Beste wasverzachter (2022): test aankoop

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een wasverzachter maakt het wasgoed heerlijk zacht en fris. In dit artikel de beste wasverzachter 2022 getest door gebruikers en tips van de consumentenbond. Bekijk welk product het best bij jou wensen aansluit. Ga je voor een lekkere die geur of voor het allerbeste resultaat?

Wastips: gebruik van een wasverzachter

Een wasmiddel is niet hetzelfde als een wasverzachter. Met een wasmiddel (vloeibaar, capsules of poeder) verwijder je vlekken en nare geurtjes. Een wasverzachter neutraliseert de ionogene oppervlakte-actieve stof uit het wasmiddel. Hierdoor voelt het wasgoed zacht aan. Het vermindert kreukels, waardoor je minder hoeft te strijken.

Een wasverzachter heeft nog veel meer voordelen: het bevat parfum waardoor het wasgoed een aangename geur krijgt. Bovendien zorgt het voor ontladen van elektriciteitsdeeltjes, waardoor kleding vooral in de winter minder statisch is.

Beste wasverzachter 2022

De Consumentenbond geeft een aantal wastips, waaronder het gebruik van wasverzachter. Zo is het belangrijk om nooit teveel, maar ook niet te weinig te gebruiken. De parfum in wasverzachters moet immers goed aan kleding kunnen hechten.

Bij de beste wasverzachter is het vooral belangrijk om te kijken naar gebruikerservaringen. Wat vinden anderen van het middel? Het is uiteindelijk de eindgebruiker die hier een mening over heeft. Hieronder een overzicht van 5x beste wasverzachters. Hierbij is gekeken naar beoordelingen, maar ook de best verkochte producten.

 1. Robijn Creations (o.a. Orchidee & Bosbessen)

Een pakket van 8 x 750 ml Robijn wasverzachter. Mooi, want zo heb je gelijk een voorraad in huis. Dit product is speciaal ontwikkeld door parfum experts, en dat ruik je. De geur van orchidee en bosbessen blijft extra lang in het wasgoed hangen. Deze wasverzachter beschermt kleding tegen slijtage en houdt het langer fris. Gebruikers zijn erg tevreden en geven deze wasverzachter maar liefst 4,7 van de 5 sterren. Deze score is hoog, vergis je daar niet in.

Bekijk Robijn Creations

2. Robijn Morgenfris

Ook deze beste wasverzachter is van het merk Robijn. De Morgenfris wasverzachter is een bekende geur en wordt dan ook zeer goed verkocht. Robijn zelf zegt dat elke druppel wasverzachter 100% meer parfum bevat. Waar dit mee vergeleken is, blijft onbekend.

Toch geloven we Robijn op hun morgenfrisse blauwe ogen, want het wasmiddel ruikt écht lekker. Hoe dan ook, de verrassende geur van rozen en andere bloemen blijft lekker lang hangen. De kleding voelt zachter, is makkelijker strijkbaar en is ook nog eens sneller droog. Ook dit pakket bestaat uit 4 x 750 milliliter, goed voor 72 wasbeurten. Dit product ontvangt een beoordeling van 4,3 van de 5 sterren.

Naar Robijn Morgenfris

3. Silan wasverzachter

Laat de frisse lente lucht door je was waaien. Met deze Silan wasverzachter ruikt al het wasgoed naar de eerste lentedag en mooie rozen. Het wasgoed ruikt niet alleen heerlijk maar voelt ook nog eens zacht aan.

Dit product is dermatologisch getest en is zacht voor de huid. Ben je écht allergisch voor parfum, dan gebruik je liever geen wasverzachter. De geur blijft tot 10 weken hangen, dit is ook iets wat gebruikers goed merken. Is meer dan 100 keer beoordeeld en ontvangt 4,6 van de 5 sterren.

Bekijk Silan Passie voor Rozen

4. Lenor Unstoppables geurbooster

Tot 12 weken wasgoed dat onweerstaanbaar lekker ruikt. Lenor weet dit met de Unstoppables geurbooster waar te maken. Geniet van een geurige combinatie van fruit, bloemen en citrus. Voeg de geurbooster aan het wasgoed, het wasmiddel en de wasverzachter toe.

De geurbooster gebruik je dus in combinatie met een normaal wasmiddel en wasverzachter! Tip: ook ideaal voor stinkende werkkleding en de was van huisdieren. Consumenten zijn hier zeer tevreden over en geven dit product een 4,6 van de 5 sterren.

Bekijk Lenor Unstoppables geurbooster

5. Robijn Zwitsal wasverzachter

De laatste in het overzicht beste wasverzachter: een plek voor de Robijn Zwitsal wasverzachter. Je weet wel, de bekende babygeur (stiekem ook voor volwassenen). Voorzie je wasgoed van de zijdezachte Zwitsal geur van vroeger.

Deze wasverzachter brengt een beschermende laag rondom de vezels van kleding aan. Hierdoor slijt kleding minder snel, behoudt het langer de kleuren én pasvorm. Bovendien is kleding makkelijker strijkbaar. Deze wasverzachter is voor jong en oud. Consumenten geven deze wasverzachter een cijfer van 4,7 van de 5 sterren. Dit is een zeer goede beoordeling!

Naar Robijn Zwitsal

Heerlijk, dit was vijfmaal de beste wasverzachter van dit moment.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste wasverzachter (2022): test aankoop
Schuiven naar boven