Beste cijferslot voor de fiets

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Alleen al in Nederland worden er jaarlijks een half miljoen fietsen gejat. Dit voorkom je door je fiets goed op slot te zetten. Gebruik geen standaard slot, dit is makkelijk open te maken. Je gaat voor het beste cijferslot, dat een hoge veiligheid biedt. Welk model moet je hebben? Ontdek de best geteste cijfersloten.

Zo veilig is een cijferslot

Je hebt keuze uit verschillende fietssloten. De een is kwalitatief goed, de ander is rommel. Dit geldt ook voor het cijferslot voor de fiets. Sommige modellen zijn (zeldzaam) voorzien van ART- certificatie. Deze sloten worden erkend door verzekeraars.

Een slot met ART-certificaat heeft verschillende testen doorstaan, waarbij vooral gekeken is naar de kwaliteit van de cilinder.

Beste cijferslot fiets

Je kunt natuurlijk voor een goedkoop model gaan, maar dit is niet het beste cijferslot. Hele goedkope modellen zijn namelijk makkelijk open te breken. Aan de andere kant zijn ze goedkoper in aanschaf. Wanneer je de fiets dubbel op slot zet (dus naast het cijferslot nog een extra slot) dan is een goedkoop model een prima keuze. Al helemaal wanneer de fiets toch goed in het zicht staat.

Hieronder zie je sloten met ART3- keurmerk. Deze bieden de beste veiligheid en zijn verkrijgbaar als cilinderslot (kettingslot).

Bekijk ART3 fietssloten

Toch liever een cijferslot? Bedenk dat deze nauwelijks met certificering verkrijgbaar is, maar zijn wel wat modellen die aardig wat veiligheid bieden.

Kryptonite sloten

  • Diefstalbescherming: redelijk hoog

Een uitstekende keuze is het Kryptonite cijferslot voor de fiets. Dit merk je aan de verschillende fietssloten met ART-certificaat in het assortiment. Het cijferslot van dit merk heeft dit certificaat niet, maar is wel van een zelfde topkwaliteit. Dit slot is namelijk gemaakt van drievoudig gehard mangaataal, waarbij gebruik is gemaakt van het IC-systeem. Dit biedt een extra veiligheid, iets dat je niet zo snel tegenkomt.

Verder is er gebruik gemaakt van een weerbestendige nylonhoes, deze biedt bescherming tegen krassen of vel op het fietsframe. Stel een cijfercombinatie van vier cijfers in en onthoud deze goed. Dit slot kost tussen de € 50 en € 60, maar je weet dan zeker dat je voor de beste kwaliteit gaat.

Naar Kryptonite cijferslot

Beste cijferslot fiets voor kinderen

Voor kinderen is een cijferslot erg praktisch. Ze kunnen de fietssleutel niet verliezen en hoeven alleen maar de cijfercombinatie te onthouden. Dit is een normaal onderdeel van het leerproces. Een cijferslot voor kinderen is voorzien van vrolijke kleurtjes. Bovendien is deze eenvoudig in gebruik.

Om het criminelen wat moeilijker te maken is het aan te raden om de kinderfiets met twee cijferssloten vast te zetten. Beide sloten mogen dezelfde cijfercombinatie hebben, criminelen kijken hier toch niet naar. Het duurt te lang om alle cijfercombinaties uit te proberen en ze zullen voornamelijk het slot op een andere manier open willen breken. Maar hoe meer sloten, hoe meer tijd dit kost.

Bekijk cijferslot voor kinderen

Het is een goed fietsslot dat tegen dieven geactiveerd wordt

De stichting ART, dat ook de certificaten uitgeeft, heeft gekeken naar de veiligheid van fietssloten. Een beugelslot en vouwslot blijkt de minst veilige keuze te zijn. Volgens de stichting kun je het beste voor een ringslot gaan, dit zit vaak standaard ook een (nieuwe) fiets. Dit in combinatie met een los kettingslot.

Een kettingslot is verkrijgbaar met een cilinder en sleutel of als cijferslot. Wanneer je voor deze dubbele beveiliging gaat, dus ringslot en kettingslot, dan mocht je fiets niet zo makkelijk gestolen. Dieven kiezen toch voor de minste weerstand, en dat zijn fietsen die met een enkel slot zijn vastgezet.

Een voordeel van een kettingslot, bijvoorbeeld in de vorm van een cijferslot, is dat je de fiets ergens aan vastmaakt. Bijvoorbeeld aan een lantaarnpaal of het fietsenrek.

Wat is de beste code voor een cijferslot?

Heb je middels het beste cijferslot voor de fiets kunnen vinden? Dan is er natuurlijk ook belangrijk om voor een goede code te gaan. Dus niet zoiets als 0000 en ook niet 1234. Dat is veel te makkelijk te raden.

De beste code voor een cijferslot bestaat uit drie of vier verschillende cijfers. Deze cijfers volgen elkaar niet op. Enkele voorbeelden:

  • 5938
  • 9820
  • 0516
  • 7336

De volgende cijfercombinaties oftewel codes gebruik je juist niet:

  • 1234
  • 9876
  • 2222
  • 1122

En variaties hierop die veel te een makkelijk te raden zijn. Mag je je geboortedatum of postcode gebruiken? Je geboortedatum kan, mits niemand ook weet dat de fiets aan jou toebehoort. Met je postcode als code voor het cijferslot moet je een beetje voorzichtig zijn. Sommige fietsen hebben de postcode in het frame gegraveerd. Is dit het geval, dan moet je de postcode zeker niet voor het cijferslot gebruiken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste cijferslot voor de fiets
Schuiven naar boven