Beste nagelknipper – vingers en tenen

Bijgewerkt: 25 september 2022

Verzorg je jouw nagels goed? Dit doe je met de beste nagelknipper. Hier is heel wat in verkrijgbaar. Van die goedkope kleine dingetjes waarbij je nagel afbreekt tot de professionele nagelknipperers. Probleem is dat veel van deze knippers niet goed hun werk doen, snel bot worden of gaan roesten. Daarom vind je hieronder een overzicht van de beste nagelknipper. Maar ook wat praktische tips.

Nagels knippen of vijlen, wat is beter?

Moet je nu je nagels knippen of vijlen? Voor je nagels is vijlen beter dan knippen. Maar wanneer je de nagels toch knipt dan gebruik je bij voorkeur een goed schaartje. Geen nagelknipper want dan kunnen er scherpe randen ontstaan. Of de nagels scheuren. Maar dit hangt ook een beetje van je techniek af.

Lees ook: beste nagellak

Beste nagelknipper

Je gaat voor de beste nagelknipper. Logisch, bij verkeerd knippen of vijlen scheuren je nagels snel. Hier heb je alvast een goed advies: koop nooit een goedkope nagelknipper via AliExpress of bij de Action. Dat is echt rommel. Bekijk hieronder wat de beste nagelknipper is.

1. Professionele nagelschaar

Eigenlijk kun je het beste voor een professionele nagelschaar gaan. Pedicures en manicures maken hier veel gebruik van. Dit is een klein schaartje speciaal voor de nagels. Niet zo een nagelknipper want daar kunnen gevoelige nagels van gaan scheuren.

Heb je normale nagels, dan voldoet de standaard professionele nagelschaar. Deze is van RVS en zal dus niet zomaar hoesten. Bij een ingegroeide teennagel, kalknagel of afwijkende nagel kun je beter voor een speciale nagelschaar gaat.

Afhankelijk van het merk en model betaal je voor een professionele nagelschaar tussen de € 5 en € 30.

Bekijk professionele nagelscharen

2. Standaard nagelknipper

De meeste mensen vinden een standaard nagelknipper prima werken. Let dan wel op wat je koopt. Je hebt namelijk de normale nagelknipper maar ook de mini knipper. Deze laatste is praktisch om in je handtas of jaszak mee te nemen. Je kunt er echter minder goed mee knippen. Gebruik hem daarom alleen in noodgevallen.

Veel nagelknippers hebben ook nog een klein uitklapbaar vijltje. Houd er echter rekening mee dat deze vijl vrij hard is. Je nagels brokkelen er makkelijk door af. De nagelknipper (dus geen schaartje) is trouwens ook ideaal bij gebruik voor jonge kinderen. Je knipt iets minder makkelijk in de huid.

Bekijk standaard nagelknippers

3. Nageltang pedicure

Voor een optimale verzorging van de nagels kun je het beste voor een nageltang pedicure gaan. Dit is zeer professioneel gereedschap, vaak ook nog eens in een set geleverd. Ideaal bij gewone nagels, kalknagels maar ook bij een ingegroeide teennagel.

Een nageltang pedicure klinkt misschien heel duur maar dat is het niet. Tussen de € 15 en € 25, dat valt toch wel mee? Dit behoort dan ook zeker tot de beste nagelknipper.

Naar nageltang pedicure

Nagels te kort geknipt, wat nu?

Ai, je hebt je nagels te kort geknipt. Het probleem is dat de vingertop dan zeer gevoelig is. Nagels beschermen namelijk het uiteinde van de vingers. Wanneer de nagels te kort geknipt zijn kan er nog iets gebeuren: ingroeien van de nagel. Dit zie je veel bij teennagels gebeuren.

Wat moet je doen als je de nagels te kort geknipt hebt? Om de gevoeligheid te verminderen plak je een pleister over de vingertop. De pleister fungeert dan als het ontbrekende stukje nagel. Meestal kun je na een week de pleister verwijderen, de nagel is dan voldoende aangegroeid.

Heb je de teennagel te kort geknipt? Let dan goed op dat de nagel niet in gaat groeien. Het zachte gedeelte van de teentop kan namelijk over de teennagel heen krullen. Hierdoor groeit de nagel in, iets dat ontzettend pijn doet.

Teennagel recht of rond knippen

Al heb je nog de beste nagelknipper, het gaat ook om de manier waarop je deze gebruikt. Het is namelijk belangrijk dat je teennagels niet rond afknipt. Knip de teennagels regelmatig recht af. Dit voorkomt dat de hoekjes van de nagels kunnen ingroeien. Bij de teennagels vind je namelijk aan weerszijde vrij veel zacht vlees. Dit kan heel makkelijk om de teennagel heen krullen.

Vingernagels mag je wel rond afknippen. De zijkanten van de vingernagels zijn niet zacht maar juist hard en ook niet zo sponzig. Een ingegroeide vingernagel zal dan ook zelden voorkomen.

Iets onder de teennagel aanbrengen

Bij een beginnende ingegroeide teennagel is het verstandig om iets onder de nagel aan te brengen. Bijvoorbeeld een watje, beugeltje of rubber grootje. Hierdoor komt de nagel omhoog en groeit over het nagelbed.

Een complete nagelverzorging

Wat heb je naast de beste nagelknipper nog meer nodig? Ga je voor een complete nagelverzorginging, zorg dan dat je minimaal twee goede nagelvijlen in huis hebt. Een grove nagelvijl en een fijne nagelvijl.

Je kunt ook voor een complete manicure set gaan. Hierin zit alles wat je nodig hebt. Niet alleen voor de vingernagels maar ook voor de teennagels. Zo hoef je geen aparte nagelknipper, vijl en andere dingen te kopen.

Voor deze set betaal je tussen de € 15 en € 30. Dat zijn de kosten dus niet. Bovendien ontvang je er ook nog een handig opbergetui bij. Een complete set bevat een nagelknipper, nageltang, nagelschaar, verschillende vijlen, bokkenpootje, nagelriem schuiver, schilvork en nog veel meer. Een absolute aanrader voor jezelf of om cadeau te geven.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste nagelknipper – vingers en tenen
Schuiven naar boven