Opblaasbare bank – voor thuis of op vakantie

Bijgewerkt: 21 april 2022

Eigenlijk zou iedereen een opblaasbare bank moeten hebben. Erg praktisch wanneer je extra bezoekers krijgt, voor in de tuin of om mee te nemen op vakantie. Bekijk de beste opblaasbare bank en waar je bij aanschaf op moet letten. Maar ook hoe je de levensduur verlengt.

Bestway opblaasbare stoel
Bekijk prijs

Comfortabel zitten en liggen

Je hebt tijdelijk geen meubels in huis of je wil op vakantie comfortabel zitten. Een opblaasbare bank is dan de ideale oplossing. Ook voor tuin en terras, want ze zijn goed bestand tegen een stootje. Sommige modellen kun je ombouwen toch een bed. Dit betekent comfortabel zitten én liggen.

Maar ja, is een opblaasbare bank wel zo comfortabel? Verrassend genoeg wel. Je kunt hier gerust urenlang op doorbrengen. Sommige modellen zijn geschikt voor drie tot wel zes personen. Terwijl andere opblaasbare banken compact zijn. Welk model past bij jou?

De kleine opblaasbare bank

Een kleine opblaasbare bank voor twee personen is verkrijgbaar voor een bedrag van ongeveer € 55-€ 75. Je hebt ook de eenpersoons stoel, opblaasbaar en hij zit lekker. Je kunt ook voor een opblaasbare tuinstoel met voetenbankje gaan, deze kost rond de € 90. Heerlijk relaxen in je achtertuin of op vakantie, wat wil je nog meer.

Bekijk opblaasbare lounge stoelen

Intex opblaasbare bank

Erg populair is de opblaasbare hoekbank van het merk Intex. Met dit merk weet je dat je voor een uitstekende kwaliteit gaat. De Intex bank biedt ruimte aan 4 personen. Er zijn een stevige rugleuning en natuurlijk twee armleuningen aanwezig. De zithoogte bedraagt 40 cm, iets dat vrij normaal is voor een bank. Sommige ‘echte’ bankstellen hebben een hogere zithoogte.

Voordeel van de Intex opblaasbare bank is de stevige kwaliteit gaan het gebruik gemaakt. In een handomdraai staat de bank in je woonkamer, voortent, onder de overkapping of op het terras. Overal waar je op dat moment een bank nodig hebt.

De hoekbank (opblaasbaar) kost tussen de € 115 en € 130. Online verkrijgbaar dus je laat hem gewoon thuisbezorgen.

Bekijk Intex hoekbank

De bank oppompen

Er is geen ingebouwde pomp aanwezig. Dit betekent dat je een externe luchtpomp aan moet sluiten. Kies voor een elektrische luchtpomp, dit maakt het opblazen er een stuk makkelijker op. Eventueel kun je gebruik maken van een luchtcompressor. Blaas de bank stevig op. Wanneer je hem niet goed genoeg opblaast dan blijft hij wat zacht. Telkens wanneer je erop gaat zitten zakt de bank dan door.

Na enkele dagen kan de opblaasbare bank wat leeggelopen. Dit is een normaal proces. Het is aan te raden om elke twee dagen de bank wat bij te pompen. Doe dit alleen bij intensief gebruik. Wanneer de bank amper gebruikt wordt dan blijft hij langer ‘hard’.

Gebruik op de camping: omdat wel?

Steeds meer kampeerders maken gebruik van de opblaasbare bank. Anderen denken dat dit onpraktisch is. Het is een feit dat deze bank zwaar in gewicht is. Ook is het pakket groter dan een enkel klapstoeltje. Bovendien heb je er wat meer werk aan, je moet tenslotte de bank opblazen.

Toch kan een opblaasbare bank op de camping heel goed. Je zit beter dan op een campingstoeltje. Ideaal in de tent of de voortent, maar ook in het vakantiehuisje (of op het terras).

Op de camping moet je wel rekening houden met kwetsbaarheden. Kinderen of huisdieren die op de bank springen kunnen voor beschadiging zorgen. Plaats de bank ook nooit zomaar op het gras. Controleer altijd de ondergrond op de aanwezigheid van scherpe delen waaronder takjes, scherven of steentjes.

Het reinigen van de bank

Leg bij voorkeur een deken of plaid over de opblaasbare bank. Hierdoor blijft hij langer schoon. Mocht de bank toch vies zijn, dan kun je hem eenvoudig reinigen met een vochtige doek. Het is belangrijk dat de bank helemaal droog is voordat je hem leeg laat en opvouwt. Nooit een vochtige bank opbergen, hij gaat dan schimmelen.

Het juiste onderhoud

Verleng de levensduur van de opblaasbare bank door erg goed mee om te gaan. Plaats hem nooit in de volle zon maar ook niet vlak bij een verwarming. Door warmte zet de lucht binnenin de bank uit. Hierdoor ontstaat er veel druk op de wanden. Met een beetje pech ontstaat er een scheur in de bank.

Ga ook nooit op de rugleuning of armleuning van de bank zitten. Laat huisdieren er niet op klimmen en er niet de nagels in zetten. Bij beschadiging kun je de bank het beste zo snel mogelijk repareren. Een reparatieset zit soms bij de bank inbegrepen maar is ook los verkrijgbaar.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Opblaasbare bank – voor thuis of op vakantie
Schuiven naar boven