Pampers maat 4 gewicht – hier let je op

Pampers maat 4 & gewicht kind, het is soms even gokken. Op een luierverpakking staat altijd voor welk lichaamsgewicht de luiers geschikt zijn. Maar goed, dit is een indicatie. Bovendien sta je niet in de winkel maar zoek je online naar Pampers maat 4 en het bijbehorende gewicht.

Pampers Premium Protection – Maat 4
Check de prijs

kerstboom opzetten

Kerstboom opzetten?

Doe het met een kerstboomstandaard

Pampers of luiers

Even voor de duidelijkheid: Pampers is een bekend luiermerk. Wanneer je spreekt over Pampers maat 4 & gewicht dan kan het over elk ander luiermerk gaan. Dus ook over goedkope huismerken.

Pampers maat 4 – gewicht

Voor welke kinderen zijn Pampers maat 4 geschikt? Hierbij wordt niet naar de lichaamslengte maar naar het gewicht van het kind gekeken. Dit komt omdat zwaardere kinderen ook breder zijn en een grotere luiermaat nodig hebben.

Pampers maat 4 gewicht: 8 tot 16 kg

Dit betekent dat alle kinderen met een lichaamsgewicht tussen de 8 en 16 kg luiers met maatcode 4 kunnen dragen.

Bekijk Pampers maat 4

Pampers leeftijd

Je kunt ook kijken naar Pampers maat 4 & leeftijd. Houd er echter rekening mee dat dit een minder goede indicatie geeft. Er wordt namelijk uitgegaan van het gemiddelde gewicht per leeftijd. Sommige kinderen zitten hier boven of onder. Om je toch een idee te geven vind je hieronder het gemiddelde gewicht per leeftijd, behorende bij Pampers maat 4.

  • 5 maanden: jongens wegen tussen de 5 kg en 8,5 kg
  • 7 maanden: jongens én meisjeswegen tussen de 6 kg en 10 kg
  • 9 maanden: tussen de 7 kg en 11 kg
  • 10 maanden: tussen de 7 kg en 11,5 kg
  • 12 maanden: tussen de 7,5 kg en 12,5 kg
  • 2 jaar: tussen de 11 kg en 15 kg
  • 3 jaar: tussen de 14 kg en 17 kg

Wanneer je dit bekijkt dan zou je kunnen zeggen dat Pampers maat 4 geschikt is voor kinderen tussen de negen maanden en twee jaar. Maar er zijn ook jongere of oudere kinderen die deze Pampersmaat nog passen.

Onderlinge verschillen luiermerken

Je zult merken dat niet alle luiermerken dezelfde maat hanteert. Over het algemeen kun je zeggen dat maat 4 bedoeld is voor kinderen tussen de negen maanden en twee jaar of met een lichaamsgewicht van 8-16 kg. Kijk er echter niet van op wanneer je bij een ander merk maat 4 ziet staan dat het voor kinderen van 10-14 kg is. Om maar een voorbeeld te noemen.

Pampers maat 4 plus

Je hebt ook nog Pampers maat 4 plus. Wat is dat? Dit is een net andere maatvoering. Pampers maat 4 is voor kinderen van 8-16 kg. Pampers maat 4 plus (4+) is voor kinderen van 10-15 kg. Net een maatje groter dus. Overigens wordt deze maat niet zoveel verkocht. Veel ouders stappen van maat 4 over op maat 5.

Wanneer grotere maat luier?

Veel luiermaten overlappen elkaar. Hierdoor is het lastig om te bepalen wanneer je een grotere maat luier moet nemen. Toch is hier wel een indicatie voor. De luier is te klein wanneer je deze niet goed dicht krijgt. Ook wanneer de luier flinke afdrukken op de huid achterlaat is deze te klein. Wanneer je kindje vaak doorlekt kan dit ook een teken zijn.

Een luier kan natuurlijk ook te groot zijn. Je kunt hem dan helemaal sluiten en dan nog blijft er ruimte over. Bovendien zit de luier te los om het lichaam. Een te grote luier vergroot het risico op doorlekken. Let dus even goed op de maat luier en of deze nog wel past.

Luier of luierbroekje

Wanneer je voor Pampers of andere luiers gaat dan heb je ook nog keuze tussen een luier of luierbroekje. Wat is praktischer? Voor jonge kinderen zijn gewone luiers veel handiger. Deze zijn namelijk makkelijk aan- en uit te doen. Bovendien kun je de billetjes goed schoonmaken.

Wanneer het kind aan de zindelijkheidstraining begint dan is een luierbroekje handiger. Het kind leert namelijk het idee van een onderbroek. Hierdoor voelt het kind zich veel groter/zelfstandiger. De ouderwetse luierbroekjes kon je alleen omlaag trekken waardoor dit nogal wat rotzooi gaf. Moderne luierbroekjes scheur je aan de zijkant open. Dit is een stuk hygiënischer.

Wanneer luierbroekjes?

Wanneer luierbroekjes aandoen? Veel ouders beginnen hiermee rond de leeftijd van 8 maanden, simpelweg omdat het makkelijker is bij een beweeglijke baby. Feitelijk is een luierbroekje bedoeld wanneer je met de zindelijkheidstraining start. Zie het als een oefenbroekje. Dit overbrugt de periode tussen het dragen van een luier en een heuse onderbroek.

Naar luierbroekjes

Luierbroekjes zijn verkrijgbaar vanaf maat 3 dus al voor hele jonge kinderen. Je zult merken dat het merk Pampers ontzettend goed verkoopt. Waarom is dit eigenlijk? Het is duurder maar wel van de beste kwaliteit.

Je luiers verkopen of weggeven

Zijn de huidige luiers te klein en is je kindje toe aan een grotere maat? Vaak blijf je nog met een halve verpakking luiers zitten. Of misschien heb je ooit luiers in de aanbieding gekocht en heb je nog ongeopende verpakkingen over. Deze kun je heel goed doorverkopen. Weggeven is ook prima, bijvoorbeeld aan een gezin dat het financieel slechter heeft.

Ongeopende verpakkingen luiers kun je ook aan de Voedselbank kwijt, die zijn er altijd blij mee. Overigens is er ook een goede handel in tweedehands herbruikbare luiers. Denk hierbij aan katoenen luiers en uitwasbare inleggers. De plastic overbroekjes slijten te snel om door te verkopen.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial