Beste nekkussen voor vliegtuig of auto

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Op vakantie of op zakenreis: er staat soms een lange tocht voor de boeg. Voor extra comfort neem je het beste nekkussen mee. Dit is geschikt in het vliegtuig, de auto, trein maar ook voor thuis. Lees de aankooptips goed door en bekijk welk nekkussen als beste naar voren komt. Inclusief prijs.

Verschil tussen een nekkussen en hoofdkussen

Een hoofdkussen in de auto of het vliegtuig is niet zo praktisch. Hij is te groot en biedt geen goede ondersteuning. Een nekkussen is zeer geschikt voor het rechtopzittend of half liggend rusten of slapen. Je hoofd wordt dankzij het kussen goed in balans gehouden. Dit scheelt achteraf een hoop nekklachten.

Dit is het beste nekkussen

Een nekkussen is in verschillende vormen verkrijgbaar. Je hebt het platte kussen, dit biedt minder comfort. Het beste nekkussen is goed gevormd en ook dik genoeg. Hierdoor past het perfect tussen de schouders en het achterhoofd.

Daarnaast heb je keuze uit opblaasbare modellen maar ook de nekkussens die direct klaar voor gebruik zijn. Zoek je het beste nekkussen, ga dan voor de kant en klare modellen. Die bieden het beste comfort en hebben een lange levensduur. Voor een goed nekkussen ben je tussen de € 15 en € 30 kwijt. De goedkope modellen van € 5 tot € 10 zijn van een lagere kwaliteit.

Bekijk de nekkussens

Een opblaasbaar model

Soms kan het toch praktisch zijn om voor een opblaasbaar nekkussen te gaan. Bijvoorbeeld wanneer je deze als handbagage in het vliegtuig meeneemt. Maar ook om hem in het dashboardkastje van de auto neer te leggen. Een opblaasbaar model is van mindere kwaliteit, maar altijd nog beter dan niets.

Dit soort nekkussens zijn voordelig geprijsd, je betaalt tussen de € 5 en € 10. Enkele modellen kosten rond de € 20, dit wil niet zeggen dat ze ook meer comfort bieden. Wel is de kwaliteit beter waardoor het kussen langer meegaat. Het is in ieder geval aan te raden om altijd een opblaasbaar model in je auto te hebben, je weet maar nooit wanneer je hem nodig hebt.

Naar opblaasbare kussens (nek)

Aangepast model voor kinderen

Reis je met jonge kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar? Kies dan voor een baby nekkussen. Deze heeft een kleinere voor hem en biedt hierdoor optimaal comfort. Gebruik dit kussen overigens niet bij kinderen onder de zes maanden. Die kunnen het hoofd onvoldoende rechtop houden waardoor er kans op verstikkingsgevaar aanwezig is.

Kijk goed naar de kwaliteit wanneer je een nekkussen voor kinderen koopt. Hele goedkope modellen kunnen goed zijn, maar ook een lage kwaliteit bieden. Juist bij kinderen is de kwaliteit belangrijk. Het product mag immers niet tijdens het gebruik kapot gaan. Ook mag de vulling er niet uitkomen (indien van toepassing).

Vliegreis: comfortabel reizen

Een vlucht kan in een uurtje voorbij zijn maar ook makkelijk 12 uur of langer duren. Vooral tijdens lange vluchten moet je het jezelf zo comfortabel mogelijk maken. Slapen in het vliegtuig is voor velen een probleem. Heb je genoeg geld voor Business Class dan heb je al meer beenruimte. Helaas zullen de meeste in economyclass terechtkomen. Dit betekent dat je aan een beperkte bewegingsruimte vastzit. Daarom volgen er nu wat tips om zo comfortabel mogelijk te vliegen.

Neem altijd een opblaasbaar nekkussen mee, dit wordt ook wel een vliegtuigkussen genoemd. Het nekkussen is U-vormig waardoor je hoofd een goede ondersteuning krijgt. Dit kussen is ideaal om een dutje te doen, maar ook om ontspannen voor je uit te staren of in een diepe slaap te vallen. Omdat het opblaasbaar kussen compact is past hij makkelijk in je handtas of je broekzak.

Neem voor de zekerheid een oogmasker mee. In het vliegtuig kun je last hebben van lichtflitsen, veroorzaakt door daglicht of kunstlicht.

Ga je voor de rust dan is het beter om een stoel bij het raam te nemen. Je hebt dan een heerlijk hoekje waar je tot ontspanning komt. Ben je iemand die vaak naar de wc moet dan ga je voor een stoel aan het gangpad. Dit voorkomt dat je over iedereen heen moet klimmen. Iets dat ook niet handig is wanneer je last hebt van lichamelijke klachten.

Een extra tip: de stoelen bij de nooduitgang hebben net wat meer beenruimte. Wacht ook wat langer met instappen. De meeste vliegtuigen zijn niet volgeboekt. Je kunt dan vragen of er een plekje over is. Met een beetje geluk vind je ergens een vrije rij. Deze methode is wel een risico want het kan ook dat de slechtste plekken overblijven, daarom is een goed plekje reserveren wel aan te raden.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste nekkussen voor vliegtuig of auto
Schuiven naar boven