Beste plafondventilator (2021) met verlichting

Plafondventilatoren zijn erg praktisch: ze verlichten en verkoelen de woning of het kantoor. De beste plafondventilator 2021 doet dan ook wat hij belooft. Wel is het even opletten welk model je koopt. Zo zijn er grote en kleine ventilatoren, maar ook met 3 tot 6 bladen.

De werking van een plafondventilator

Vroeger hingen ze in bijna elke woonkamer, daarna verdwenen ze (tijdelijk). De plafondventilator lijkt anno 2021 helemaal terug te komen. Een vernieuwde trend in een modern jasje.

Deze ventilator is geschikt voor ophanging aan het plafond. Door de bewegende onderdelen is het belangrijk dat de ventilator hoog genoeg hangt, waarbij het plafond stabiliteit biedt. Dankzij de twee-in-een functie is het ook mogelijk de ruimte te verlichten.

Er zijn echt ook plafondventilators zonder lamp. Deze modellen zijn minder populair en vooral geschikt voor werkruimtes, kantoren of het koelen van de garage of bijkeuken.

Beste plafondventilator 2021

Wat is nu de beste plafondventilator? Hier is geen eenvoudig antwoord op. Het is belangrijk om naar zaken als geluidsniveau en diameter te kijken. Er zijn diverse opties mogelijk waaronder verticaal kantelbaar of met afstandsbediening. Bekijk hieronder 5x de best verkochte modellen van dit moment.

1. QAZQA Fanattic  – Plafondventilator met verlichting

Het is al direct duidelijk waarom dit model in het overzicht beste plafondventilator staat. Met een doorsnede van 133 centimeter en 4 bladen koelt en ventileert dit model de ruimte erg goed. Handig: er zit een zomer- winterschakelaar op. De bladen hebben aan beide kanten een moderne kleur: zwart of hout. Je kiest zelf de kant welke je wil zien. Hierdoor is dit model geschikt voor de landelijke of klassieke woonstijl.

Deze ventilator met verlichting is voorzien een afstandsbediening met een drie-standen trekschakelaar. De ledlamp van 12 watt verlicht uitstekend. De ventilator zelf produceert een geluidsniveau van 42 decibel, wat echt acceptabel is. Dit product ontvangt goede reviews, waarbij gebruikers vooral tevreden zijn over het design, de hoge kwaliteit en de voordelige prijs.

Bekijk QAZQA Fanattic

2. Qazqa Fresh 30 – plafondventilator met lamp

Hartstikke modern, deze plafondventilator met lamp. De 6 bladen van hout hebben een strak design. Hij verkoelt de ruimte en zorgt ook nog eens voor gezellige sfeerverlichting, wat wil je nog meer?

Deze plafondventilator beschikt over drie standen, zelf aan te passen. Hier past een 60 watt lamp in, waarbij je de keuze hebt uit gloeilamp, halogeenlamp, spaarlamp of ledlamp. De lamp is niet dimbaar.

Dit moderne item voor je woonkamer is verkrijgbaar in de kleuren grijs, zwart en wit. Consumenten beoordelen dit product met een 4,5 van de 5 sterren.

Naar Qazqa Fresh 30

3. QAZQA Cool 52 – Plafond ventilator met lamp

Deze plafondventilator heeft 5 bladen. Minder bladen betekent niet dat een plafondventilator slechter is: deze werkt juist beter. Dit komt omdat er meer ruimte tussen de bladen aanwezig is, dat de luchtstroom op gang houdt. Dit model werkt vooral heel erg stil en dat merk je. Met de afstandsbediening bepaal je de in- en uitschakeling en de snelheid.

De ventilator heeft een mooi design, werkt nagenoeg geluidloos en is van een goede kwaliteit. Ledverlichting is ook nog eens energiezuinig, waardoor je veel geld bespaart. Een absolute aanwinst voor de woonruimte of bedrijfsruimte.

Bekijk QAZQA Cool 52

4. Relco plafondventilator met licht

Met drie snelheden de ruimte koelen en ook nog eens gebruik maken van energiezuinige ledverlichting: deze plafondventilator met zes gekantelde bladen heeft het allemaal. Ledverlichting heeft de toekomst: het verbruikt ruim 90% minder energie dan een gloeilamp.

Ten opzichte van spaarlampen ga je er 80% op vooruit. Dankzij de lange levensduur is led verlichting ook nog eens een goede investering. Deze plafondventilator produceert een geluid van 40,7 decibel, hoewel sommigen het als luider ervaren (geen ervaring mee).

Met een diameter van 122 centimeter past deze ventilator perfect in grote maar ook kleinere ruimtes. Verkrijgbaar in de kleuren wit/grijs. Inclusief afstandsbediening waarmee je verschillende functie bedient, erg praktisch.

Naar Relco plafondventilator

5. Bestron DT48C – Plafondventilator

In het overzicht beste plafondventilator moet ook een model zonder lamp staan. Daarom is gekozen voor de Bestron DT48C plafondventilator. Dit model met drie bladen koelt en ventileert zeer goed.

Met 3 verschillende snelheden bepaal je zelf hoe snel de bladen draaien. Dit regel je allemaal met de trekschakelaar. De zomer/ winterschakelaar is ook erg handig. In de winter laat je de motor van de ventilator zuigen, waardoor koude lucht wordt aangezogen. De warme lucht verspreidt zich beter door de kamer, waardoor de thermostaat een graadje omlaag kan.

Dankzij de drie bladen en de breedte van 120 cm heeft deze plafondventilator een grote reikwijdte. Dit zorgt ervoor dat er een perfecte ventilatie in de ruimte ontstaat. Niet voor niets wordt dit model van geborsteld rvs goed beoordeeld, vooral vanwege de goede kwaliteit en de voordelige prijs.

Bekijk Bestron DT48C

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.