Beste mini toetsenbord

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een mini toetsenbord is heel praktisch: je neemt hem mee naar je werk of voor onderweg. Maar ook voor thuisgebruik is dit een aanrader. Het beste mini toetsenbord is bij voorkeur draadloos, betaalbaar en eenvoudig in gebruik. Daarnaast moet de kwaliteit natuurlijk goed zijn. Bekijk het overzicht beste kleine toetsenborden.

Het gebruik van een klein toetsenbord

Waarom zou je een mini toetsenbord aanschaffen? Ten eerste omdat deze makkelijk in je tas of koffer past. Thuis berg je hem eenvoudig op, dankzij het compacte formaat neemt hij niet veel ruimte in beslag. Een mini toetsenbord is aan te sluiten op je pc, laptop, tablet of smartphone.

Dit is 3x het beste mini toetsenbord

Al een tijd op zoek naar het beste mini toetsenbord? In deze keuzehulp vind je de drie beste modellen, specificaties en een richtprijs.

1. Draadloos mini toetsenbord met Multi Touchpad

Merkloos, compact en ook nog eens voorzien van een multitouchpad. Nu is dat merkloos iets om je vraagtekens bij te zetten maar dat betekent dat hij wel goedkoop is (ongeveer € 10, inclusief verzenden). Bedien op afstand je mini PC, Xbox, PlayStation, laptop en zelfs je smartphone. Dat wordt allemaal mogelijk gemaakt met het beste mini toetsenbord dat dus vooral heel betaalbaar is.

Dit model is voorzien van een oplaadbare accu. Dit betekent dat je hem niet in hoeft te pluggen of batterijen moet verwisselen. Voor die prijs krijg je ook nog eens een prima kwaliteit, want er zijn gebruikers die hem al hebben laten vallen. Waarbij het apparaat het ook nog eens overleeft. De backlight functie maakt het helemaal af want je gebruikt dit model moeiteloos in het donker. Een toppertje dus.

Bekijk mini toetsenbord met Multi touchpad

2. Oprolbaar toetsenbord

Een andere optie is het gebruik van een oprolbaar toetsenbord. Deze heeft een normale afmeting maar doordat je hem op kunt rollen (of opvouwen) behoort hij tot het mini toetsenbord. Het rolletje steek je eenvoudig in je tas of misschien wel je jaszak. Voordeel van een oprolbaar toetsenbord is dat er geen kruimels onder de toetsen kunnen komen. Bovendien is het materiaal goed bestand tegen het morsen van koffie, thee, wijn of andere vloeistoffen. Je maakt hem dus heel eenvoudig met een vochtig doekje schoon.

Het oprolbaar toetsenbord werkt met Windows, Mac en andere besturingssystemen op PC of laptop. Hij werkt middels Bluetooth dus je kunt hem ook op je tablet, smartphone, gameconsole of iets anders aansluiten. Bijvoorbeeld de tv of tv-box, alles is mogelijk. De maximale gebruiksafstand bedraagt 10 meter.

De batterij gaat 4 uur onafgebroken mee, maar in stand-by tot wel 30 dagen. Uiteraard is de batterij oplaadbaar dus je hoeft geen batterijen te verwisselen. Dit model kost rond de € 35. Er zijn ook goedkopere modellen van ongeveer € 15 verkrijgbaar maar die zijn van een mindere kwaliteit.

Bekijk oprolbaar toetsenbord

3. Perixx Periboard 407B (bekabeld)

Dit model behoort zeker tot het beste mini toetsenbord, hoewel hij wat duurder geprijsd is. Je betaalt rond de € 35, maar daar krijg je wel een echt uitziend toetsenbord voor. Gewoon een QWERTY model zoals je gewend bent, daar kan niks mis mee zijn.

Door de afmeting is dit toetsenbord ook ergonomisch. Je handen blijven namelijk altijd binnen schouderbreedte. Met een beetje geluk verminder je hiermee je bestaande RSI klachten. Het toetsenbord heeft een breedte van 32 centimeter. Niet zo heel klein maar wel compacter dan veel andere toetsenborden. Bovendien weegt hij slechts 400 g, je draagt hem dus zo onder je arm ergens mee naartoe.

Dit model is voorzien van een lange USB-kabel van 1,2 m. Deze plug je in je pc of laptop. Hij is dus minder geschikt voor je smartphone of tablet, of je moet gebruik maken van een verloopstekker.

Ergonomisch mini toetsenbord

Is een mini toetsenbord wel zo ergonomisch? Over het algemeen niet, tenzij je voor het tweede model gaat (Perixx). Deze zorgt ervoor dat je een goede werkhouding hebt. Aan de andere kant is dit toetsenbord net zo groot als normale modellen, dus zo’n mini is hij niet.

De andere mini toetsenborden leggen je polsen dichter bij elkaar. Hierdoor ontstaat er meer spanning op je schouderspieren en armspieren. Werk met een mini toetsenbord dan ook niet te lang achter elkaar. Toch kan dit toetsenbord een goede oplossing zijn, bijvoorbeeld in de trein, op vakantie, wanneer je voor zaken onderweg bent of voor thuisgebruik.

Mini toetsenbord en muis

Mini artikelen zijn steeds meer de trend. Een mini toetsenbord en mini muis kom je dan ook vaak tegen. Alweer ideaal voor werk, school en privé. Toch is het advies om hier niet dagelijks mee te werken.

Conclusie: het beste mini toetsenbord is heel erg praktisch en betaalbaar, maar zeker niet goed voor je spieren en gewrichten. Wissel dit dan ook regelmatig af met een normaal of nog beter: een ergonomisch toetsenbord.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste mini toetsenbord
Schuiven naar boven