aan de X-Pro HD lens en E-Force 40 chip. Kortom, deze mini projector is van de juiste technieken voorzien. Hierdoor is hij zeer geschikt voor zakelijk gebruik maar ook privé geniet je hiervan.

De lichtopbrengst ligt op 4400 lumen. Je moet de ruimte dus wel half verduisteren. Maar ook bij daglicht zie je nog meer dan voldoende. Speel je favoriete film of serie af, toon een presentatie of gebruik hem om te gamen. Echt alles is met dit ding mogelijk.

Maak via wifi eenvoudig verbinding met je smartphone, tablet, gameconsole of laptop. Je speelt dus vanaf elk apparaat af, waarbij je beelden goed projecteert. Dit model is uitgerust met verschillende outputpoorten: HDMI, AV en VGA. De lampen gaan een dikke 70.000 branduren mee. Een absolute aanrader, ook gezien de prijs van ongeveer € 140. Voor dat bedrag krijg je er wel een projectiescherm en tas bij.

Naar Sanbo® SMART WI-FI Mini Beamer

3. UpLiving™ LCD Mini Beamer

  • Lichtopbrengst: 8000 lumen
  • Contrastratio: 10.000:1

Zoek je de beste mini projector dan kom je zeker bij dit model uit. Hij beschikt namelijk over een lichtopbrengst van maar liefst 8000 lumen. Zelfs bij volledig daglicht projecteert dit apparaat perfect. Met een zeer hoge contrastratio kijk je naar de meest heldere en kleurrijke beelden. Ontzettend geschikt voor professioneel en zakelijk gebruik. Privé mag hij er ook wezen.

De minimale projectieafstand bedraagt 1,4 m. Hierdoor is hij dus ook geschikt voor kleinere ruimtes. Beschikt over alles wat je nodig hebt: HDMI aansluiting, RCA, twee USB 2.0 poorten, Bluetooth en wifi. De lamp heeft een levensduur van ruim 50.000 uur.

Dit is een absolute topper onder de mini beamers. Hij is slechts 31 x 11,8 cm groot dus je neemt hem ook nog eens overal mee naartoe. Dankzij de ingebouwde luidsprekers heb je niks extra’s meer nodig, direct klaar voor gebruik.

Gebruikers beoordelen dit model als zeer goed. Vooral de kwaliteit valt op. De prijs ligt wel wat hoger, rond de € 180. Maar je krijgt hier het allerbeste voor terug.

Bekijk UpLiving™ LCD Mini Beamer

Je ziet, er is op het gebied van miniprojectors meer dan voldoende verkrijgbaar. Maar de drie modellen hierboven zijn absoluut een aanrader.

Hoe goed zijn mini beamers?

Vaak wordt gedacht dat mini beamers kwalitatief minder zijn, maar dit is niet altijd het geval. Kijk maar eens naar de laatste in het overzicht beste mini projector. Met een lichtopbrengst van 8000 lumen is dit model beter dan de meeste grote beamers.

Of een mini projector goed is hangt voornamelijk van je investering af. Van een model van € 25 kun je niet veel kwaliteit verwachten. De betere modellen beginnen toch vanaf € 100. Daarom is het goed om van tevoren te bedenken hoeveel je voor een goede mini projector over hebt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Mini projector – beste merken en modellen
Schuiven naar boven