5 originele kerstpakketten voor personeel en privé

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Een kerstpakket is niet alleen voor personeel bedoeld, je kunt het ook aan familie of vrienden geven. Wil je dit jaar op een wel heel bijzondere manier uit de hoek komen? Kijk dan naar een van de 5 originele kerstpakketten. Leuke pakketten waarmee je iemand aangenaam verrast. En ook nog eens op een betaalbare manier.

Origineel of exclusief

Een origineel kerstpakket staat niet gelijk aan exclusiviteit. Dit betekent dat het helemaal niet duur hoeft te zijn. Met origineel wordt bedoeld dat je iets geeft dat de ontvanger nog niet eerder heeft gezien. Of waar maar weinig exemplaren van zijn.

Tot zover het verhaaltje omtrent originaliteit. Nu tonen we 5 originele kerstpakketten. Bij elk kerstpakket staat voor wie het bedoeld is.

1. Een filmavond kerstpakket

Helemaal origineel is dit kerstpakket niet want je komt hem hier en daar al tegen. Bijvoorbeeld het Pathé Thuis cadeaupakket, of de filmbox. Verkrijgbaar vanaf € 15 en een leuk cadeau voor personeel, je partner (samen op de bank) of een goede vriend(in).

Bekijk filmpakket

Het is ook mogelijk om dit pakket zelf samen te stellen. Geef bijvoorbeeld een cadeaubon voor Pathé Thuis, Ziggo On Demand, Videoland of Netflix. Vul het pakket aan met lekkere hapjes en drankjes. Gaat het om een kerstpakket, dan is het een leuk idee om een dekentje of plaid voor op de bank erbij te geven. Ideaal tijdens de koude wintermaanden. Zoiets zit niet in een standaard filmpakket.

2. Duurzaam kerstpakket

We vinden duurzaamheid steeds belangrijker. Maar goed ook, want de toekomst van de aarde hangt hier vanaf. Daarom doen duurzame cadeautjes het ook zo goed. Stel een origineel kerstpakket samen met duurzame producten.

Veel duurzame producten zijn in de supermarkt verkrijgbaar. Onder andere milieuvriendelijke allesreiniger, fairtrade koffie en chocolade of herbruikbare rietjes en wattenschijfjes. Andere voorbeelden van duurzame producten zijn de bamboe tandenborstel of haarborstel, herbruikbare drinkfles of RVS broodtrommel.

3. Het Oekraïense pakket

Sinds de oorlog Rusland- Oekraïne voelen we medeleven met de Oekraïense bevolking. Een van de origineelste kerstpakketten van dit moment is het Oekraïne pakket. Maak een pakket van Oekraïense levensmiddelen. Misschien wist je het nog niet, maar zonnebloemolie en mais komen uit Oekraïne.

Verder moet je denken aan stevige en sobere maaltijden. In Oekraïne wordt veel aardappelen, groente maar ook vleesgerechten gegeten. Rode bietensoep is een lokaal gerecht. In Poolse supermarkten kom je ook veel Oekraïense producten tegen.

4. Het carnavalspakket

Dit is een origineel pakket voor carnavalsliefhebbers en iedereen die uit het zuiden komt. Misschien gek om met kerst iets voor carnaval te geven, maar het is juist hartstikke origineel en leuk. Het carnavalspakket stel je zelf samen, want het is niet kant-en-klaar te koop.

Waarmee vul je dit pakket? Natuurlijk met confetti en serpentine. Daarnaast één of twee carnavalsmaskers, bijvoorbeeld het balmasker of het Venetiaans masker.

Naar maskers voor carnaval

Verder zijn de toeter en de ratel onmisbaar. Dit zijn veelgebruikte items om tijdens het carnavalsfeest op te vallen. Het mag zeker niet in het kerstpakket ontbreken.

5. Slaapkamer kerstpakket

De meeste kerstpakketten bevatten lekkernijen of huishoudelijke producten. Bijvoorbeeld kookgerei of iets van kaarsjes. Er wordt maar weinig aandacht besteed aan de slaapkamer. Zoek je een origineel kerstpakket, dan wordt het tijd om het roer om te gooien.

Een slaapkamer kerstpakket bestaat uit één of meerdere producten. Denk hierbij aan een slaapmasker, nachtcrème of wekker. Maar ook een mooie beddensprei of een praktisch nachtlampje. Kies producten die zeker bruikbaar zijn in de slaapkamer. Houd hierbij rekening met de leeftijd van de ontvanger.

Een kerstpakket geven is geen verplichting

Veel werknemers denken dat ze altijd recht hebben op een kerstpakket. En dat de werkgever dus verplicht is om dit uit te delen. Dat klopt niet, want de werkgever is helemaal niet verplicht om kerstpakketten te geven. Dit gebeurt op vrijwillige basis. Wel is het vaak een goed idee, want het is een blijk van waardering.

Ook is het kerstpakket voor familie of vrienden populair. Op een originele manier een geliefde of goede vriend verrassen, dat is veel leuker dan een standaard kerstcadeautje geven.

Een kerstpakket voor een kind? Ook dat is mogelijk, en hierboven heb je al wat ideeën voorbij zien komen. Bijvoorbeeld het carnavalkerstpakket of voor de slaapkamer. Maar ook de filmavond zal in de smaak vallen, al helemaal wanneer je de inhoud van het pakket op het kind afstemt.

Er zijn dus verschillende manieren om met een origineel cadeau te komen. Het is belangrijk dat creativiteit en originaliteit duidelijk naar voren komen.

Het beste moment om een kerstpakket te geven

Het is aan te raden om het originele kerstpakket tussen 15 en 24 december te geven. Zeker niet na kerst, omdat je met het pakket dan de plank mis slaat. Wanneer je het te vroeg geeft dan is de ontvanger het tegen kerst alweer ‘vergeten’. Plan het moment van overhandigen daarom goed in.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

5 originele kerstpakketten voor personeel en privé
Schuiven naar boven