Overstappen naar sim only

Een telefoonabonnement inclusief toestel is praktisch, maar niet altijd de juiste keuze. Overstappen naar Sim Only kan in dit geval veel geld besparen. Wil je het telefoonnummer behouden en berekenen of je echt voordeliger uit bent? In dit artikel een handleiding met betrekking tot overstappen op Sim Only.

Verschil tussen Sim Only en prepaid of abonnement inclusief smartphone

Bij een Sim Only is er sprake van een mobiel telefoonabonnement. Je ontvangt maandelijks een belbundel en een databundel. Zet je hier overheen dan kun je nog steeds bellen en internetten. Je betaalt dan achteraf, maar soms is dit ook gratis.

 Dat is het verschil tussen Sim Only en prepaid, waarbij je van tevoren de belminuten moet inkopen. Wanneer je bundel op is dan moet je weer nieuw tegoed kopen, anders kun je helemaal niks.

Dan heb je ook nog het abonnement inclusief smartphone. Hiervoor betaal je altijd meer, maar je krijgt dan wel een smartphone in je bezit.

Overstappen naar Sim Only

Veel mensen kiezen voor een abonnement inclusief toestel. Dat is handig want je ontvangt er gelijk een goede smartphone bij. Hierbij heb je keuze uit verschillende modellen. Zo kun je bijvoorbeeld voor de nieuwste iPhone of Samsung gaan. Maar je mag ook kiezen uit minder grote merken.

Het voordeel is dat je direct een telefoon ontvangt, die je niet in één keer hoeft te betalen. Je betaalt het toestel namelijk in maandelijkse termijnen terug. Maar dat is gelijk een groot nadeel want hierdoor krijg je een positieve BKR registratie.

Overstappen naar Sim Only heeft de volgende voordelen:

  • Zelf je smartphone uitkiezen
  • Lagere maandtermijnen
  • Geen BKR-registratie

Zo werkt het overstappen

In principe is overstappen naar Sim Only niet zo moeilijk. Het beste doe je dit wanneer je huidige abonnementsperiode afloopt. Laat je provider weten dat je geen nieuw abonnement inclusief smartphone wil, maar over wil stappen op Sim Only.

In dit geval blijft het telefoonnummer hetzelfde. Maar wat gebeurt er wanneer je naar een andere provider overstapt? Dan moet je nummerbehoud aanvragen.

Overstappen andere provider en nummerbehoud regelen

Tegenwoordig is het heel makkelijk om nummerbehoud aan te vragen. Kies eerst een Sim Only bij je gewenste provider. Geef direct bij je bestelling aan dat je nummerbehoud wil aanvragen. De provider zorgt ervoor dat het telefoonnummer dat je nu hebt wordt overgezet naar je nieuwe abonnement.

Het opzeggen van je oude abonnement gebeurt ook door de nieuwe provider. Je hoeft dus niet door te geven dat je het abonnementstop wil zetten. Houd er wel rekening mee dat je dit na de abonnementsperiode laat doen. Laat je dit namelijk eerder doen, dan betaal je mogelijk extra kosten.

Zelf een smartphone uitkiezen

Het leuke aan overstappen op Sim Only is dat je zelf een smartphone kunt uitkiezen. Je bent dus niet afhankelijk van het aanbod van de provider. Je bepaalt hiermee ook zelf je budget. Bijvoorbeeld een smartphone van € 200 of toch een van € 1000.

Hieronder vind je enkele populaire merken en modellen, geschikt voor bij het Sim Only abonnement.

IPhone van Apple

  • Erg stabiel besturingssysteem
  • Duurder dan andere merken

Het goedkoopste model is de iPhone SE, die in 2022 opnieuw is uitgebracht. Verder heb je de iPhone Mini terwijl je aan de andere kant ook toestellen met een groot scherm hebt. Die zijn naar verhouding wel een stuk duurder. Het iOS besturingssysteem is stabiel en veilig. Daarnaast werkt de processor in een iPhone efficiënt en kun je met de toestel mooie foto’s maken.

Bekijk iPhones

Samsung smartphones

  • Vertrouwd besturingssysteem, veel aanpasbaar
  • Betaalbaar

Een Samsung toestel draait op het Android besturingssysteem. Je kunt veel dingen zelf aanpassen en personaliseren. Samsung smartphones zijn van een hoge kwaliteit, vooral wanneer het de S-serie betreft. Het merk maakt gebruik van zeer goede processors en ook de cameraspecificaties zijn top. Dit geldt ook voor de meeste toestellen uit de A-serie, die een stuk betaalbaarder zijn.

Naar Samsung smartphones

Budgetmerken

Veel Aziatische smartphonemerken zijn heel betaalbaar. Denk hierbij aan Huawei, Xiaomi, Oppo en Vivo. Dit soort toestellen is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 129. Bedenk wel dat hele goedkope smartphones wat minder presteren. De processor is trager en de kwaliteit van de foto’s minder mooi.

Wanneer je niet al te veel met het toestel doet en ook geen hogeeisen hebt, dan is een budget smartphone een uitstekende keuze. In het overzicht hieronder zie je de verschillende smartphones voorbijkomen, waartussen ook de goedkopere modellen.

Bekijk alle smartphones

Bij aankoop van een los toestel hoef je niet aan te geven dat je overstapt naar Sim Only. Die overstap regel je namelijk bij de provider, niet bij de verkoper van de smartphone.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Overstappen naar sim only
Schuiven naar boven