Stoomreiniger badkamer: dit zijn de beste modellen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Hoe maak je de badkamer schoon? Waarschijnlijk met traditionele schoonmaakmiddelen. Een stoomreiniger voor de badkamer is veel praktischer. Je reinigt alle oppervlakken waarbij kalk, vet en vuil verdwijnt. Maar let op want er zijn veel verschillende soorten stoomreinigers verkrijgbaar. Het is belangrijk dat je voor de juiste gaat. In deze blog zie je dan ook de beste stoomreiniger badkamer voorbijkomen. Ook lees je hoe je dit apparaat op de juiste manier gebruikt.

Een handstomer

Als beste stoomreiniger badkamer kun je het beste voor een handstomer gaan. Deze is compact waardoor je de kleinste hoekjes bereikt. Of het nu in de douche, achter de kraan of onder de wc is: met een handstomer kom je overal.

Het is niet aan te raden om een groot en log model stoomreiniger te kopen. Vroeg of laat krijg je hier spijt van. Om je te helpen vind je hieronder driemaal de beste stoomreiniger badkamer.

1. STEAM-IT 2 in 1 Stoomreiniger

Een zeer goede aankoop is de STEAM-IT 2 in 1 Stoomreiniger. Dit is een stoomreiniger op steel, geschikt voor verschillende vloeren of wanneer je de tegeltjes bovenaan schoonmaakt. Maar je bouwt hem ook heel makkelijk om tot handstomer. Dit model is geschikt voor de badkamer en het toilet maar ook voor de keuken, spiegels, ruiten, vloeren en zelfs het schoonmaken van textiel.

Dankzij deze stoomreiniger gebruik je in de badkamer geen chemische schoonmaakmiddelen. Dit is zeer milieuvriendelijk en bespaart ook nog eens geld. De STEAM-IT is in slechts 15 seconden opgewarmd en hierdoor direct klaar voor gebruik. Hij wordt geleverd met verschillende accessoires waaronder een driehoek opzetstuk en microfiber doek. Maar ook met twee mondstukken en drie nylon borstels.

Hij kost rond de € 75 en is hiermee zeer betaalbaar. Maak de badkamer en het toilet hygiënisch schoon: de klus is zo geklaard.

Bekijk STEAM-IT 2 in 1 Stoomreiniger

2. Bestron Stoomreiniger

Alweer een uitstekende badkamer stoomreiniger, dit keer van het merk Beston. Met een vermogen van 1500 W is hij krachtig genoeg om met verschillende soorten vuil af te rekenen. Geschikt voor badkamer, toilet, gootsteen, de oven, vloeren en ook meubilair. Bovendien maak je hier ook de ramen streeploos mee schoon. Absoluut pluspunt is dat je geen chemische schoonmaakmiddelen gebruikt. Toch wordt alles hygiënisch schoon, te danken aan het stoom.

Je krijgt er verschillende accessoires bij waaronder een opzetstuk voor de ramen, een ronde borstel, een vloermond en een verlengde buis. Je kunt er dus alle kanten mee op. Dit model kost rond de € 70 en is hiermee heel betaalbaar.

Naar Bestron Stoomreiniger

3. Kärcher SC 3 EasyFix

De laatste beste is die van het bekende merk Kärcher. Met dit merk zit je altijd goed, de kwaliteit is namelijk ontzettend hoog. Dit compact apparaat heeft een krachtige stoomdruk van 3,5 bar en een vermogen van 1900 W. Hiermee rekent hij moeiteloos met vuil en vet af. Hij is dus zeer geschikt voor de badkamer, het toilet en de keuken.

De accu is ook krachtig want hij gaat ruim 20 minuten mee. Hierna laad je hem heel eenvoudig op. Bovendien kun je hem non-stop bijvullen, dat is ook wel prettig. Dankzij het slimme ontkalkingsfilter wordt het water automatisch ontdaan van kalk. Wel moet je het filter na enige tijd vervangen.

Deze multifunctionele stoomreiniger is een echte aanrader. Sommige gebruikers vinden het schoonmaken van de badkamer plots weer leuk, en dat zegt ook wel wat. Wel wat duurder geprijsd, je betaalt rond de € 130.

Bekijk Kärcher SC 3 EasyFix

Kan ik met een stoomreiniger kalk verwijderen?

Op een badkamer komt regelmatig kalk voor, zichtbaar als kalkvlekken. Het is vaak heel lastig om deze kalkvlekken weg te krijgen. Wanneer je regelmatig schoonmaakt met een stoomreiniger dan verdwijnen lichte kalkvlekken goed. Hardnekkige vlekken krijg je alleen weg wanneer je eerst voorwerkt met het juiste schoonmaakmiddel. Ga er vervolgens met een sponsje of schuurdoek overheen. Vervolgens spuit je de plek af met een stoomreiniger.

Dit is de beste methode om hardnekkige kalk te verwijderen. Alle overige kalkvlekken krijg je zonder schoonmaakmiddel weg. Dit is ook even een kwestie van uitproberen.

Schoonmaakazijn in stoomreiniger: niet doen

Veel mensen gebruiken azijn voor het weghalen van kalkvlekken. Dat werkt prima, maar je moet schoonmaakazijn nooit in een stoomreiniger doen. Dit is namelijk hartstikke slecht voor het apparaat. Voeg alleen water toe, iets anders is niet nodig en ook niet verstandig.

De juiste temperatuur instellen

Hoeveel graden moet de stoomreiniger hebben? Ga je voor een temperatuur van 99,9 °C dan maak je zeer grondig schoon. Op deze temperatuur reken je ook af met micro-organismen. Het is dus zeker aan te raden om de temperatuur hoog genoeg in te stellen.

Wees wel voorzichtig met kwetsbare materialen. Bijvoorbeeld dun glas, dit kan bij een te hoge temperatuur breken. Lees daarom altijd goed de gebruiksaanwijzing op of in de verpakking door.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Stoomreiniger badkamer: dit zijn de beste modellen
Schuiven naar boven