Beste Nederlandse schoenmerken

Bijgewerkt: 26 februari 2022

Wanneer je naar schoenen kijkt dan zijn het vooral buitenlandse merken die de markt domineren. Heb je liever iets van eigen bodem? De beste Nederlandse schoenmerken zijn van een hoge kwaliteit. Wanneer je deze merknamen voorbij ziet komen denk je vast “oh ja, die ken ik! “Maar sommige Nederlandse schoenmerken zullen nieuw voor je zijn.

Floris van Bommel

Een van de bekendste en beste Nederlandse schoenmerken is Floris van Bommel. Dit staat ook wel bekend als de van Bommel schoenen. Het familiebedrijf is in 1734 opgericht dus bestaat al ontzettend lang. In 2008 werd de eerste eigen winkel geopend, sinds 2016 bestel je hun schoenen ook in de gelijknamige webwinkel.

De van Bommel schoenen zijn van een hoge kwaliteit. Je hebt keuze uit dames- of herenschoenen, van sneakers tot nette schoenen. Voor topkwaliteit betaal je wel wat meer, maar dit merk is nog steeds betaalbaar. De schoenen beginnen vanaf ongeveer € 130 en lopen op tot € 250.

Bekijk Floris van Bommel schoenen

Fabienne Chapot

Deze naam klinkt misschien niet zo Nederlands maar dat is het echt wel. In 2006 begon dit merk als accessoirelabel, toen nog onder de naam Fab. Dit werd 10 jaar later (in 2016) vervangen voor Fabienne Chapot. Van dit merk zijn onder andere schoenen, kleding en accessoires verkrijgbaar.

Het hoofdkantoor van dit bedrijf is gevestigd aan de Amsterdamse grachten. Geheel in stijl en dat is ook de schoenen van het merk eruit zien. Maar de beste Nederlandse schoenenmerk is ook nog eens heel betaalbaar. Je koopt al een paar schoenen vanaf € 80. De laarsjes voor dames zijn wel duurder, die beginnen vanaf ongeveer € 250.

Naar Fabienne Chapot schoenen

Bronx

Deze merknaam klinkt heel Amerikaans, maar wist je dat de Bronx een Nederlandse historie heeft? Bronx is namelijk afkomstig van Jonas Bronck’s boerderij. Maar goed, even terug naar het beste Nederlandse schoenenmerk. Want Bronx behoort hier ook toe. Het richt zich voornamelijk op de productie van trendy damesschoenen. Denk hierbij aan veterlaarsjes, hoge laarzen of sneakers.

De schoenen van dit Nederlands merk beginnen bij een prijs vanaf € 65. Eigenlijk heel betaalbaar wanneer je naar de mooie kwaliteit kijkt.

Bekijk Bronx schoenen (dames)

Mason Garments

Voor sneakers van een goede kwaliteit moet je bij het Nederlandse schoenenmerk Mason Garments zijn. Dit bedrijf is nog niet zo heel oud, het is namelijk in 2012 opgericht. Dat de schoenen dan ook jong en trendy zijn, dat spreekt voor zich.

De sneakers zijn wel wat steviger geprijsd. Gemiddeld betaal je € 190 voor een paar, hoewel ze ook nog wel duurder zijn. Bijvoorbeeld de opvallende modellen die net iets meer dan € 300 kosten. Hiermee is Mason Garments wel duurder dan andere Nederlandse merken.

Nubikk

Ook weer een goed aan redelijk bekend schoenenmerk van Nederlandse bodem, namelijk Nubikk. Dit bedrijf is in 2012 opgericht en het hoofdkantoor staat in Waalwijk. Tijdens de productie van de schoenen maakt dit merk gebruik van (grotendeels) Italiaanse grondstoffen. Dit betekent schoenen van een hoge kwaliteit. Nubikk is redelijk betaalbaar (tussen de € 100 en € 200) maar minder bekend dan andere schoenmerken.

Via Vai

In Kaatsheuvel, jawel dat is vlakbij de Efteling, ligt het hoofdkantoor van het oer-Hollands schoenmerk Via Vai. De schoenenwinkels zitten verspreid over Europa, maar ook veel webshops verkopende modellen van Via Vai. De prijs van deze schoenen begint vanaf ongeveer € 70. Er zitten een paar zeer aparte of eigentijdse modellen tussen.

Fred de la Bretonière

Een naam die heel Frans klinkt maar ook nu weer gaat het om het beste Nederlandse schoenmerk. Dit bedrijf werd in 1970 opgericht en won in 1976 de prijs voor de beste Nederlandse schoenontwerper. Dat zegt natuurlijk ook wel wat.

Inmiddels zijn er meerdere vestigingen van het bedrijf in Nederland, maar je koopt deze schoenen ook bij verschillende webshops en De Bijenkorf. Het assortiment bestaat uit suède hoge dameslaarzen, lederen veterboots, zomerse slippers of comfortabele sneakers. Opvallend is dat het assortiment zich voornamelijk op dames richt, hoewel er ook enkele herenschoenen van dit merk verkrijgbaar zijn.

Welk schoeisel komt uit Nederland?

Zeg je Nederlands schoeisel dan denk je direct aan de klomp. De eerste klompen ontstonden aan het begin van de middeleeuwen. Vooral boeren waren hier heel blij mee, omdat de klompen geschikt waren voor een waterige en modderige omgeving. Precies zoals Nederland er toen (en nog steeds) uitzag.

Door het gebruik van de klomp is deze al snel gelinkt met de zompige Nederlandse dijken. Daarom is de klomp onlosmakelijk met Nederland verbonden. Overigens denken sommige toeristen dat Nederlanders altijd op klompen lopen. Laat ze maar denken, wij weten wel beter. Want we hebben die uitstekende Nederlandse schoenenmerken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Nederlandse schoenmerken
Schuiven naar boven