Een opgeruimde slaapkamer in 15 minuten

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Struikel je over het wasgoed, liggen oplaadkabels op de grond en liggen er ook nog eens kruimels op de vloer? Een rommelige slaapkamer is snel gerealiseerd. Het opruimen hiervan is een heel ander verhaal. Toch is opruimen goed, want het geeft een frisse uitstraling en je voelt je hierdoor vol van energie. Waarschijnlijk slaap je er ook veel beter door.

Een opgeruimde slaapkamer realiseer je in slechts 15 minuten.  Er bestaat niet zoiets als ‘het geheim van de opgeruimde slaapkamer’, want het is een kwestie van aanpakken en doorzetten. Maar ook van jezelf een nieuwe manier van leven aanleren.

In 15 minuten je slaapkamer weer fris en opgeruimd

Natuurlijk kun je in een kwartier de slaapkamer niet helemaal schoon krijgen, maar wel opruimen. Neem af en toe de tijd om ook grondig te poetsen. Doe dit eenmaal per week of, indien het niet anders kan, eenmaal per twee weken.

Minimaliseren is de boodschap, want het voorkomt dat er teveel rommel op de slaapkamer aanwezig is. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je alle spullen en accessoires eruit moet gooien.

Laten we in slechts 15 minuten een opgeruimde slaapkamer realiseren. Ben je er klaar voor? Hier gaan we dan.

De vuile was verzamelen

Allereerst begin je met het verzamelen van de vuile was. Veel mensen gooien hun vuile was liever in de slaapkamer in een hoek dan het naar de wasmand te brengen. Hierdoor ziet de slaapkamer er rommelig uit, en het kan ook gaan stinken.

Kijk dus goed wat vuile en schoon was is. Wanneer je twijfelt kun je het beter in de wasmand gooien. Want ja, wanneer je vuile was bovenop het schoon wasgoed gooit wordt uiteindelijk alles vies.

Schone was opvouwen en in de kast opbergen

Nu kijk je wat schoon is. Vouw de schone was netjes op of hang dit kledinghangers. Berg het in de kast op. Het is niet nodig om de kledingkast te ordenen, dit kun je altijd op een later moment doen. Je kledingkast opnieuw organiseren kost namelijk veel tijd, dat red je niet in 15 minuten.

Kijk ook eens onder het bed, want misschien ligt hier een verdwaalde sok of wat anders.

Rondslingerende spullen verzamelen en sorteren

Heb je de vuile en de schoon was verzameld en opgeborgen? Ga in het midden van de kamer staan en kijk om je heen. Waarschijnlijk zie je heel veel spullen op plekken liggen waar ze niet thuishoren. Het is praktisch om eerst alles van de grond op te rapen. Stal dit op bed voor je uit, zo heb je een goed overzicht van de spullen.

Kijk waar de spullen horen te liggen. Misschien is dit in de kast, op een plankje of in een geheel andere kamer. Vervolgens kijk je wat er op de rand van het bed, het nachtkastje en op andere kastjes ligt. Controleer ook de vensterbank.

Opruimen betekent niet dat je spullen alleen maar verplaatst. Denk na over de spullen die eventueel weg kunnen. Afval gaat in de afvalbak, daar is geen twijfel over mogelijk. Spullen die nog bruikbaar zijn en die je niet meer wil hebben lever je in bij de kringloopwinkel. Of je verkoopt ze op Marktplaats of eBay, of misschien wel via Facebook.

Tip: maak een ander blij met spullen die je niet meer kan gebruiken. Denk hierbij aan gezinnen die met minder geld rond moeten komen. Producten recyclen is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de samenleving.

Opbergmanden gebruiken

Weet je niet waar je met al die spullen naartoe moet? Denk dan eens na over de aanschaf van een of meerdere opbergmanden. Het voordeel van een opbergmand is dat dit voor een georganiseerde slaapkamer zorgt. Je plaatst de mand in een hoek van de kamer of in een kast.

Er zijn verschillende soorten opbergmanden verkrijgbaar. Bijvoorbeeld manden van riet of stof, hout en zelfs metaal. Maar ook kartonnen of opvouwbare mandjes. Een mand van kunststof is onderhoudsvriendelijk maar niet zo milieuvriendelijk, sta hier even bij stil.

Een opbergmand nodig? Bekijk het aanbod

Gebruik een of meerdere opbergmanden om de volgende zaken organiseren:

  • Ondergoed en sokken
  • Laadkabels
  • Make-up
  • Haarverzorging
  • Leesboeken of tijdschriften
  • Speelgoed

Stofzuigen doe je minimaal eenmaal per week

Het is je vast wel opgevallen dat er op slaapkamer altijd veel stof ligt. Dit heeft te maken met kleding en het beddengoed. Juist dit soort zaken verspreidt stof heel makkelijk.

Het is moeilijk om stof op de slaapkamer te voorkomen. Dit kun je wel minimaliseren met een luchtreiniger. Maar helemaal wegkrijgen, dat lukt nooit. Toch is een luchtreiniger op de slaapkamer ideaal, want het zorgt voor een gezonde slaapomgeving.

Naar luchtreinigers

Stof komt grotendeels op de grond terecht. Door lopen en luchtcirculatie verzamelt stof zich voornamelijk onder het bed en onder en achter kasten.

Het is aan te raden om minimaal eenmaal per week de gehele slaapkamer te stofzuigen. En eenmaal per maand de kasten van de muur te schuiven en hier achter te stofzuigen. Besteed ook aandacht aan de vloer onder het bed. Deze stofzuig je bij voorkeur wekelijks. Indien het bed zeer laag is of je komt er met de stofzuiger niet bij, dan stofzuig je hier een keer per maand. Vaker mag natuurlijk altijd.

Merk je hoe opgeruimd je slaapkamer er in slechts 15 minuten uitziet? Het opruimen neemt ongeveer 10 minuten in beslag, voor stofzuigen neem je 5 minuten de tijd. Je slaapkamer ziet er weer fris en toonbaar uit.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Een opgeruimde slaapkamer in 15 minuten
Schuiven naar boven