Kledinghangers baby: de beste keuze

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een kledinghanger is erg praktisch, maar vaak te groot voor babykleding. Daarom zijn er de beste kledinghangers voor baby. Ze zijn een stuk kleiner en vaak ook in leuke kleuren en modellen verkrijgbaar. Je hebt keuze uit verschillende materialen zoals bamboe, hout of kunststof. Hang babykleding kruikvrij en netjes op met de beste baby kleerhangers.

Het voordeel van een kledinghanger

Je kunt de babykleertjes netjes opvouwen, maar soms is het leuker en praktischer om ze op te hangen. Dit is vooral bij delicate stoffen aan te raden. Hiermee voorkom je dat kleding gaat kreuken.

Let even op bij het gebruik van kledinghangers. Voor babykleding gebruik je altijd de kleinere modellen. Wanneer je kleding ophangt of van de hanger afhaalt, dan doe je dit niet via de halsopening van het kledingstukje. Maar via de onderkant, zo voorkom je het uittrekken van kleding.

Beste kledinghangers baby

Hieronder vind je een overzicht van de best verkochte kledinghangers voor babykleding. Sommige modellen zijn verkrijgbaar in vrolijke kleurtjes en zelfs met opdruk. Terwijl andere modellen vrij neutraal zijn. Standaard baby kledinghangers hebben een breedte van ongeveer 26 cm.

Bekijk overzicht baby kledinghanger

De meest vrolijke kleerhangers

Zoek je iets in vrolijke kleurtjes wat zeker de aandacht van baby trekt? En waar je zelf ook blij van wordt? Dan moet je eens bij de ZIGLA houten kledinghanger kijken. Je ontvangt een setje van 12 stuks, waarbij elke hanger weer een andere kleur heeft. Bovendien is elke hanger voorzien van een andere dierenkop. Als je dáár niet vrolijk van wordt, dan weten we het ook niet meer!

Naar ZIGLA kleerhangers

De keuze van het materiaal

De beste kledinghanger baby zijn van hout, omdat dit milieuvriendelijk is. Zeker aan te raden wanneer je aandacht voor de toekomst van de aarde hebt. Houten kledinghanger zijn wel wat duurder in aanschaf, maar je doet hier wel een goede koop mee.

Kunststof kledinghanger langs zijn vooral praktisch in gebruik. Makkelijk schoon te houden, licht van gewicht en laag geprijsd. Bij babykleding van delicate stoffen (zoals zijde) zijn kunststof óf fluwelen kledinghangers aan te raden. In alle andere gevallen zijn de houten modellen ook een goede keuze.

Metalen hangers zijn van een degelijke kwaliteit en hebben een lange levensduur. Een en ander hangt wel weer van de dikte van de kleerhanger af. Hele dunne modellen buigen snel, die kun je beter links laten liggen.

De fluwelen hangers

Naast de normale kledinghanger voor baby heb je ook de fluwelen modellen. Waarom fluwelen hangers een goede keuze zijn? Omdat ze kwetsbare materialen beschermen. Denk hierbij aan kleding van satijn, fluweel, zijde maar ook kleding met pailletten. Helaas zijn fluwelen kledinghangers niet in ‘babymaat’ verkrijgbaar. Maar voor wat oudere kinderen en volwassenen ideaal.

Bekijk fluwelen hangers

Zoveel kledinghangers heb je voor baby nodig

Het is echt niet zo dat je alle kleertjes aan een hanger in de kast hangt. Veel kleertjes vouw je op waaronder rompertjes, broekjes en hemdjes. Ook pyjama’s vouw je heel makkelijk op. Door kleding op te vouwen maak je er mooie stapeltjes van. Hartstikke overzichtelijk, en bij een goede techniek kreukt de kleding niet.

Hoeveel kledinghangers heb je nodig voor baby? Het is aan te raden om minimaal vijf hangertjes aan te schaffen. Wil je veel babykleding ophangen, denk dan aan 10 tot 15 kledinghangers.

Hoeveelheid babykleding maat 50

Met de leukste of beste kledinghanger voor baby ben je er natuurlijk nog niet maar. De eerste uitzet bestaat uit een setje babykleding. Let op dat je niet teveel in maat 50 aanschaft. Sommige baby’s hebben bij de geboorte direct al maat 56. Daarnaast draagt baby maatje 50 heel kort, vaak maar 1 tot 3 weken.

In maat 50 koop je de volgende kleertjes:

  • Drie of vier rompertjes
  • Twee truitjes
  • Twee broekjes
  • Vier paar sokjes
  • Twee mutsjes

Overige kleding koop je in maat 56. Wordt baby te vroeg geboren? Dan heb je waarschijnlijk meer in maat 50 nodig, maar dit kun je altijd later aanschaffen.

Kleding verschonen hoeft niet dagelijks

De luier verwissel je meerdere keren per dag. Het rompertje dagelijks, dat is echt wel nodig. Maar het shirtje en het broekje kun je makkelijk twee dagen door baby laten dragen. Is het shirtje door spugen vies, dan zorg je uiteraard wel voor een schoon exemplaar. Overigens is het aan te raden om bij elke voeding gebruik te maken van een spuugdoekje of een slabbetje.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kledinghangers baby: de beste keuze
Schuiven naar boven