Welke Chinese smartphone kopen?

Er zijn heel wat smartphone merken, waaronder ook Chinese (Aziatische). Deze staan bekend om hun goede prijs-kwaliteit verhouding. Welke Chinese smartphone kopen? In dit artikel de beste budget smartphones van bekende (en minder bekende) smartphonefabrikanten.

Chinese smartphones – kwaliteit

De Chinezen nemen ze het niet zo nauw met intellectueel eigendom en kwaliteit. Dit verklaart waarom producten uit China spotgoedkoop zijn, maar vaak ook van een mindere kwaliteit. Geldt dit ook voor Chinese smartphones? In sommige gevallen wel. Er zijn echter ook Chinese smartphone fabrikanten die door weten te breken in de VS en Europa. Deze leveren smartphones met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Dat moet wel, anders zouden ze niet zo populair zijn.

Welke Chinese smartphone kopen begint al met de winkel waar je deze aangeschaft. Bekende Chinese merken zijn zeer goed in Nederland verkrijgbaar. Minder bekende Aziatische smartphonefabrikanten verkopen hun producten via AliExpress of andere Chinese webwinkels.

Wil je verzekerd zijn van een goede kwaliteit en recht maken op garantie, koop dan alleen bij een (online) Nederlandse winkel of provider. Mocht er iets mis zijn met het toestel, dan kun je er altijd mee terug.

Welke Chinese smartphone kopen?

Chinese smartphone fabrikanten zijn bezig om Europa te veroveren. Hierdoor worden de grote merken als Apple en Samsung opzijgezet. Overigens komt Samsung ook uit Aziatische hoek, namelijk Zuid-Korea.

Welke Chinese mobiele telefoon kopen? Hieronder de 3 beste Chinese merken met een aantal goede modellen.

1. Huawei – smartphones van zeer goede kwaliteit

Tot 2004 had niemand in Nederland nog van Huawei gehoord. Het merk brak door dankzij een order van Telfort. Vanaf 2012 is Huawei bekend geworden met goedkope Android smartphones. Hierbij weten ze steeds beter de kwaliteit van Samsung te evenaren.

Sommige modellen zijn zelfs beter beoordeeld dan Samsung- modellen. Een betere kwaliteit betekent ook een stijgende prijs, iets dat vooral bij de nieuwste Huawei smartphones merkbaar is. Dit zijn de best verkochte Huawei modellen:

Huawei P30 Lite New edition

Smartphone uit 2020. Heeft een 6,15 inch scherm en wordt aangedreven door een Hisilicon Kirin processor met 6GB RAM geheugen. Aan de achterzijde een tripple camera, aan de voorzijde een enkele selfiecamera.

Bekijk de Huawei P30 Lite

Huawei P Smart 2021

Uitgebracht in 2021. Deze smartphone wordt ook wel de Huawei P Smart 2021 genoemd. Heeft een 6,67 inch LCD scherm. Draait op Android 10 en wordt aangedreven door een Hisilicon Kirin processor. Met tripple hoofdcamera.

2. Lenovo – Motorola smartphones

Het Chinese merk Lenovo staat bekend om zijn computers, tablets en mobiele telefoons. Vooral de tablets doen het bij de consument erg goed. Wat velen niet weten, is dat het bekende merk Motorola onderdeel van Lenovo is. Dit merk brengt smartphones onder de Lenovo lijn en de Motorola Moto lijn uit. Dit zijn de meest populaire Lenovo smartphones:

Motorola Moto G10 Power

Een smartphone uit 2021, maar nog steeds zeer geliefd. Voorzien van een aluminium frame en stof – en spatwaterdicht. Het 6,5 inch scherm heeft een hogere pixeldichtheid. Deze smartphone draait op een Snapdragon processor met 4 GB RAM geheugen. De interne opslagruimte tot 128 GB is uitbreidbaar met een micro SD-kaart.

Bekijk de Motorola Moto G10 Power

Motorola Moto E7 Plus

De Motorola Moto E7 Plus is in 2020 uitgebracht. Hij heeft een 6,5 inch scherm en beschermend Corning Gorilla Glass. De Exynos processor met 4GB RAM geheugen levert uitstekende prestaties. Met een triple hoofdcamera en 8mp selfiecamera.

Xiaomi – smartphones, tablets en wearables

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi doet het goed in Europa. Ze brengen smartphones in verschillende series uit. De Mi- en Redmi serie zijn het meest populair. De kwaliteit is minder dan bij Huawei, maar dat is de prijs ook naar. Het valt echter te bezien of dit zo blijft: Xiaomi levert een steeds betere kwaliteit. Dit zijn de best verkochte Xiaomi smartphones:

Xiaomi Redmi 10

Deze smartphone is in 2022 uitgebracht. Hij heeft een scherm van maar liefst 6,5 inch met Corning Gorilla Glass 5. Xiaomi heeft gekozen voor een Snapdragon processor met 3 of 6 GB RAM geheugen. Intern is er plaats voor 32 tot 128 GB opslagruimte. Dit is uitbreidbaar met een microSD kaart. Deze smartphone beschikt over een hoofdcamera met 5 lenzen en enkele selfiecamera.

Meer over de Xiaomi Redmi 10

Xiaomi Mi 10T Lite

Dit model is uitgebracht in 2020 en voorzien van een 6,67 inch scherm. Draait op Android 910en wordt aangedreven door een Snapdragon octa-core processor. Aan de achterzijde een quad hoofdcamera, aan de voorzijde een enkele selfiecamera. De krachtige 4820 mAh batterij gaat in gesprektijd tot wel 34 uur mee.

Chinese smartphone webshop

Welke Chinese smartphone kopen, buiten bovenstaande merken om? Er is namelijk nog veel meer verkrijgbaar. Ze horen we in Europa steeds meer van de Chinese fabrikant Oppo. Smartphones van dit merk zijn in Nederland verkrijgbaar. Een van de populairste modellen is de Oppo A15.

Ben je op zoek naar een Chinese smartphone webshop, ga dan voor een betrouwbare Nederlandse reseller. Hierbij is het Nederlands recht (en de garantietermijn) van toepassing. Zo koop je nooit een kat in de zak.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Welke Chinese smartphone kopen?
Schuiven naar boven