Beste noodradio: altijd ontvangst

Bijgewerkt: 30 november 2022

Bij oorlog, een ramp of survival heb je behoefte aan een noodradio. Dit draagbare model biedt je actuele informatie, weerinformatie en werkt ook nog eens als zaklamp. De meeste modellen beschikken ook over een smartphoneoplader middels zonne-energie. Kortom: de beste noodradio zou je altijd bij je moeten hebben. Hieronder zie je een overzicht van de beste modellen.

Kroon Noodradio

 • Wereldontvanger
 • AM en FM
 • Prijsindicatie: € 74

Een zeer goede noodradio die zonder stroom werkt. Je wekt de benodigde energie op via een handvat dat je ronddraait (opwindbare radio). Om goed bereikbaar te blijven is het belangrijk dat je ook toegang tot je smartphone hebt. Daarom is dit model voorzien van een ingebouwde powerbank. Aan de bovenzijde bevindt zich het zonnepaneel ten behoeve van de powerbank, zorg dus dat je de radio op een zonnig plekje plaatst.

De radio zelf is oplaadbaar via USB of micro USB, waardoor hij altijd tot je beschikking staat. Je ontvangt zenders via AM of FM-frequenties. Uit de 10 Watt speaker klinkt een perfect geluid.

Sta je in het donker? Geen probleem met deze radio, want hij is voorzien van een ingebouwde zaklamp. Het model is IPX3 gecertificeerd en hierdoor beschermd tegen opspattend water en waterstralen. Voor dit bedrag een uitstekende keuze.

Bekijk Kroon Noodradio

Tbrands radio voor noodsituaties

 • Wereldwijde ontvangst
 • AM en FM
 • Prijsindicatie: € 85

Dit model is duurder geprijsd maar heeft wel wat afwijkende functionaliteiten. De ingebouwde dynamo is opwindbaar waardoor je nooit zonder stroom komt te staan. Laad je smartphone op middels de powerbank in combinatie met zonne-energie. Feitelijk zijn er drie manieren om van deze radio gebruik te maken: middels de handslinger-stroombron, de Solar of de ingebouwde accu die je van tevoren al hebt opgeladen. De zaklamp is erg krachtig en helpt je echt in de meest nijpende noodsituaties.

Dit model is eenvoudig in gebruik en van een verbluffend goede kwaliteit. Opvallend is de geluidsweergave, die beter is dan bij veel andere modellen. Bovendien is deze radio in verschillende kleuren verkrijgbaar, de keuze was nog nooit zo groot.

Naar Tbrands radio

 Unlimited Products

 • Werkt op batterijen
 • Zeer compact
 • Prijsindicatie: € 58

Bij rampen wil je direct toegang hebben tot het nieuws. Dat kan met deze compacte en draagbare noodradio van het merk UP. Voorzien van een telescoopantenne waardoor je altijd goed bereik hebt. Zo ontvang je de belangrijkste radiostations. Dit model werkt ook als slaaptimer en wekker. Hiermee is hij geschikt als noodradio maar ook tijdens survival, vakantie of gewoon thuis.

Voorzien van SOS signaalfunctie, een powerbank en een ingebouwde zaklamp. Via de powerbank laad je de smartphone op. Aan de bovenkant bevindt zich een zonnepaneel zodat deze noodradio altijd tot je beschikking staat. Er wordt een kaart meegeleverd waarop de frequenties van rampzenders staat. Dit model kost ongeveer € 58 en is hiermee een prima keuze.

Bekijk Unlimited Products

Opgelet: noodradio DAB

In de toekomst gaat ontvangst via FM verdwijnen. Hierdoor heb je een noodradio met DAB/DAB+ ontvangst nodig. Feitelijk ontvang je zenders dan nog steeds via de ether, maar is dit gedigitaliseerd. Dit betekent een kraakhelder geluid zonder dat er ruis hoorbaar is.

De noodradio met digitale etherontvangst mist wel een paar functionaliteiten. Je ontvangt alleen radiozenders of maak gebruik van de USB-poort. Maar een ingebouwde zaklamp, solar (zonne-energie) of de handslinger-stroombron is niet aanwezig. Toch is het goed om alvast naar deze modellen te kijken.

Naar noodradio’s met DAB/DAB+

Waarom een noodradio een goed idee is

Waarom zou je een noodradio aanschaffen? In tijden van nood wil je weten wat je te doen staat. Maar ook wanneer je op survival bent wil je actuele weerinformatie of andere info ontvangen. Misschien wel naar je favoriete muziekzender luisteren. Een noodradio heeft altijd ontvangst en werkt niet op stroom. Je bent dus niet afhankelijk van externe factoren.

De uitgebreide modellen zijn ook voorzien van een oplaadstation voor de smartphone of een ander apparaat. En die ingebouwde zaklamp en wekkerfunctie is ook hartstikke praktisch.

Andere benamingen voor de noodradio: opwind radio, opdraaibare radio of dynamo radio.

Wat heb je nodig voor een noodpakket?

Stel je eigen noodpakket samen. Zorg dat dit altijd tot je beschikking staat, al helemaal in tijden van oorlog, wanneer er een ramp dreigt of wanneer je gaat survivallen. Dit moet er in het noodpakket zitten:

 • Noodradio of radio op batterijen (denk aan reservebatterijen)
 • Zaklamp (of noodradio met ingebouwde zaklamp)
 • Waxinelichtjes en lucifers in een waterdichte verpakking
 • Gereedschapssetje
 • Waarschuwingsfluitje
 • Warmhouddekens

Dit soort producten zit ook altijd in een kant-en-klaar noodpakket. Wanneer je zelf een noodpakket samenstelt is het belangrijk dat je ook aan flessen water en houdbaar eten denkt (noodrantsoen). Daarnaast desinfecterende handgel, een plattegrond, medicijnen op doktersvoorschrift en identiteitsbewijzen + verzekeringspapieren. Denk ook aan contant geld.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste noodradio: altijd ontvangst
Schuiven naar boven