Muurverf aanbieding: opgepast voor koopjes

Bijgewerkt: 29 januari 2022

Een muurverf in de aanbieding kopen, dit lijkt heel aantrekkelijk. Maar wees voorzichtig met hele goedkope muurverven. Wanneer de kwaliteit te laag is dan zie dit terug in het resultaat. Er zijn strepen of vlekken op de muur zichtbaar, de verf laat snel los of hij is niet dekkend genoeg. Een muurverf aanbieding moet je dus voorzichtig benaderen, lees onderstaande tips goed door.

Verschil muurverf en latex

Je ziet een muurverf aanbieding staan, maar achteraf blijkt het om latex te gaan. Geen probleem, er zit nauwelijks verschil tussen muurverf en latex. Vroeger was latex van een hogere kwaliteit, het werd dan ook gemaakt van de latexsappen van de rubberboom. Tegenwoordig bestaat latex uit watergedragen acrylaatdispersie, net als muurverf.

Vaak zegt de naam latex wel iets over het type verf. Deze naam wordt namelijk gebruikt om aan te duiden dat het om een duurzame muurverf gaat.

Aanbiedingen bij de val maar reikt

Een muurverf aanbieding vind je vaak bij bouwmarkten zoals Gamma, Karwei, Hornbach of Praxis. Dit soort bouwmarkten vind je in elke grote stad, soms ook in dorpen. De aanbiedingen vind je ook op de website van de bouwmarkten terug.

Het probleem is dat je in een bouwmarkt niet ziet of het om goede of slechtere muurverf gaat. Die muurverf aanbieding zegt dus niets over de kwaliteit. Daarom vind je hieronder wat informatie over de verschillende soorten verven en merken.

Beste muurverf: Sikkens

Je hebt keuze uit verschillende merken muurverven (latex). Bijvoorbeeld Histor, Flexa, Stigma en Sikkens. Vraag je het de professionele schilder dan zal deze vaak voor het merk Sikkens gaan. Het merk Sikkens is Nederlands en voor velen wel bekend. Wat sommigen niet weten is dat de Flexa verf ook van Sikkens afkomstig is.

Flexa is een B-kwaliteit verf terwijl Sikkens zelf A-kwaliteit is. Zoek je een muurverf aanbieding van de beste kwaliteit, kijk dan eens of er iets van Sikkens bij zit. Deze verf is namelijk goed dekkend en laat geen vervelende strepen achter.

Bekijk Sikkens muurverf

Sigma van een vergelijkbare kwaliteit

Ook Sigma valt onder de A-merken. Dit betekent dat de kwaliteit goed is, maar er hangt ook een hoger prijskaartje aan. Zowel voor Sikkens als Sigma muurverf betaal je ongeveer € 16 per liter. Wanneer je kleinere emmers verf koopt dan ben je naar verhouding duurder uit. Van het merk Sigma zijn meerdere verven verkrijgbaar, niet alleen voor de muur maar ook voor het aflakken van kozijnen of timmerwerk.

Of je voor Sikkens of Sigma kiest is een kwestie van persoonlijke smaak. Maar ook welke kleur je nodig hebt, want soms is de kleur bij je favoriete merk niet verkrijgbaar. Heb je eenmaal voor een bepaald merk gekozen is het belangrijk om hierbij te blijven. Moet je later wat verf bijkopen dan weet je precies wat je nodig hebt.

Naar Sigma muurverf

Goedkope verf aanschaffen

Wanneer je op zoek bent naar een muurverf aanbieding dan let je waarschijnlijk op je budget. Sommige mensen kiezen voor goedkope muurverf. De verven van Flexa en Histor zijn in ieder geval al een stuk goedkoper. Per liter ben je ongeveer € 5 kwijt, hoewel de kleinere verpakkingen naar verhouding duurder zijn.

Je ziet, deze twee merken zijn een stuk goedkoper maar kwalitatief ook minder. Zie je een muurverf aanbieding van een van deze twee merken, dan moet je eerst bedenken of dit wel een goede keuze is. Moet de muur er echt strak uitzien en wil je vingervlekken of andere vlekken van de muur af kunnen wassen? Kies dan liever voor Sikkens of Sigma. Voor de slaapkamer zijn Flexa of Histor prima, maar ook wanneer het resultaat niet super strak hoeft te zijn.

Dan heb je nog de huismerken muurverf. Het is beter om deze links te laten liggen. Het probleem met goedkope verf is dat deze heel slecht dekt. Mogelijk moet je 2-3 lagen aanbrengen, waardoor je op de eindstreep net zo duur uit bent.

Is Perfection goede verf?

Niet veel mensen hebben van het merk Perfection gehoord. Dit is een verf van een hoge kwaliteit. Het vloeit goed uit en is hierdoor uitermate geschikt voor het verven van grote oppervlakken. Perfection is ook een merk met zeer weinig toegevoegde oplosmiddelen. Hierdoor beschikt het over het ecolabel. Helaas is deze muurverf zelden in de aanbieding. Ook is hij niet overal verkrijgbaar.

Een aanbieding terugbrengen of retourneren

Het ruilen of terugbrengen van producten zoals muurverf is geen consumentenrecht. Je kunt dit als extra service van de winkelier zien. Tenzij je online bestelt, zoals via de linkjes hierboven. Wanneer je bij een webshop bestelt dan heb je recht op een wettelijke bedenktijd. Je mag dan zonder opgaaf van reden het product ruilen of retourneren, waarbij je het geld terugkrijgt.

Dit geldt ook wanneer je een muurverf aanbieding koopt. Je mag het terugsturen of terugbrengen, je krijgt dan je aankoopbedrag terug. Dus niet het bedrag dat je buiten de aanbieding zou betalen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Muurverf aanbieding: opgepast voor koopjes
Schuiven naar boven