Lekkere geur in huis met deze frisse tips

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Je kent het wel, die woonkamers die altijd heerlijk fris ruiken. Hoe doen ze dat toch? Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Bijvoorbeeld een elektrische geurverspreider, een appeltaart die in de oven staat of geurige bloemen.

Je hoeft je niet altijd op geurverspreiders te richten. Voldoende ventileren, luchtzuiverende planten of wat slimme trucjes zorgen ervoor dat er altijd een lekkere geur in huis hangt.

Lavendel ruikt altijd lekker

Misschien ken je de geur van vroeger nog: lavendel. Bijvoorbeeld in de vorm van potpourri op het toilet, de badkamer of in de woonkamer. Maar ook lavendelspray, die is tegenwoordig nog heel populair. Lavendel ruikt altijd fris, of het nu zomer of winter is. Het heeft een sterke geur en blijft lang hangen in.

Wil je een lekkere geur in huis, koop dan verse of gedroogde lavendel. Het beste zou zijn wanneer je zelf lavendel in je tuin kweekt. Het is een makkelijke plant en je hebt er veel profijt van. Bovendien kun je het plantje naar binnen halen, waardoor je veel langer van de geur geniet.

Een andere mogelijkheid is lavendelolie. Deze etherische olie kun je verdampen, bijvoorbeeld middels een brander. Ideaal in combinatie met aromatherapie. Smeer ook eens een drupje lavendelolie op de kussens van de bank of langs een deurpost. Telkens wanneer je voorbijkomt ruik je een heerlijk frisse geur.

Bekijk lavendel olie

Probeer het ook eens met eucalyptus

Eucalyptus heeft de eigenschap dat het heerlijk ruikt. Het is verfrissend en je waant je bijna in een Spa-omgeving. Het werkt ook ideaal als aromatherapie.

Eucalyptus is vers of gedroogd verkrijgbaar, in potpourrivorm maar ook als eucalyptusolie. Er zijn dus meer dan voldoende mogelijkheden. Kijk even of je eucalyptus prettig genoeg vindt ruiken, sommigen houden ervan terwijl anderen toch liever voor een andere geur gaan. Dit is heel persoonlijk.

Zet een pannetje op het vuur

Vul een pan met water en de lekkerste kruiden. Denk hierbij aan kaneel en kruidnagel, dit verspreidt een prettige en kruidige geur. Of schijfjes citroen of sinaasappel. Verwarm het water en laat dit op een laag vuurtje pruttelen. De geur verspreidt zich door de woning, en dat merk je direct.

Wanneer je klaar bent gooi je het water niet weg. Giet het in een kommetje en laat het op de kast of het aanrecht staan. Wist je trouwens dat je de kruiden en/of het fruit inclusief water ook in een waterverdamper voor de verwarming kunt doen? De geur wordt hierdoor langzaam in de ruimte afgegeven. Je geniet hier elk moment van.

Bak een appeltaart

Wat is er lekkerder dan de geur van een versgebakken appeltaart. Ben je van plan om appeltaart te bakken, dan weet je zeker dat de woning gedurende een hele dag lekker ruikt. Met deze geur in huis ga je hoge punten scoren.

Ander gebak kan ook een lekkere geur verspreiden, maar lang niet zo lekker en intensief als appeltaart. Toegeven, wanneer je dit ergens ruikt dan loopt het water je gelijk in de mond.

Ben je echt dol op de geur van appeltaart? Brand dan eens een appeltaart geurkaars. Ja die bestaan echt!

Naar appeltaart geurkaars

Deze kaarsen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, van theelichtjes tot grotere kaarsen.

Lekkere geur in huis met wasverzachter

Wasverzachter zorgt ervoor dat het wasgoed zacht en comfortabel aanvoelt. Bovendien verspreidt het een lekkere geur. Wil je die lekkere geur ook in huis, maak dan zeker gebruik van wasverzachter. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het wasgoed in de woonkamer of over de verwarming te drogen. Nooit in de slaapkamer, dit is niet goed voor het slaapklimaat.

Je kunt ook een pannetje op het vuur zetten met water en een dopje wasverzachter. Laat dit een tijdje koken. Er komen heerlijk geurende dampen vrij, en die verspreiden een frisse geur in de woning.

Maak gebruik van een geurverspreider

Een goed alternatief is het gebruik van een (elektrische) geurverspreider. Het voordeel hiervan is dat er 24/7 lekkere geur in huis hangt. Je hoeft hier weinig voor te doen, behalve het apparaat in te schakelen. Je hebt apparaatjes die in het stopcontact steekt, maar je hebt ook de automatische geurverspreider of de luchtbevochtiger met aroma.

Bekijk geurverspreiders

Waar je ook voor kiest, een geurverspreider laat je woonhuis lekker ruiken. Maar dat is nog niet alles, want bepaalde geuren hebben een positieve invloed op je gemoedstoestand. Je ervaart minder stress en komt helemaal tot gerust. Wanneer je eucalyptus gebruikt helpt dit ook nog eens verlichting en verkoudheid.

Brand geurkaarsen

Je hebt het al even voorbij zien komen: de geurkaars. Deze is niet alleen verkrijgbaar in appeltaartgeur maar in heel veel andere geuren. Bijvoorbeeld vanille, rozen, amandel of wilde bloemen.

Het aansteken van een kaars is gezellig en het creëert warmte. Bovendien ruikt het met een geurkaars altijd lekker. Doe jezelf een of meerdere geurkaarsen cadeau en denk hierbij ook eens aan vrienden en familie. Misschien worden die er ook helemaal gelukkig en ontspannen van.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Lekkere geur in huis met deze frisse tips
Schuiven naar boven