Beste crosstrainer voor thuis

Bijgewerkt: 25 september 2022

Sportief in je eigen woning: wat is de beste crosstrainer voor thuis? Een crosstrainer is een cardio apparaat waarop je staat. Je maakt loopbewegingen waarbij ook je armen heen en weer bewegen. Op deze manier train je het hele lichaam. De beste crosstrainer voor thuis heeft verschillende trainingsniveaus, hartslagfunctie en natuurlijk een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Crosstrainer kopen: hier let je op

De beste crosstrainer voor thuis koop je niet zomaar. Er zijn een aantal belangrijke zaken waarop je moet letten. Ten eerste de trainingsniveaus. Een hele goedkope crosstrainer heeft maar één trainingsniveau. De betere trainers hebben meerdere niveaus, bij voorkeur meer dan acht.

Let ook op de aanwezigheid van een hartslagfunctie. Wil je goed kunnen trainen dan is het best wel praktisch wanneer je dit in de juiste hartslagzone doet.

Het vliegwielgewicht bedraagt bij voorkeur tussen de 6 kg en 10 kg. Hele goedkope modellen zitten op een vliegwiel van 0-4 kg. Een model met een vliegwiel van meer dan 20 kg is ook niet praktisch, dit is zeker niet de beste crosstrainer voor thuis.

Beste crosstrainer voor thuis

Wat is de beste crosstrainer voor thuis? Een aantal merken verkoopt zeer goed. Dit zijn merken met een goede prijs-kwaliteitverhouding, verschillende trainingsniveaus, hartslagfunctie en nog veel meer. Bekende merken zijn de Focus Fitness crosstrainer of de Virtufit. Een aantal modellen is goed beoordeeld door de Consumentenbond of Kieskeurig.

Hieronder vind je driemaal de beste crosstrainer voor thuis. Geselecteerd naar merk, beoordelingen van gebruikers maar ook als beste uit de test (Consumentenbond of Kieskeurig).

1. Focus Fitness crosstrainer

Een merk dat je ook bij de betere sportscholen tegenkomt: Focus Fitness. Zo is de Focus Fitness Fox 3 in september 2019 als beste door Kieskeurig beoordeeld. De Fox 3 iPlus werd in april 2019 als beste door Kieskeurig beoordeeld.

Er zijn heel wat modellen van dit merk verkrijgbaar. De Fox 3 is voorzien van 18 programma’s, 16 trainingsniveaus en hartslagfunctie. Die ideale crosstrainer voor thuis. De Fox 3 HCR is uitgerust met hartslagfunctie en borstband.

Ook de Focus Fitness Fox 1 verkoopt goed. Dit iets goedkopere model heeft 12 programma’s met 8 trainingsniveaus. Je ziet, er is veel verkrijgbaar en alles is van een zeer goede kwaliteit. Dit zie je ook aan de beoordelingen door gebruikers: een echt topmerk. Je betaalt tussen de € 300 en € 450 voor een Focus Fitness crosstrainer.

Bekijk crosstrainers Focus Fitness

2. Crosstrainer Virtufit

Alweer een aanrader wanneer het op de beste crosstrainer voor thuis aankomt. Met betrekking tot prijs verschillen ze niet veel van Focus Fitness. Sterker nog: dit merk heeft een aantal zeer professionele crosstrainers in het assortiment.

Bijvoorbeeld de VirtuFit Elite FDR 2.5i, een Semi-Pro crosstrainer met 20 programma’s en 32 trainingsniveaus. Dit model heeft een vliegwiel van 36 kg en is hiermee minder geschikt voor thuis. Wel een zeer goede aankoop wanneer je een (privé) fitnesszaal hebt. Stevig en volledig slijtbestendig, waarbij je zelfs op hoge snelheid vloeiende oefeningen ervaart. Houd wel rekening met de hogere aanschafprijs (ongeveer € 1600).

Liever niet zoveel uitgeven? Dan is de CTR 1.0 of de CTR 1.1 een aanrader. Inclusief tablethouder, meerdere trainingsniveaus en hartslag functie. Vanwege het compacte formaat zijn deze modellen ook geschikt voor kleinere ruimtes. Prijs: tussen de € 300 en € 450. Dit merk heeft een beperkt aanbod maar wel van een uitstekende kwaliteit.

Bekijk crosstrainers Virtufit

3. Crosstrainer Tunturi

Als derde in het overzicht beste crosstrainer voor thuis, over naar het merk Tunturi. Ze hebben een aantal zeer goede crosstrainers in hun assortiment. Helaas is Tunturi niet de allergoedkoopste. Aan de andere kant zorgt het merk wel voor een sportieve uitdaging.

Bijvoorbeeld met de Performance C55, voorzien van 32 programma’s en hetzelfde aantal trainingsniveaus. Inclusief hartslagfunctie, houder voor tablet of smartphone en een praktische monitor. Kost wel bijna € 1000 maar dan heb je ook wat. Kwaliteit mag best wat kosten.

Gelukkig zijn er van dit merk ook goedkopere modellen verkrijgbaar. De GO Cross bijvoorbeeld. Ideaal voor thuis waarbij je het hele lichaam traint en fit houdt. Dit model kost tussen de € 500 en € 600.

Naar crosstrainers Tunturi

Kettler crosstrainers niet meer verkrijgbaar

Jarenlang was Kettler een bekend merk op het gebied van beste crosstrainers voor thuis. Misschien is het je al opgevallen dat fitnessapparatuur van dit merk niet meer verkrijgbaar is. Of in ieder geval heel moeilijk. Dit heeft te maken met de problemen van deze fabrikant. In 2019 vroegen ze voor de derde keer faillissement aan.

Dit heeft ertoe geleid dat de Kettler crosstrainer niet meer geproduceerd wordt. Jammer, want het is altijd een goed en betaalbaar merk geweest.

Welke crosstrainer kopen?

Weet je niet welke crosstrainer kopen? De keuze is ook niet zo eenvoudig. Ga je voor een goede kwaliteit, kies dan zeker voor een van drie bovenstaande merken. Hiervan weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt.

Heb je een laag budget? Dan is het best lastig om voor een goede crosstrainer te gaan. Je betaalt namelijk al snel € 300 of meer.  De goedkoopste opties zijn de twee in een hometrainer/crosstrainer van Hosel of een van de andere vergelijkbare merken. De kwaliteit is niet wat het zijn moet maar wanneer je toch niet dagelijks traint dan maakt dit niet veel uit.

Nog een goed alternatief: de mini fitness trainer voor thuis. Je zit op je eigen stoel of kruk en plaatst hier de minitrainer onder. Dit scheelt niet alleen veel ruimte, ook in prijs merk je verschil. Natuurlijk is dit niet het allerbeste fitnessapparaat maar zeker praktisch voor mensen met een beperkt budget.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste crosstrainer voor thuis
Schuiven naar boven