Beste tent merken – van budget tot topkwaliteit

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Binnenkort kamperen of toe aan een nieuwe kampeertent? Ontdek de beste tent merken. Je hebt vast wel eens van Coleman of High Peak gehoord. Maar er is nog veel meer verkrijgbaar, soms voordeliger en net zo goed. Terwijl andere merken een stuk prijziger zijn. In dit artikel de beste tentmerken op een rij.

Coleman tenten

Een van de beste tent merken is Coleman. Niet alleen bekend van de kampeertenten maar ook de slaapzakken en luchtbedden, shelters, kampeermiddelen, campingkookstellen en nog veel meer. Met dit merk maak je de vakantie compleet.

Coleman tenten zijn onder te verdelen in tunneltenten, koepeltenten en de lichtgewicht modellen. De goedkoopste modellen beginnen vanaf ongeveer € 69, dit betreft dan een tweepersoons pop-up tent. Voor een vierpersoons tunneltent van dit merk moet je rekenen op een aanschafprijs van ongeveer € 400 tot 500.

Wat maakt Coleman zo goed? Het is vooral de kwaliteit die opvalt. Maar ook het hoge gebruiksgemak. De ervaringen of reviews met betrekking tot Coleman zijn dan ook zeer positief. Daar komt nog bij dat het merk ontzettend betaalbaar is.

Bekijk Coleman tenten (compleet overzicht)

High Peak

Ook het beste tent merk is High Peak. Van dit merk vind je niet alleen tenten maar ook slaapzakken, tentuitrusting, kampeermeubels en backpacks in het assortiment. Alles van een zeer hoge kwaliteit. Erg populair is de High Peak koepeltent voor vier personen. Deze heeft een waterkolom van 3000 mm en een stahoogte van 180 cm. De ideale kampeertent voor verschillende situaties, en dat tegen een prijs die onder de € 150 ligt.

De kwalitatieve op pop-up tenten zijn ook zeer geliefd, vooral onder festivalgangers. In een handomdraai staat het een peermiddel gereed. Voor een prijs vanaf € 70 heb je een dergelijke pop-up tent van dit merk te pakken.

Het materiaal dat High Peak gebruikt is van een hoge kwaliteit. Ze zijn niet ‘zomaar’ sinds 1983 actief, en nog steeds naar tevredenheid van vele consumenten. Je komt dan ook heel wat positieve reviews rondom dit merk tegen.

Naar High Peak kampeertent

Highlander (trekkers)tenten

Leef je een nomadenbestaan of wil je een tent die bestand is tegen ruwe weersomstandigheden? Dan behoort Highlander op dit gebied tot de beste tent merken. Je hebt de backpack tent, die is compact en zeer licht van gewicht. Maar ook de koepltent met een stahoogte variërend van 75 cm tot wel 200 cm. Die laatste is geschikt voor maar liefst vijf personen.

Highlander kiest voor de tenten in veel gevallen van polyester materiaal. Het voordeel hiervan is dat het licht van gewicht is, en ook dat het minder rekbaar is. Bij regen hoef je de tent dus niet opnieuw op te spannen. Het enige nadeel is dat dit tentdoek niet ademt, waardoor het in de zomer benauwd aan kan voelen. Zoek daarom altijd een schaduwrijke plek op. Maar voor regenachtige dagen is dit materiaal echt perfect.

De tenten van dit merk hebben een prijs die varieert van € 40 tot € 350. Dit maakt Highlander tenten juist heel betaalbaar. Het is zeker aan te raden om eens bij dit merk rond te snuffelen.

Bekijk Highlander tenten

Eurotrail modellen

Een ander bekend merk is Eurotrail, ook weer met verschillende kampeerartikelen in het assortiment. Je vindt van dit merk de pop-uptent, tunneltent of koepeltent. Maar ook de voortent voor de caravan of camper.

Een topper is de 4-persoons tent van het model Alabama. Deze heeft een stahoogte van 200 cm en een waterkolom van 1200 mm. Hij is voorzien van een grote leefruimte met afsluitbare ramen rondom. Daarnaast en regenluifel, een voorpaneel met heldere ramen en een ingenaaid grondzeil. Je verdeelt de binnenkant middels een scheidingswand in twee ruime slaapcabines. Je betaalt iets meer dan € 700 voor dit model, maar je ervaart dan wel luxe kamperen.

Liever wat minder betalen? Voor een bedrag variërend van € 200 tot € 600 heb je nog steeds hele luxe tenten van dit merk. En goedkoper kan natuurlijk ook, maar dan neemt ook het comfort af.

Naar Eurotrail tenten

Kampa familietent

De vierpersoons familietent van het merk Kampa wordt ook goed verkocht. Deze is voorzien van een vast grondzeil en boogstokken van glasfiber. Verder een slaaptent met verduisterd doek en heldere ramen.

Bardani oppomp tent

Een van de beste tent merken op het gebied van opblaasbare modellen is Bardani. Hij werkt dus niet met tentstokken maar je pompt de tent als het ware op. Het voordeel van een opblaastent is dat hij heel snel staat, en ook weer makkelijk af te breken is.

Nadeel is dat je de scheerlijnen niet te strak moet spannen, omdat je dan de tubes met lucht uit hun vorm trekt. Ook kan er lekkage aan een naad ontstaan. Maar zoek je een model om op te pompen, dan is Bardani zeker een goed merk.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste tent merken – van budget tot topkwaliteit
Schuiven naar boven