Zo kun je de tijd sneller laten gaan

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Soms lijkt de tijd stil te staan. Dit is vooral het geval wanneer je op iets of iemand moet wachten of wanneer je je verveelt. Hoe kan je de tijd sneller laten gaan? Hier vind je wat tips en ideeën om ervoor te zorgen dat de tijd sneller gaat.

Waarom gaat de tijd zo langzaam?

Het is vreemd dat de tijd soms langzaam gaat en in andere gevallen voorbij vliegt. Dit heeft met tijdsbeleving te maken. Je hersenen beleven de tijd telkens op een andere manier. Ben je druk bezig, bijvoorbeeld met werk, het huishouden of iets leuks? Dan vliegt de tijd voorbij. Ook wanneer je met vrienden doorbrengt heb je niet in de gaten hoe laat het is. Ze zeggen wel eens: gezelligheid kent geen tijd.

Maar waarom gaat de tijd zo langzaam? Dat komt omdat je met een vervelende klus bezig bent. Of omdat je ergens op moet wachten, of je verveelt. Op dat moment zijn je hersenen heel bewust met tijdsbeleving bezig.

Zo kun je de tijd sneller laten gaan

Niks zo vervelend als elke minuut op de klok zien. Hoe kun je de tijd sneller laten gaan? Bekijk de beste tips en ideeën.

Over het internet surfen

De beste manier om de tijd sneller te laten gaan is tijd op het internet doorbrengen. Check je social media, reageer op wat berichten en kijk ook eens naar het laatste nieuws. Ter vermaak bekijk je wat grappige YouTube filmpjes, reageert op het forum van Dumpert of beantwoordt wat mails. Ook ideaal wanneer je ergens moet wachten.

Voordat je het weet ben je twee tot drie uur verder, en dat is echt waar. Dit komt omdat internetten veel aandacht en concentratie vraagt. Wees je trouwens bewust van de veiligheid op het internet. Installeer een van onderstaande anti software programma’s op PC, laptop, tablet of smartphone.

Bekijk antivirus software

Whatsappen of bellen

Wanneer je contact met anderen hebt dan gaat de tijd ook sneller voorbij. Start een WhatsApp gesprek met iemand of meng je in een groepsgesprek. Het is dan wel handig wanneer de ander online is en actief reageert. Je kunt eventueel ook iemand bellen. Gewoon via de telefoon app maar videobellen is misschien wel leuker.

Zucht, alweer een half uur voorbij. Wat vliegt de tijd ineens!

Wandelen, fietsen of sporten

De perfecte manier om de tijd sneller te laten gaan is door actief te bewegen. Denk hierbij aan wandelen, fietsen, hardlopen of een andere sport. Bewegen of sporten heeft verschillende voordelen. Niet alleen vergeet je de tijd, ook maak je lichaam zogenaamde gelukshormonen aan. Je komt dus gelijk helemaal tot ontspanning.

Met bewegen of sporten train je ook je conditie, spieren, pezen en botten. Het is dus goed voor lichaam en geest. Lukt het niet om naar buiten te gaan? Schaf een hometrainer aan. Lekker voor de tv in beweging komen, zo vergeet je de tijd echt en werk je gelijk aan je gezondheid.

Naar hometrainers

Naar mensen of dieren kijken

Verveel je je of moet je langer wachten dan gewenst? Kijk eens aandachtig naar mensen of dieren. Volg hoe ze bewegen, communiceren, bekijk hun uiterlijk of bedenk hoe hun leven er vandaag of morgen uitziet.

Hiermee prikkel je de fantasie. Maar je doet misschien ook goede ideeën op. Bijvoorbeeld die vrouw met haar boodschappentas, dat herinnert je eraan dat je zelf nog boodschappen moet doen. Of de hond die een gat graaft: wordt het niet eens tijd dat je de moestuin omspit? Juist door dit soort spontane ideeën ga je steeds verder nadenken. Je hebt helemaal niet in de gaten hoe laat het al is.

Overige tips en ideeën

Heb je vaak moeite met het doden van de tijd, dan helpt het om dit in kortere stukjes in te delen. Bijvoorbeeld wanneer je moet studeren, een vervelende klus uitvoert of een zware sport beoefent. Werk gedurende een kwartier aan je taak of doel en wissel dit af met iets anders. Zo deel je de tijd in hapklare brokjes in.

Andere methoden om de tijd sneller te laten gaan:

  • Muziek luisteren
  • Filmpjes kijken
  • Een boek lezen
  • Een dutje doen
  • Tuinieren
  • Huishoudelijke klussen
  • Mediteren
  • Gamen
  • Taken afmaken

Tip: dé mp3-speler die de tijd doodt

Hoe laat je een uur snel voorbij gaan?

Op zich is een uur niet zo lang (60 minuten) maar soms zit je echt de secondewijzer vooruit te kijken. Hoe laat je een uur sneller voorbij gaan? Zorg allereerst voor blijdschap of een goed humeur. Wanneer je chagrijnig bent dan lijkt de tijd veel langzamer te gaan.

Zoek afleiding, de beste tips vind je hierboven. Door met iemand te bellen ben je sowieso al 10 tot 30 minuten kwijt. En wanneer je niet kunt bewegen dan kijk je op je smartphone naar wat leuke filmpjes. Meestal kom je via via weer bij andere filmpjes uit en is het uur om voordat je het weet.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Zo kun je de tijd sneller laten gaan
Schuiven naar boven